Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások
Today at 10:05 pm

Today at 8:14 pm

Today at 7:04 pm

Today at 6:37 pm


Today at 6:12 pmYesterday at 10:41 pm

Yesterday at 9:50 pm
Ki van itt?
belépett tagjaink●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 12 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 1 rejtett és 9 vendég
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 3
Polgárok 3 1
Hadsereg 2 4
Ellenállók 2 6
Flotta 5 7
Perdaiak 9 1
Összesen 21 22
A hónap
legaktívabb tagjai
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
Ellenállók
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Kancellária


Ellenállók Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
62

☽ :
Ellenállók Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Ellenállók Empty
Utolsó poszt Pént. Aug. 16, 2019 1:54 pm
Következő oldal
A lázadás
Bár a Kancellária segít az embereknek életben maradni ebben az új világban, ettől függetlenül még nem ért mindenki egyet a döntéseikkel és a törvényeikkel. Sokáig nem volt lehetőség a lázadásra, hiszen a Dominiumon kívül hová máshová mehettek volna? Az űr veszélyes és ismeretlen, egyetlen siklóval vagy mentőkabinnal lehetetlenség lett volna túlélni, de a Perda hold megtalálása lehetővé tette az Ellenállásnak, hogy végre lépjen. Amíg a Kancellária a perdaiakkal harcolt, a korábbi szervezkedés új szintre lépett, eljött az idő számukra, így 2414-ben lázadás tört ki az űrállomáson és a közben épülő Városban, mely végül természetesen az erősebb hatalom győzelmével végződött. A harc mégse volt teljesen hiábavaló.
Az ellenállás tagjai közül egy nagyobb csapat a Dominiumról sikeresen elérte a Perdát, majd a Kancellária elől menekülve hatoltak be az ismeretlenbe csatlakozva azokhoz, akik a Városból váltak ki. A bolygó rengeteg veszélyt rejtett a lázadó emberek számára, így a csapatuk tovább fogyatkozott, amíg elérték későbbi bázisukat, melynek a Rebellium nevet adták. A főhadiszállásuk egy hegység közepén található, melyek megszűrik az elektromágneses impulzusokat, így a Kancellária számára lehetetlenné válik a jelek bemérése. A barlangrendszerek feltérképezését megnehezítették a jelzavaróként működő ércek, és lelassították a szinte menetrendszerűen fellobbanó járványos megbetegedések és az azok elleni harc, de nagyjából egy év elteltével sikerült berendezkedniük. A barlangokon kívüli területekre a lebukás kockázata miatt nem merészkednek, de a terveik között szerepel, hogy idővel saját termőföldet hozzanak létre és tovább bővítsék városukat.
Sors fintora, hogy bár a Kancellária azon van, hogy leszámoljon az ellenállókkal, az ércek jelzavaró és műszert tönkretevő problémájára mégsem találtak megoldást, ellentétben a Rebelliumban lakókkal.
Életük
Az ellenállók élete nem könnyű: kevés holmit hoztak magukkal, így minden egyes értékükért meg kell harcolniuk. Amit tudtak, azt elloptak a Kancelláriától, átalakították, használhatóvá tették, ezen felül idővel elkezdtek Ők is a perdaiakkal üzletelni. A cserekereskedelem bár veszélyes üzlet, mégis két év alatt egész kellemes életteret alakítottak ki maguknak, bár egyre több konfliktus származik a bezártságból. Az ellenállók száma idővel növekszik, hiszen így, hogy az embereknek lehetőségük van lejutni a Perdára, a szökésre is van remény. Az már más kérdés, hogy ki az, aki élve átjut a hadsereg emberein, túléli az ismeretlen holdat és még rá is talál egy ellenállóra, aki segít neki és nem kémként tekint rá. Az ellenállók létszáma becslések alapján 1500 fő.
Vezetőik
Ahogy minden közösségnek, úgy az ellenállóknak is szükségük volt vezetőre, aki utat mutat nekik a legnehezebb időkben is, így a társadalmuk hierarchikus. A Vezető (Aeron J. Carter, canon) áll az Ellenállás élén, aki három középvezetőre támaszkodik. Mindegyik középvezető más-más területért felel és így alkotnak egy egészet.
A 3 középvezető területei:
- Sereg, fegyveres erő kiépítése, az emberek kiképzése, fegyverek és járművek készítése
- Élelem beszerzése, kereskedelem, a normális élet biztosítása a Rebelliumban
- Felderítés, kémkedés - új ellenállók keresése, a Kancellária megfigyelése, a perdaiak és képességeik, életük megismerése
Törvények
A Dominiumon érvényben lévő törvények rájuk már nem vonatkoznak, így mindenki szabadon élhet, szabadon szerethet. Nem kötelező a házasság és a gyermekáldás sem, de fontos az összetartás. Nem támadhatnak egymásra, se a perdaiakra, mivel a békés együttélésre szükség van terveik megvalósításához, azaz a Kancellária-rendszer megbuktatásához, átalakításához, így a kancellárok fején vérdíj van - népszerűségi indexük szerint ez személyenként változó lehet -, de van, hogy túszejtéssel próbálkoznak és így próbálnak az ellenállók előnyhöz jutni. Ugyanakkor eddig még sikeres túszejtést nem tudnak maguk mögött, és bánatukra még mindegyik kancellár él és virul. Eddig...
A fentiekből következik, hogy a Kancellária embereivel való szövetkezés halált von maga után, mivel árulásnak minősül. Ha egyszer lebuknak és megtalálják a Rebelliumot, akkor mindenki veszélybe kerül, ezt pedig nem kockáztathatják.
A vezetők irányítják a közösséget, így a parancsmegtagadás büntetést von maga után - amit az adott vezető ró ki a bűnösre -, a büntetés pedig a bűntett súlyosságával egyenértékű.
Minden ellenállónak ki kell vennie a részét a közösség életéből, így még a legfiatalabbak számára is találnak olyan munkát, amivel hasznos tagjai lehetnek a társadalmuknak.
Perdit
Az ellenállók azután, hogy hátrahagyják városi vagy dominiumi életüket, azonnal meg lettek fosztva minden javuktól, így a kreditjeiktől is. Ennek persze a rendszer nélkül egyébként se lenne értéke itt a barlangok mélyén, így pénzérméket alakítottak ki maguknak, aminek talányosan a perdit, azaz perdai kredit nevet adták. Nem virtuális, és aranyból vagy ezüstből van, hanem a hegységben található különös ércből, mely nagy mennyiségben jelzavaróként működik és számos műszer nem működik tőle, de néhány érme nem okoz gondot még akkor sem, ha a Városba vagy a Dominiumra kerül belőle. Mert ezek az érmék nemcsak fizetőeszközök, hanem jelként is funkcionálnak: a feketepiaci kereskedők nem hirdetik magukról, hogy mi a tevékenységük, mi több, lelkesen és ártatlan képpel tagadnak mindent, amíg az ember fel nem mutat egyet ezekből az érmékből. Ekkor rögtön fordulat áll be a tárgyalásban, hiszen tudják, hogy hasonló gondolkodású, Kancellária-ellenes érzelmű személlyel van dolguk.
Az üzlet nagyon egyszerű: A Dominiumon vesz valaki valami legális tárgyat, élelmet kreditért, ami nem kelt feltűnést, de az ellenállóknak érdekes lehet, majd ezt adja át egy ellenállónak perdit érmékért cserébe. Ezen érmékkel később ő is tud más feketepiaci terméket venni anélkül, hogy erről a Kancellária tudomást szerezne, hiszen a kreditjei nem mozognak. Mondani sem kell, hogy perdit birtoklása kimeríti az árulásra vonatkozó törvényt a Kancellária szemében.
A perdaiakkal az Ellenállók ugyanúgy cserekereskedelmet folytatnak, mint a városiak, de ezt igyekeznek minimálisra fogni, vagy Városból származónak kiadni magukat, mert nem tudhatják, hogy akaratlanul is de elárulják-e őket a perdaiak vagy sem.
Vissza az elejére Go down

Kancellária


Ellenállók Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
62

☽ :
Ellenállók Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Ellenállók Empty
Utolsó poszt Pént. Aug. 16, 2019 2:27 pm
Következő oldal
Ellenállók fegyverei
Styx
 

A Styx nem csupán egy feketepiaci kézifegyver, melynek elemei a legkülönbözőbb manufaktúrákból származnak és amelynek előállításához ismeretlen alkatrészeket építenek be a fegyverkészítők, hanem ez a pisztoly az idő előrehaladtával az Ellenállók emblematikus fegyverévé nőtte ki magát. Tiltása az utóbbi időben olyan méreteket öltött a Dominiumon, hogy már az is vét a törvények ellen, aki ilyet birtokol, de semmiféle kapcsolata nincsen az Ellenállókkal.


Khimeira
 

A Khimeira gépkarabély a Központi Fegyverfejlesztési Hivatal (KFH) által elvetettnek nyilvánított, tervezési fázisban ragadt karabélyok elgondolásai alapján született, melyet a KFH azóta Ellenállóvá vált mérnökei juttattak el a feketepiacra. Az önjelölt fegyverkovácsok újra értelmezték és megpróbáltak egy ütőképes automata fegyvert létrehozni, ami többé-kevésbé sikerült is, igaz, megbízhatósága jóval a megfelelőnek mondható szint alatt van.


Revenant
 

A legegyszerűbb és talán az egyik legnagyszerűbb fegyver, mely az egységessé váló Ellenállók sorait erősíti. A kísérletezések miatt rengeteg változata van jelen a feketepiacon, viszont tűzereje okán a Revenant megnevezésű az elfogadott. Felhasználási területe széleskörű, utángyártása és lőszerrel való ellátottsága ennek a típusnak a leginkább biztosított.


Nightfall
 

Az előállítás bonyolultsága, illetve az elkészítéshez szükséges precíziós egységek részleges vagy teljes hiánya miatt a Nightfall mesterlövészpuskával egyelőre csak az ellenállás központi magja rendelkezik. Az elkészült, rendelkezésre álló fegyverek magas minőségűek, megbízhatóak és hajszálpontosan beállítottak.


Fury
 

A Fury névre hallgató lángszóró az ellenállás titkos fegyverfejlesztése, melynek előállítása ugyan nem igényel sem óriási anyagigényt, sem pedig a Nightfall mesterlövészpuskához fogható optikai vagy részegységeken belüli finomhangolást, mégis meghatározó gyújtófegyvere lehet az Ellenállók csoportjainak. Üzemanyaga speciálisan fejlesztett feketepiaci összetételből származik, melynek hatásfoka messze túlmutat a csak fegyverkezési felhasználáson.

Ellenállók páncélja
P-Vest-01
 

Újtípusú hadászati mellény, melyet a KFH a hadsereg Perda holdon állomásozó csapatai számára fejlesztett ki, hogy tömeggyártásával folyamatosan el tudja látni a rendvédelmi, személy- és objektumvédelmi, illetve katonai feladatokat is ellátó szerveit.
Súlya könnyű, felépítése és a fémötvözet szerkezete megfelel az S-BPV szabványnak.
Csökkenti a pisztolyokból és a sörétes puskákból származó lövedékek becsapódási erejét, valamint mellkas tájékon viszonylagos védelmet biztosít a gránátrepeszekkel szemben. A CQL fegyverek töltényei gond nélkül hatolnak át rajta, de a különböző szúró és vágófegyverek áttörését megakadályozza.
Az utóbbi időben több szállítmány a hadsereg helyett az Ellenállókhoz került, melynek hála kiváló mellények állnak rendelkezésre a használathoz vagy a további fejlesztéshez.    
Vissza az elejére Go down

Kancellária


Ellenállók Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
62

☽ :
Ellenállók Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Ellenállók Empty
Utolsó poszt Vas. Aug. 18, 2019 5:48 pm
Következő oldal
Ellenállók járművei
Python
 

Elérhetőségéből fakadóan a legelterjedtebb közlekedési eszköz az Ellenállók körében. Előállítási költsége rendkívül alacsony, gyakorlatilag a motorblokkon kívül nincsen egységes gyártási metódus. Keresve sem találnánk két pontosan ugyanolyan szerkezeti felépítésű, ugyanolyan járművet, mivel mindenki abból dolgozik, ami a keze ügyébe kerül.
A készítési folyamatokban az egykori Központi Fegyverfejlesztési Hivatal ellenállóvá lett tagjai vesznek részt, akik az ötletet és a tervek nagy részét a Dominiumról hozták magukkal. Mivel a Perda bővelkedik CQL alapanyagban, ami a motorok működéséhez szükséges, ezért az üzemerő utánpótlása viszonylag folyamatos, igaz sokkal kevesebb és sokkal rosszabb minőségű nyersanyagból készítik a Python-ok üzemanyagát, mint amilyenre a Dominiumnak szüksége van saját eszközeinek a működtetéséhez. A gyenge minőség korlátokat szab, mind sebesség, mind pedig megbízhatóság terén, viszont az óriási mennyiségben jelen lévő kétszemélyes jármű legnagyobb ereje a közösség együttes támadásában, a meglepetésben rejtőzhet.  


Nemesis
 

A hét személyes Nemesis viszonylag kis számban fordul elő az Ellenállok berkein belül, ugyanis előállítása az alapanyag szűkös elérhetőségéhez mérten igen nehézkes, javarészben félkész állapotban, alkatrészhiányban várnak a feketepiaci változásokra. Vagy esetleg arra, hogy egy esetleges rajtaütés után fém és páncélzat álljon a járműkovácsok rendelkezésére, amiből aztán elkészüljön a végleges, használható, de üzemelés tekintetében rendkívül kiszámíthatatlan négykerekű. Motorjának felépítése a Python alapelgondolásán nyugszik, mely továbbfejlesztés után ugyanazzal az üzemanyaggal áll rendelkezésre, mint kétkerekű társa.
Sebesség tekintetében nem éri el a kistestvér tempóját, de a gyorsaság hiányát fegyverekkel és fegyveresekkel tudja ellensúlyozni harchelyzetben. Páncélzata igen erősnek mondható, hiszen a legtöbb elem a Dominiumról származik, vagy ötvözve lett néhány feketepiacon előforduló speciálisan, egyedi körülmények között létrehozott összetevővel. Tömeges megjelenésük nagy tűz és élőerőt biztosít, ezért a csatatéren ütőképes egységnek bizonyulnak.
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalomEllenállók Empty
Utolsó poszt
Következő oldal
Vissza az elejére Go down
 
Ellenállók
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Információs pult :: Irattár-
Ugrás: