Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások

Today at 15:40


Today at 08:39


Yesterday at 23:31


Yesterday at 21:55

Yesterday at 21:47

Yesterday at 21:10
Ki van itt?
belépett tagjaink●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 4
Polgárok 3 1
Hadsereg 2 4
Ellenállók 2 6
Flotta 5 7
Perdaiak 9 1
Összesen 21 23
A hónap
legaktívabb tagjai
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
Sivatag
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Kancellária


Sivatag Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
65

☽ :
Sivatag Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Sivatag Empty
Utolsó poszt 2019-07-29, 12:35
Következő oldal

Sivatag
 

A perdai kontinens különböző részein sivatagok találhatóak, melyek oly szárazak, akár csak a Földön voltak. A homokbuckákon kívül viszont akadnak hegyes, sziklás részek is és időnként kevés oázisra is rálelhet az erre tévedő. Nem sok állat és növény marad meg ezen a környéken, mely nem csak a szárazságnak köszönhető, hanem a rendkívül gyorsan kialakuló homokviharoknak is. Ha nem vigyáz az arra járó, egy ilyen vihar akár a végső nyughelyévé is teheti a sivatagot.
Vissza az elejére Go down

Stig Wayland

Hadsereg

Karakterlapom :

Születési idő :
2378.12.25.

Tartózkodási hely :
Perda

Beosztásom :
Hadnagy

Reagok száma :
22

Avatar alanyom :
Bradley Cooper


Sivatag Empty
Utolsó poszt 2019-12-02, 18:32
Következő oldal
Már két teljes napja magam mögött hagytam a Várost és egyedül kutyagolva, pontosabban bogázva gyűjtöm a kilométereket a hátas lábaiba, viszont még mindig a fülemben csengenek egyik bajtársam szavai: Felelőtlenség ide egyedül kimerészkedni.
Könnyen lehet, hogy igaza van, de sosem voltam az az ijedős fajta, bár meg kell hagyni idekint azért megijedni nem nagyon lehet, mert folyamatosan leselkedik ránk valami, ami így vagy úgy, de a vérünket kívánja. Ha nem épp valamilyen vadállat szemelt ki aktuális prédájának, akkor az elemekkel kell küzdeni: nappal az ész és vízveszejtő forrósággal, éjjel pedig a hőingás keltette hideggel.
Mondhatom, hogy felkészültem a rám váró vidékből és viszontagságokból, de egyébként sem az első utam már ez, hiszen már három PY-02-es típusú szenzort elhelyeztem és működésbe is hoztam a kijelölt adat és mintavételezési helyeken. Ez a mostani utam sem különb a korábbiaktól: a Dominiumról kapott parancsot követve jutok el a szóban forgó célterületre, kihelyezem a szenzort, majd visszavonulok a Városba. Ők fizetnek némi honoráriumot és mindenki boldog, főleg én, mert folytathatom a munkát, amit az akció idejére félre kellett tennem.
A boga nyergében ülve kémlelek körbe az egyik homokdűne tetejéről. Masszív, erős állat, de ez nem meglepő, hiszen már a sokadik alkalommal vagyunk kint együtt terepen, lassan már azt lehet mondani összeszokott párost alkotunk. Jobb oldalán a felszerelés, bal oldalon a nyeregtáskában pedig a cókmókom: két fegyver, lőszerek, egészségügyi csomag, hálózsák, élelem és minden, ami szükséges egy ilyen feladathoz.
Mivel hihetetlenül meleg van, ezért nem viselem sem a páncélomat, sem pedig a sisakomat. Nadrágomból könnyűszerrel megállapítható, hogy a Városból való vagyok és azon belül is a katonák közül szalajtottak. Rangjelzést nem viselek, idekint úgysem valószínű, hogy bármit is nyomna a latba, ha összefutnék valakivel. A távolságmérővel könnyen meg tudom állapítani, hogy még mennyit kell haladnom, hogy elérjem a soron következő, de egyébként igen ritkásan előforduló oázist. A gyíklényt irányba állítom és lassú, komótos lépésekre biztatom, jó lesz kortyolni néhányat mielőbb tovább haladunk.
Vissza az elejére Go down

Tywinna

Perdai

Születési idő :
2388. nyara

Tartózkodási hely :
Többnyire vadon

Beosztásom :
Védelmező

Reagok száma :
8

Avatar alanyom :
Mariana Fernandes


Sivatag Empty
Utolsó poszt 2019-12-03, 03:56
Következő oldal
A sivatag sokak számára egy lakatlan terület, irdatlan mennyiségű homokkal, forrósággal és éjszakai hideggel, s naná sok veszéllyel. Szerintem nem így van. Sokkal inkább úgy mondanám, ha betartod a sivatagi játékszabályokat, akkor nem fogsz meghalni, hanem túléled. A tanítom alaposan elmagyarázta ezeket a szabályokat, s én életem végéig megjegyeztem. Úgy értem nap mint nap gyakorlom és újabb ismereteket gyűjtők hozzá.
Gyalogosan haladok a sivatagi dűnén, azonban a járásom szokatlan lehet. A megszokott ritmikus lépés helyett, inkább teljesen ritmus nélkülit alkalmazok. Nem egy gyors módszer, s nehéz átállni a megszokottól. Nem szokásom hátas állatot hozni erre a vidékre, mert eggyel több ok lenne arra, hogy valami nekem támadjon. Tán szerencsés vagyok, hogy a Tűz Gyermeke képességgel vagyok megáldva, ami 5 évesen jelentkezett nálam. A sivatag miatt alaposan fel vagyok öltözve. Zebrakutyás hosszú ujjú tunikát és nadrágot viselek, ami törekszik arra, hogy homokvihar esetén nehogy a ruha alákerüljön valami. Lábamon több rétegű bőr pillangófejű lábbeli található. Van egy nagy hátizsákom, amiben ott van a többi szükséges felszerelésem hosszabb utazásokra. Bal oldalamon lóg szekerce, jobb oldalamon van egy nagyobb belező, bőrhántoló kés, természetesen tokban tárolva. S ha ez nem rémisztene el senkit, akkor ott van az íjam a nyílvesszőkkel. Meg tudom magam védeni, ha szükséges. Egy nagyobb dűnét nézek ki magamnak, ami előttem van. Tájékozódni, mindig onnan érdemes, s nem pedig a völgyes részen.
Mi az úti célom? Egy közeli oázis, ahol a vízkészletem feltölthetem a sivatag végéig. Élelmem az van, s mindig beosztom a napi adagom. Sivatagban nincsenek állatok, amiknek a húsát fogyaszthatnám. Rendszerint a sivatag szélén gyűjtőm össze a sivatagi sétára való élelmet.
Lassan haladok a meredek homokdűnén, de mikor felérek, akkor távolabb ellátok. Így szúrom ki a szememmel, hogy a közelben van egy Boga, s tán lenne rajta valaki? Nem tudom eldönteni ilyen távolságról. Az kétség kívül én szintén furcsán festhetek a zebrakutyás öltözetemben. Két másodperc után döntöm el, hogy nem feladatom odamenni mindenkihez a sivatagban. Úgy vélem tudja a dolgát, s tán ellenkező irányba halad. Annyit megengedek magamnak, hogy így a távolból figyelem, hogy merre halad majd tovább.
Vissza az elejére Go down

Stig Wayland

Hadsereg

Karakterlapom :

Születési idő :
2378.12.25.

Tartózkodási hely :
Perda

Beosztásom :
Hadnagy

Reagok száma :
22

Avatar alanyom :
Bradley Cooper


Sivatag Empty
Utolsó poszt 2019-12-04, 16:13
Következő oldal
A műszereim számítása szerint már csupán csak kétórányi boga útra vagyok a céltól, ami a magam mögött hagyott távolságot nézve már semminek mondható. Félóra pihenőt hagyok magunknak, hogy a nap legmelegebb részében kicsit szusszanjunk, de nem állhatunk meg hosszabb időre, mert azt terveztem, hogy az este már a visszafelé vezető úton érjen. Az elgondolásoknak megfelelően a távolban lévő oázis felé irányítom a hátast, egyelőre minden nyugodtnak mondható körülöttünk, a hőség továbbra is perzselő, élőlénynek pedig még csak nyoma sincs a környéken, legalábbis én nem látok senkit, aki ezt megcáfolhatná. Mindenfelé homok, dűne, és megint csak a szélrendezte buckák, melyek utamon kísérnek a zöldellő szomjoltó helyig.
Szinte el sem hiszem, hogy elértem ezt a völgyet, ami egyáltalán nem nagy, de árnyékot és utánpótlást ad a kiszáradt utazónak. A talaj szerencsére itt nem süpped annyira, mint odakint és még egy szimpatikus fatörzs is van a közelben, ahová kiköthetem a velem tartó lényt. Mondjuk, nem jelentene neki túl nagy feladatot, ha arról lenne szó, hogy el kell szöknie mellőlem, de hát hová is menne és valahol talán ő is tudja, hogy idekint egymásra vagyunk utalva és csakis egymásra számíthatunk, ha túl akarunk élni.
- Kortyolj párat, aztán indulunk. - paskolom meg a kollega nyakát, miközben a nyaknyújtásnyi távolságban lévő sivatag-meleg forrásvizet ajánlom folyadékként.
Miután lekászálódok a nyeregből, a géphez lépek, hogy megigazítsam, újrakössem, vagy újracsomagoljam, attól függően, hogy milyen állapotban van. Szerencsémre úgy találták ki, hogy bírja a viszontagságos körülményeket, többek között azért, mert elég extrém helyen lesz kitéve, így egy kis igazításon kívül más dolgom nem akad a szállítmánnyal kapcsolatban.
Átsétálok bajtársam baloldalára, hogy a fegyvertartóból magamhoz vegyem a TW-S gépkarabélyt, melyet hasonlóan a szondához, ilyen és még zordabb körülmények közé terveztek. Hiába a strapabírás, azért nem árt a gondoskodás még ennek a fegyvernek az esetében sem.
Vissza az elejére Go down

Tywinna

Perdai

Születési idő :
2388. nyara

Tartózkodási hely :
Többnyire vadon

Beosztásom :
Védelmező

Reagok száma :
8

Avatar alanyom :
Mariana Fernandes


Sivatag Empty
Utolsó poszt 2019-12-08, 22:19
Következő oldal
Állok továbbra is a helyemen, azonban a távolban lévő szerzet nem igazán indul tovább. Sokkal inkább a perzselő hőségnek teszi ki magát, meg a Bogáját. Nem sokáig gondolkozok, mert egyszerűen elindulok feléjük. Mi célból? Leginkább, hogy megszabadítsam a Bogát a saját terhétől, valószínűleg embertől. Népem körében nem elterjedt a Boga használat a sivatagban. Nem szívesen kínozzuk az őshonos állatokat, hogy ilyen extrém körülményeknek. Az előbbi lépés technikámat továbbra sem hagyom magam mögött. Jól belém nevelték. A magas dűnéről lefelé haladok, hogy a két dűne közötti völgybe érkezzek meg. Lefelé könnyű haladni, azonban a következő homok dombra nem olyan könnyű feljutni. Ha a lefelé menetel volt öt perc, akkor a feljutás 15 percbe kerül. Közelebb a célomhoz, s jobban látom őket, mint előző őrhelyemről. Természetesen én is jobban látszódom a számukra, de cseppet sem foglalkozok ezen ténnyel. Egyből a túloldalon igyekszek lefelé, hogy a következő felkapaszkodásnál találkozzak a Boga hajtó férfival, s segítsek az állat nyomorán. Miért kínozza szegény állatot, ezen embertelen körülmények között?
Alig pillantom meg a férfit, mikor megszólalok az irányába.
- Miért kínozza az állatot ilyen körülmények között? - hangos vagyok, s remélem megért. Nincs túlságosan nagy szerencsém az emberekkel, mert a legtöbbje, nem tud azon a nyelven beszélni, mint én.
- Egy Boga nem ilyen helyzethez lett teremtve. - adom tudtára, hogy bizony rossz döntést hozott. Ahogy haladok egyre feljebb a bucka tetejére, úgy egyre többet látok a másik félből. Nyugodtan haladok, hiszen engem kevésbé izgat a rekkenő hőség. Miért? Mert a tűz gyermeke vagyok.
Vissza az elejére Go down

Stig Wayland

Hadsereg

Karakterlapom :

Születési idő :
2378.12.25.

Tartózkodási hely :
Perda

Beosztásom :
Hadnagy

Reagok száma :
22

Avatar alanyom :
Bradley Cooper


Sivatag Empty
Utolsó poszt 2019-12-09, 18:50
Következő oldal
Csupán néhány perc telik megállásunk óta, a betervezett fegyvertisztítást pedig még meg sem tudtam kezdeni, mikor feltűnik a láthatáron egy idegen, akit a távolság miatt egyelőre nem tudok beazonosítani. Úgy látom egyedül utazik, legalábbis a cókmókját elnézve minden jel arra utal, hogy nem követi őt egy karaván a dűne túloldalán. Első ránézésre azt mondanám, hogy nőnemű, mozgása kecsesebb, mint a férfiaké, de persze ettől függetlenül lehet rosszul olvasom a látottakat. Igazából nem aggódom érkezése miatt, nem gondolom, hogy a semmi közepén ártó szándékkal érkezne, vagy, ha mégis, az rövid úton ki fog derülni.
- Ha kínozva érezné magát, levetne a hátáról, alaposan megtaposna és elvágtázna. - mosolyodom el a fordító szerkezetem azonnali segítsége után és abban a pillanatban kiderül számomra, hogy egy perdait köszönthetek az oázisban, mint harmadik fél.
- Senki sem ilyen helyzethez lett teremtve. - mutatok körbe fejcsóválva, utalva a sivatag halálos körülményeire és a rekkenő hőségre.
- Mi járatban a sivatagban? - érdeklődök, bár nagyon jól tudom, hogy a helyiek nem a közvetlenségükről, vagy a fene nagy barátságukról híresek, természetesen tisztelet a kivételnek, de a nagytöbbség magának való és távolságtartó, ami egyébként teljesen érthető.
Viszonylag kis ideje tartózkodok itt, az előítéleteimet pedig megpróbálom a lehető legjobban háttérbe szorítani és azon munkálkodok, hogy a dominiumi „őslakos-ember” kapcsolat egy sajátos formában nyilvánuljon meg idelent. Egy olyan formát képzelek el, ami személyes tapasztalatokon alapszik, nem pedig elmondások és téves beidegződések formájában tör a felszínre. Igyekszek minden szituációhoz úgy állni velük kapcsolatban, hogy abból ne kerekedjen konfliktus helyzet, vagy, ha sajnálatos módon mégis afelé haladunk, ne én gerjesszem azt, hanem próbáljam mihamarabb megoldani.
- Információszerzés céljából szondát kell telepítenem a sivatag egyes pontjain, amit odafönt kielemeznek és értékelnek. - mutatok előbb a szerkezetre, majd a magasba, ahol a felállított rendszer jeleit fogják majd.
Nem tudom, hogy érkezik-e válasz a kérdésemre, de én úgy tartom rendjén, hogyha nyílt lapokkal játszok és elárulom, az amúgy elég nyilvánvalót. Bár egy perdainak nem biztos, hogy egyértelmű, mi ez a sok felszerelés a jószág oldalán, többek között ezért is mesélem el utazásom célját röviden.
Mire végzek a mondattal a háziasított és már-már teljesen hozzám szokott boga egy haragos prüszköléssel és felém pillantással tudatja velem, hogy nem komálja az idegen jelenlétét.
- Nyugi, nincs semmi gond. - paskolom meg a hátas oldalát, majd visszatérek a TW-S tisztogatásához, de persze fél szememet az újonnan érkezetten tartom.
Vissza az elejére Go down

Tywinna

Perdai

Születési idő :
2388. nyara

Tartózkodási hely :
Többnyire vadon

Beosztásom :
Védelmező

Reagok száma :
8

Avatar alanyom :
Mariana Fernandes


Sivatag Empty
Utolsó poszt Yesterday at 05:10
Következő oldal
Haladok a célom felé, jelen pillanatban az egyik homokdűnén pihenő bogáshoz. Mikor kellőképpen közel vagyok, akkor elsőként szólalok a férfihoz. Kell egy idő, míg válaszol, de én türelmesen várakozok. Engem nem hajt a semmi, s nincs különösebb feladatom a megfigyelésen kívül.
- Nem minden Boga tapossa meg a gazdáját vészhelyzet esetén. - megállok egy egészséges tisztes távolságban tőlük. Nem tudom, hogy az állat miként viselkedik a társaságomban. Egyelőre megóvnám magam a bajtól.
- Nincs semmi gond a sivataggal, s a legártatlanabb tény benne a hőség. - érzékelem, hogy a férfi elkezd érdeklődni a felől, hogy én milyen célból járom a sivatagot? Nem szólalok meg egyből, inkább a beszélgetőpartnerem szemébe nézek, s tartom vele a szemkontaktust.
- Csak túrázok – tudom le ennyivel a válaszom, ami talán fura lehet tőlem, vagy sem. Arról nem kell tudnia, hogy megfigyelem az egyes élőhelyeket, állatokat, ragadozókat és minden egyéb apróságot. Információkat gyűjtök, amit végül elmesélek hazaérkezésemkor. Mit láttam, hallottam és éreztem? Van amikor én is Bogával közlekedek, de van, mikor gyalogosan.
- Biztosan bírni fogja a szerkezet az itteni időjárást? Nem fél attól, hogy a homok el fogja lepni? - nézek rá furán, mert a sivatagi táj lassanként át szokott rendeződni. A homok buckák vándorolnak az idő folyamán, ráadásul az itteni élővilág szintén érdeklődést mutathat a letelepített szerkezet iránt. Végül ráhagyom, mert nem az én dolgom, hogy lebeszéljem őt erről.
- Látom mély kapcsolatot ápol a Bogával – csupán a mozdulatokból, s a jelzésekből következtetek erre, hogy igazam lenne azt nem tudom. Három lépést hátrálok, azután lecsücsülök a perzselő homokra. Tűz gyermekeként nem kell attól tartanom, hogy bármi bajom történne.
Vissza az elejére Go down

Stig Wayland

Hadsereg

Karakterlapom :

Születési idő :
2378.12.25.

Tartózkodási hely :
Perda

Beosztásom :
Hadnagy

Reagok száma :
22

Avatar alanyom :
Bradley Cooper


Sivatag Empty
Utolsó poszt Yesterday at 23:31
Következő oldal
Mivel a perdai megtartja azt a bizonyos sok lépés távolságot és tisztes távolságban marad tőlem, valamint a bogától, nem nagyon veszek róla tudomást. Nekem így is jó, ha nem haverkodunk, elvégre nem kell rögtön puszipajtássá válni csak azért mert a kietlen semmi közepén találkoztunk.
Egy biccentéssel jelzem, hogy hallottam és elfogadom az álláspontját, de további reakció a megállapításaira reflektálva nem érkezik a részemről. Úgy veszem ki a szavaiból, hogy kár tovább fecsérelni a mondatokat, ugyanis nem találnánk közös nevezőt a sivatag vagy a sivatag és az állatok kapcsolata témakörben.
- Remek hely a túrázáshoz. - felelem egyetértően egy biccentéssel egybefűzve, mert valóban így gondolom. Igaz, kicsit extrém, de be kell látni, tökéletesen ki lehet kapcsolni és egész biztos, hogy nem koslatnak a nyomunkban olyanok, akiktől távol akarjuk tudni magunkat.
- Ha egy héttel később már csak fémhulladéknak lesz jó, azt sem bánom. A feladatomat elvégeztem, a többi már nem az én bajom. - mosolyodok el, de még hozzáteszem.
- Viszont van egy olyan érzésem, hogy a szonda tervezői számoltak a szélsőséges időjárással és meghatározták a szerkezet élettartamát mielőtt csődöt mondana. Szerintem begyűjti a kellő információt még azelőtt, hogy megtelne homokkal. - tucatnyi kiváló szakember dolgozott azon, hogy a mérőállomás elkészüljön és a jelenlegi kinézetét, összetételét elérje. Biztos, hogy bírni fogja az itteni klímát, amíg elégséges adatot nem gyűjt az itteni helyzetről.
- Látom mély kapcsolatot ápol a homokkal. - viszontválaszként a sajátjával felelek, mert azért az nekem is feltűnt, hogy elég jól tűri a forróságot, annál is inkább mert csak úgy egyszerűen belehuppan a perzselő homokba.
- Úgy látom, hogy egy ideig akarva akaratlanul is élvezni fogjuk egymás társaságát. - bökök fejemmel a távolban feltűnő sötét foltra, ami másodpercről-másodpercre egyre nagyobb és nagyobb lesz, viszont, ami sokkal fontosabb, hogy egyre csak közeledik felénk. Minden kétséget kizáróan egy homokvihar tart felénk, bár még messze van, de azért határozottan mutatja magát.
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalomSivatag Empty
Utolsó poszt
Következő oldal
Vissza az elejére Go down
 
Sivatag
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Caligo öv :: Perda hold-
Ugrás: