Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások
Today at 9:42 am

Yesterday at 9:59 pm


Yesterday at 9:21 pm


Yesterday at 8:40 pm

Yesterday at 7:40 pm

Yesterday at 11:31 am


Szer. Nov. 25, 2020 5:17 pm
Ki van itt?
belépett tagjaink●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég
Perda térképe
Fedezd fel!
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 5
Polgárok 7 5
Hadsereg 4 6
Ellenállók 2 4
Flotta 1 5
Perdaiak 8 5
Összesen 21 31
A hónap
legaktívabb tagjai
Discord
Regisztrálj az oldalra
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
Hibernáló - Ébredő
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Kancellária


Hibernáló - Ébredő Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
311

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Hétf. Júl. 29, 2019 11:54 am
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

HIBERNÁLÓ - ÉBREDŐ
 

1. gyűrűszint
Egy nagyobb terembe lép be az ember, ahol mindenhol a precizitással és a tisztasággal találja magát szembe. Középen egy nagyobb asztal helyezkedik el, mely könnyedén csúsztatható a padlóba, ha épp használaton kívül van. Erre az asztalra helyezik rá a hibernációs kapszulát, mely automatizált módon egy erre alkalmas gépsoron keresztül érkezik meg, vagy éppen távozik az Alvók részlegére. Itt végzik el a hibernálást, valamint itt is ébresztik az Alvókat. Mindig több orvos és szakember is jelen van, hiszen mind a hibernálás, mind az ébredés összetett folyamat még az esetlegesen fellépő komplikációk nélkül is. Ide ugyanúgy, mint az Alvók részlegébe, csak a megfelelő engedéllyel rendelkező orvosoknak, szakembereknek van bejutási engedélye, az ajtók előtt őrök állnak.
Ugyancsak itt helyezik félhibernált állapotba azon betegeket, melyeknél az orvosi ellátás megkívánja ezt az állapotot, hogy időt nyerhessenek a beavatkozás elvégzéséhez.
A felébresztettek innen egy karanténként kezelt, állandó orvosi felügyelet alatt álló szobába kerülnek át.

Az Ébresztő melletti néhány karanténszoba lehetővé teszi, hogy a frissen ébresztettek egymástól elkülönítve heverjék ki a hibernálás fizikailag megterhelő élményét, és mind lexikális tudásban, mind fizikailag fel tudjanak zárkózni a társadalom többi tagjához, mialatt megkapják a szükséges oltásokat. Általában egy földi Alvó két-három hónapot is itt tölthet az Ébresztés után, a regeneráció gyorsaságától függően. A karanténszobák világosak, kényelmes betegággyal, külön kis mosdóval és számos rehabilitációt elősegítő eszközzel vannak felszerelve.
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Kedd Aug. 20, 2019 11:37 am
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
A mai nap különleges a számomra. Életemben először fogok részt venni egy Alvó felébresztésében. Bár fiatal vagyok még és tapasztalatlan egy ilyen jellegű munkához, mégis úgy döntöttek, hogy én helyettesítsem ma az egyik szakembert, aki a délután folyamán rosszul lett. Nagy felelősség és komoly figyelmet igényel, így kissé idegesen és természetesen nem picit izgulva haladok a hibernáló felé, hófehér köpenyemben, mely csak úgy suhog utánam minden lépésemnél.
Az ajtóhoz érve megmutatom a beléptetőmet, melyen ott díszeleg bájos pofim is, az őrök pedig átvéve azt ellenőrzik az engedélyeket. Mivel ide nem jöhetnék le csak úgy, így természetesen jelzik az egyik orvosnak jöttömet, aki már int is, hogy engedjenek be. Apró mosollyal arcomon biccentek a két mogorva férfinak, majd belépek a teljesen sterilizált terembe, ahol próbálok nem nagyon ámuldozni, miközben beljebb lépkedek.
- Jó napot! - köszönök illedelmesen, de nem nagyon foglalkoznak velem, mivel éppen most készítik elő a kapszulát és beszélik, hogy várunk még valakire. De hogy pontosan kire, arról fogalmam sincs, így jelenleg igyekszem nem útban lenni és csak akkor lépek oda a kapszula mellé, amikor jelzik, hogy szükség van rám. Segítek a rögzítésben, majd tekintetem a kapszulában lévő, 30 év körüli férfi arcára téved, majd utána a kijelzőre, amelyből megtudom, hogy még a Földön hibernálták. A neve Stephen Rackham, újságíró. Tovább viszont most nincs időm olvasni az adatlapját, mert különféle eszközök előkészítésére kérnek, így teszem a dolgom, továbbra is csendesen, mintha ott se lennék. Mivel már pár éve a genetikai részleg gyakornoka vagyok, így pontosan tudom, hogy mikor mit kérnek tőlem, így nem is fárasztom Őket olyan felesleges kérdésekkel, hogy miként néz ki az adott eszköz. Nem várom el egyébként, hogy különösebben foglalkozzanak velem, nekem az is elég, hogy most itt lehetek. Mindig látni akartam egy ébresztést, de csak álmaimban voltam a részese.

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Kedd Aug. 20, 2019 2:56 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


Általában mindig a fekete, kevés zölddel díszített ruhámban látnak, aminek váll-lapjain ott díszeleg a Kancellária arany-ezüst jelzése, ám a laborokban és az Alvóknál nem ez a megszokott öltözetem. A mára már lassan ikonikussá váló felöltőm megfelelő szekrénybe került bezárásba és onnan vettem magamra a fehér köpenyt, mely éppolyan egyszerű, fehér köpeny, mint ami Shirley-n is van. Egyedül a szívnél lévő kicsiny névtáblán van feltüntetve a kancellári jelzés, ha netán valaki nem ismerne fel, de ilyen helyzettel még sosem találkoztam. Nekem nem volt szükségem beléptetőkártyára, se ujjlenyomatolvasóra, mert az őrök, ahogy megláttak, már engedtek is be, ahol már csak a hajam hátul való összefogása és a kéz fertőtlenítése maradt hátra.
Shirley éppen csak el tudta olvasni a kevés adatot az ébresztendő személyről, mert már nyílt is mögötte az ajtó, amin beléptem, hogy aztán mögöttem bezáródjon, de én addigra lendületes lépteimmel már a kapszulához sétáljak, röviden körbenézve felmérve a helyzetet és a jelenlévőket, a két Shirley-vel lévő két orvosnak biccentve, de a lánykára csak röviden pillantva, mialatt a két orvos szinte szimultán engem köszöntött.
- Kancellár úr! Minden készen áll az Ébresztési-protokoll megkezdéséhez.
- Köszönöm, dr. Wang. Hol van dr. Salois?
- Fél órával ezelőtt rosszul lett, és igen szerencsétlenül esve eltörte két kéztőcsontját, emiatt hívtuk be a gyakornokot, Eli...
- És dr. Steinhaus? - Szakítom félbe a magyarázatot, de láthatóan nem örülök a fejleménynek, mert a csonttörés ráadásul egy időre kivonja a munkából a férfit, még ha a mai orvostudománnyal kicsit gyorsabban is gyógyíthatóak már a törések. Egy kicsit. A helyettesre kérdezek hát rá, őt miért nem látom itt.
- A doktornőt reggel a városi laborba ment konzultációra, értesítettük, de nem ér vissza időben, csak ha az ébresztést elhalasztjuk öt órával, uram.
- Nem, semmi kedvem Terson kancellárt hallgatni. Így is azt hiszi, hogy csak be kell állítanunk egy ébresztőórát és már meg is kapja az emberét. - Metsző, szigorú pillantásom most fordul Shirley felé először azóta, hogy beléptem ide. Az látszik rajtam, hogy nem vagyok elragadtatva, de nem egyértelmű, hogy a helyzet miatt vagy a lány okozza ezt, vagy a kettő együtt.
- Úgy tűnik, Önnel kell ma beérnem. Neve? - Pontosan tudom, mi a neve, ahogy mire kimondtam a kérdést dr. Steinhaus-zal kapcsolatban beugrott nekem is, hogy két héttel ezelőtt már jelezte, hogy ma nem lesz és engedélyt adtam neki lemenni a Perdára. A kislány nevét csak azért kérdezem, hogy lássam, mennyire magabiztosan fog válaszolni, mire számítsak.
- Ha fertőtlenítette a kezét befelé jövet, akkor kapcsolja össze a kapszulát a vezérlőpanellel! - Adok neki rögtön feladatot, ami nem éppen a legegyszerűbb, de ha el is rontja, legalább kárt nem okoz, legfeljebb csak az önbecsülésében. Végig magán érezheti a pillantásomat, mely figyeli mit tesz és hogyan.
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Kedd Aug. 20, 2019 5:11 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
Itt vagyok, a hibernálóban és szinte el se hiszem! Az idegességem semmit se csökkent, de próbálom ezt nem kimutatni, jól leplezni és tenni a dolgom, amikor nyílik mögöttem az ajtó és maga Callum Jenkins kancellár jelenik meg. Határozott léptekkel halad el mellettünk, én pedig a többiekkel együtt köszöntöm Őt, lopva nézve csak rá arcára.
- Jó napot kancellár úr! - hangom mégis halkabb lesz, mint amilyennek szerettem volna. Nem köszörülöm meg a torkom, csak próbálok kicsinek tűnni, mintha itt se lennék, pedig belül mindennél jobban vágyom rá, hogy megismerhessem és tanulhassak tőle. Oly nagy tudása van. Igen, mellette akarok dolgozni, vele akarok dolgozni és ez az álom úgy tűnik, hogy most valóra válik. A lelkesedésem kezdi felülírni az izgalmamat, miközben hallgatom a beszélgetésüket és eszembe sincs rossz néven venni azt, hogy nem hagyják végigmondani a nevem a mellettem álló orvosnak. Oly kicsinyke, jelentéktelen ember vagyok most itt, mégis, észre leszek véve, így amikor megérzem magamon a kancellár tekintetét, lassan felemelem fejem és égkék íriszeim a férfiéra vetülnek.
- Elizabeth Shirley vagyok uram! - mondanom kéne, hogy nem fogok csalódást okozni, hogy nem bánja meg, hogy ma itt lehetek, mégse megy. A torkom túl száraznak tűnik, miközben végül lesütöm pilláimat és ahogy kiadja az első utasítást, már cselekszem is. Természetesen a kezeim lefertőtlenítése nem maradt el, így most a vezérlőpanelhez lépek, majd ellenőrzöm, hogy készen áll-e a csatlakozásra. Eddigi viselkedésemmel ellentétben most meglepően magabiztosan cselekszem és úgy lépek vissza a kapszulához, hogy azon is beállítsam a szükséges dolgokat, majd vissza ismét a vezérlőpanelhez. Nem telik bele sok időbe és a kapcsolat már létre is jön, én pedig egy lépést hátrébb állok.
- Kész van uram! - most nézek lassan ismét arcára, figyelve meg vonásait, melyeket eddig csak képeken és kivetítőkön láttam. A beszédeinél túl messze volt, de most itt van, testközelben. Kis kezeimet ölemnél fűzöm össze, majd lassan a férfiról tekintetem az alvóra vetül. Láthatóan várom a további utasításokat, mert remélem, hogy tényleg szükség lesz rám. Nem fogok hibázni! Nem hibázhatok, mert több ilyen lehetőségem nem lesz.

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Kedd Aug. 20, 2019 11:15 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


A bemutatkozás és a hozzá párosítható arc megerősíti a korábbi feltételezésemet, ki lehet a lány. Én hagytam jóvá az ő gyakornokságát is, de eddig csak az aktáját láttam és nem tulajdonítottam különösebb figyelmet neki, miután a biztonsági átvilágítás nem jelzett vele kapcsolatban felmerülő veszélyforrást. A bemutatkozása rendes, nagyjából határozott is és rövid. Remek! Legalább nem traktál felesleges szófordulatokkal és lényegtelen részletekkel magáról és a gyakornoksága eddigi idejéről. És megvan az a jó tulajdonsága, hogy rögtön mozdul, ha feladatot kap, nem kell két-háromszor elismételni neki a mondottakat, mi több, még jól is csinálja a feladatot. Nofene! Ügyetlenebbre számítottam, mint a többinél is, szinte felkészülve rá, hogy kisegítsem, hogy a jobb oldalt a kék gombot nyomja meg. Mondom jobb oldalt, mondom a kéket. És nagyjából itt lett volna az a pillanat, mikor kiküldöm őt, hogy inkább takarítson hibernálókapszulát. Nem dicsérem meg, de a két orvos, aki jelen van még, ők tudják, hogy ez jó jel nálam, és egyikük egy bátorító mosolyt is küld a lánynak. Ő az a dr. Wang, akivel az előbb beszéltem, és ő az, aki most némileg a háttérbe húzódik és várakozik, ugyanakkor figyel. Nem is hibernációs orvos, hogy most a kapszulában lévő közelében sürögjön-forogjon, neki az utolsó fázisban lesz szerepe, ha a szív nem akarna magától beindulni vagy egyéb komplikáció lépne fel, ami már egy élő embert érint, nem pedig egy Alvót.
- Shirley, csökkentse a nitrogéngőzt 5%-kal, és ha elérte a nyolcas fázist a kijelzőn, akkor 10%kal tovább fázisonként egészen a másodikig. Szóljon, ha odaért! - Kapja az újabb utasítást a lány, és a kapszula teteje még nem került le a férfiról, addig nem is fog, míg a nitrogéngőz el nem fog majd fogyni teljesen. Míg ez a pár perces művelet végbemegy, én az 2360-ban, hibernálás során feljegyzett információkat nézem meg, volt-e komplikáció, volt-e bármilyen ismert betegsége a férfinak.
- Shirley! Milyen gyakornok is? Genetikus, azt tudom, de hibernációs orvosnak is készül? - Pillantok fel rá a jegyzetekből, egyúttal magam is ellenőrizve, mit csinál és hányadik fázisnál járunk.
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Szer. Aug. 21, 2019 10:23 am
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
Hihetetlennek tűnik számomra ez az egész helyzet, hogy Jenkins kancellárral együtt dolgozhatok. Mintha egy álmom vált volna valóra... Igyekszem hát nem csalódást okozni és eleget tenni az utasításainak. Gyors vagyok, de egyben precíz is, így miután kész vagyok, hátrébb lépek és dr. Wang felé pillantok. A férfi mosolyát automatikusan viszonzom én is, majd tekintetem lassan a másik orvosra vándorol. Ő felelős ezek szerint a hibernációért. Kicsit közelebb lépek, látni akarok mindent, hogy élesben mi történik, hiába olvastam már róla oly sokat és láttam felvételeket, az kevés a valódi tapasztaláshoz. A kancellár szavaira ismét felé pillantok, majd biccentek és a vezérlőhöz lépek, hogy eleget tegyek a kérésének. 5%-al csökkentem a nitrogéngőzt, majd a nyolcas fázis után 10%-al és várom, hogy haladjunk a második fázisig. Némi időbe fog telni, hiszen nem lehet azonnal mindent, ártana az Alvónak, de minden figyelmem oda koncentrálom, hogy véletlenül se hibázzak. Csak akkor zökkenek ki és rezdülök össze egy pillanatra, amikor meghallom a nevem, így Jenkins kancellár felé fordulok egy pillanatra. Még van időm az újabb fázisig. Ezek szerint tudja, hogy genetikusnak tanulok, tehát nem vagyok teljesen idegen a számára. Meglep, nem gondoltam volna, hogy a sok gyakornok közül megjegyez. Bár... lehet, hogy nincs is ilyesmiről szó, egyszerűen az itt létem igazolja a tanulmányaimat.
- Igen, uram. - más terület is érdekelne, az anya nélküli gyermeknemzés is, de ezt magamban tartom. Egyszerre mindent egyébként se lehet, és bár évfolyamelső vagyok és gyorsan tanulok, tisztában vagyok a határaimmal.
- De az orvostudomány minden területe érdekel. - ez az igazság. - Most érek a második fázishoz! - jelentem ki még a harmadiknál, így a kancellárnak van ideje elmondani, hogy mit tegyek. Alig várom, hogy lássam egy ember felébredését! Vajon mennyire lesz magánál? És mit szól majd ehhez az új világhoz?

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Csüt. Aug. 22, 2019 1:22 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


Figyelem a lány munkáját, hiszen az ébresztés ezen fázisában egyébként sincs egyéb tennivaló. Ha előbb nem került rá sor, ilyenkor nézzük meg az Alvó hibernálási naplóját, volt-e valami zűr 2360-63 között, amikor a kapszulába került. Itt semmi említésre méltó nincs, erre valószínűleg már amúgy is felhívták volna a figyelmemet, és mivel ismert betegsége sincs Rackham-nak, nem számítunk komplikációkra. Meglepetések persze mindig adódhatnak, de más a helyzet, ha már előre jegyezve, hogy nem lesz eseménytelen az ébresztés. Alapvetően nem is szoktam részt venni az ilyen egyszerű eseteknél, de mivel őt személyesen Terson kancellár kérte, kénytelen vagyok itt lenni és ellenőrizni, hogy megkapja, amit akar. És ha már itt vagyok, akkor megnézem egyúttal, hogy van-e a gyakornokok között figyelemre méltó is. Nem mint nő, hanem mint hibernációs orvos utánpótlás, mert nem vagyunk sokan, ami abból is látszik, hogy a lányka lett a beugrós. Furcsa mód annak idején arra senki nem gondolt, hogy hibernációs orvosokat is hibernáljon...
- Minden területe? Elég távol esik a hibernáció, a genetika, a gyermekgyógyászat, a szívsebészet és a fogászat egymástól, hogy a többit ne említsem. - Hívom fel rá a figyelmét, hogy ez így értelmetlen, amit mond, vagy ha komolyan gondolta és ennyire nem szűkítette még le az érdeklődési körét, akkor igencsak kétségbeejtő a helyzet.
- A második fázistól lassan, 1%-onként haladunk egészen a nulláig. Ott kikapcsolhatja. - A másik jelenlévő hibernációs orvos biztos, ami biztos, Shirley mellé megy, de nem avatkozik közbe egészen addig, míg mindent megfelelően csinál a lány. A segítségével vagy nélküle, de mikor kikapcsolásra kerül a szerkezet és a kapszulán zölden felvillan a jelzőfény, akkor nyomom meg egyszerre a két gombot a két oldalán, mely feloldja a kapszula tetejének zárját és hozzáférhetünk az Alvóhoz. A robotikus rendszer a kapszula tetejét felemeli és elviszi a beprogramozott parancs szerinti helyre. A kapszulából árad a hideg, mert bár már nincs -150 °C, a nitrogéngőz elvonásával már nullánál járunk, azért a test és maga a kapszula még őrzi a régi hideget egy darabig.
- Jöjjön! - Mivel nem komplikációs esetről van szó, idehívom a lányt magam mellé, hogy ne méter-távolságokból szemléljen.
- Vegyen kesztyűt! Először megmutatom, utána megpróbálhatja. - Úgy jelentem ki, hogy itt nem lehet visszakozni, hogy még nem meri, nem szeretné, inkább csak nézné. Vagyis lehet mondani, de a következményeket is vállalni kell érte. Én is kesztyűt vettem beszéd közben, mialatt a másik orvos idehozta a szükséges csöveket és eszközöket.
- Ne remegjen a keze! Mindegy, milyen orvos lesz, jó eséllyel meg kell tanulnia eltalálni az eret. - Beszéd közben láthatja is, hogy egy tűvel, amihez vékony kis cső tartozik keresem meg az egyik eret a férfi karján. Eközben a másik orvos szótlanul ugyanezt teszi a másik karral. Mintha csak egy infúzió bekötéséről lenne szó.
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Csüt. Aug. 22, 2019 6:53 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
Miközben az Alvó ébresztéséhez szükséges feladatokat végzem, néhány szót váltunk Jenkins kancellárral egymással, de a kérdésére én valóban őszinte választ adtam, még akkor is, hogyha ennek Ő kevésbé örül. Tényleg sok minden érdekel, de miért lenne muszáj konkrétan csak egy dolgot választanom?
- A fogászatot kihúznám a listájáról, de a többi terület valóban érdekel. Szeretnék több dologhoz is érteni uram, nem csak egy területhez. - pillantok rá most meglepően határozottan. Meglehet, hogy szavaim most túl bátrak lettek eddigi viselkedésemhez képest, de tudom jól, hogy mi mindent szeretnék elérni az életemben és nem érzem úgy, hogy lehetetlenség lenne. Még csak 16 éves vagyok és már bebizonyítottam, hogy rátermett vagyok akár egy Alvó felébresztésére is. Most se hibázok, folyamatosan követem az utasításokat, így bár érzem, hogy a hibernációs orvos mellém lép, nem lesz szükség arra, hogy beleavatkozzon, tökéletesen el tudom végezni a rám kiszabott feladatot. A nullához érve kikapcsolom, majd végül arrébb lépek, hogy senki számára se legyek útba, de folyamatosan szemmel tartom ám a munkálkodást. Mindent meg akarok jegyezni, amit most látok. A robotkar hamarosan arrébb emeli a kapszula fedelét, én pedig tesközelből érezhetem meg a hűvös levegőt, mely belőle árad. Azonnal a kancellár mellé lépek, amikor jelzi, hogy menjek közelebb, majd a kesztyűk is pillanatok alatt a kezeimre kerülnek.
- Rendben van! - jelzem is, hogy megértettem és figyelem, hogy pontosan mit is kell majd csinálnom. Eszem ágában sincsen visszakozni, örülök a lehetőségnek, így a mellénk kerülő eszközökre tekintek, majd pedig az Alvóra, aki egyelőre még nem tért magához. Izgalmas... rendkívül izgalmas, és most már a félelmem is eltűnik, miközben izgatottan várom, hogy még jobban részese lehessek az ébresztésnek.
- Vettem már vért uram és adtam be oltásokat is. Nem fog remegni a kezem! - biztosítom arról, hogy ehhez már kellően képzett vagyok, nem kell aggódnia. Látom, hogy mit csinálnak, ahogy azt is, hogy akad még egy tű, ami bizonyára az enyém lesz. Nem nyúlok még kapkodva felé, megvárom az utasítást.
- Hova kell beszúrnom a harmadik tűt? - a kérdésemmel jelzem is, hogy sejtem, mit kell majd csinálnom, bár egyelőre még nem tudom, hogy pontosan hol kell megszúrnom a férfit. Talán a kézfejénél? Vagy annál kellemetlenebb helyen?

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Szomb. Aug. 24, 2019 1:39 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


- Elaprózza magát. Sok mindenhez fog érteni, de egyikben sem lesz kiemelkedő, mert nem tud rá elegendő figyelmet fordítani, a többi terület visszafogja majd. Kettő, legfeljebb három területet javasolnék Önnek, és előny, ha kapcsolódnak egymáshoz. Ha elég okos, nem a saját kárán tanul, de Önre bízom. - Nekem elég más véleményem van arról, ha valaki egymástól ennyire távol eső területek is érdeklik. Ügyesnek tűnik a lány, tán még vihetné is valamire, de ha szeret mindenbe belekapni, lelke rajta. Persze nem hibáztathatom érte, mennyi is lehet? Tizenöt? Talán tizenhat? Kevesen tudják ekkor még, hogy mit akarnak az élettől.
Az legalább a javára írható, hogy szófogadó és érdeklődő is, nem retten meg a feladattól, mert azonnal közelebb jön és figyel is. Azt szótlanul nyugtázom, hogy nem fog remegni a keze, de majd meglátjuk. Mondott már ilyent más gyakornok is, aztán mikor sort kellett keríteni rá... Tűből mindenesetre több is akad, a még hibernációban lévő férfi mindkét oldalán három-három tű van, és ezekből csak egy-egy került még felhasználásra. A másik orvos kivár az újabb tűvel, mert ezzel önkéntelenül is segítené Shirley-t, és bár szívesen súgna, mégsem meri megkockáztatni a jelenlétemben. A kérdés hallatán villannak is szigorú ridegséggel a szemeim a lányra.
- Tehát az elméleti tananyag nem az erőssége. - Nem kérdés, hanem kijelentés, hiszen ennyi tudás egy hibernáció iránt érdeklődő gyakornoktól elvárható lenne. Én mindenképpen elvárom és Shirley pechére az én szavam dönt. És ez nem az szakma, ahol a tudásmorzsát össze lehet csipegetni a gyakorlatból. Lehet, de kellően megalapozott elméleti tudás híján csak imádkozhat, hogy sose találkozzon komplikált esettel.
- A szövetek károsodása legelőször a végtagoknál lép fel, ezért a karjába és a lábfejébe is kell szúrni. A harmadik sarkalatos pont az agy, annak kell még mielőbb oxigénhez jutnia, ahogy a félhibernációs állapotba lépünk át, úgyhogy kell egy tű a nyaki ütőerekbe is. Kezdheti! - Mind a két maradék tű a lányra marad ezen az oldalon, így neki kell a lábfejben a vénát eltalálni, ahogy a nyaki ütőeret is. És mindeközben pedig figyelem, miként lát hozzá, és persze hogy valóban olyan gyakorlottan bánik-e a tűvel, mint amilyen határozottan, már-már büszkén azt kijelentette.
- Anatómiával hogy áll? Részt vett már boncoláson?
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Szomb. Aug. 24, 2019 10:54 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
Hogy is lehetne elvárható az, hogy egy 16 éves lány tisztában legyen azzal, pontosan mivel is akar foglalkozni? Engem több terület érdekel az orvostudomány területén belül, ezt pedig elmondom most a férfinek is, aki láthatóan nem ért egyet velem, de legalább tanácsot ad. Kettő-három szakterületre le kellene tehát szűkítenem a kört. A genetika mindenképpen fontos a számomra, ahogy a hibernáció is kimondottan érdekel. Mellette szeretnék dolgozni, neki szeretnék dolgozni vagy esetleg Castillo kancellárnak, de tudom jól, hogy ahhoz még nagyon sokat kell tennem, na meg bizonyítanom.
- Köszönöm a tanácsot uram! Remélem, hogy minél előbb sikerül eldöntenem, hogy mely területekre menjek tovább. - biccentek felé, jelezve, hogy megértettem szavait és el is fogok gondolkodni rajtuk. De nem most, mert jelenleg más feladatom van. Közelebb lépek hozzájuk, majd figyelem, hogy egy-egy tű az Alvó testébe kerül, de akad még kettő-kettő, melyek közül legalább egy tudom, hogy rám vár. De mit szeretne, hová szúrjak? A megjegyzés nem esik túl jól, így lesütöm szemeimet, miközben zavarba jövök. Nem érzem jogosnak a szavait, hiszen iskolaelső vagyok, kiemelkedek az osztályomból, mégis ilyesmivel vádol. Arról nem tehetek, hogy minden anyaghoz még nem jutottunk el. Megint csak a korom a hibás.
- Sajnálom, hogyha csalódást okoztam, uram. - nem ellenkezek szavai ellen, legyen hát úgy, ahogy mondja. Ezek szerint nem vagyok elég jó. Felkészülök arra, hogy közli, odakint tágasabb és többé be se tegyem ide a lábam, de e helyett inkább magyarázni kezd, én pedig iszom szavait. Arcát figyelem, majd amikor hallom, hogy mit kell tennem, sőt, mindkét tűt nekem kell elhelyeznem az ébredőbe, azért egy picit izgulni kezdek. No nem a lába miatt, hanem a nyaka miatt, az a kényesebb.
- Rendben van! - kezdem a könnyebbel. Felveszem a tűt, majd óvatosan az előttünk fekvő férfi lábához megyek. Óvatos vagyok, így nemsokára a tű remegő kéz nélkül kerülhet a helyére, majd kerülöm meg ez után a kancellárt, hogy felvehessem a harmadik tűt is. Tudom jól, hogy a nyaki érnél szükség van a röntgenre is, ami a férfi kapszulája fölött helyezkedik el, így benyomom a gépet, beállítom, majd felnézek a kivetítőre, miközben finoman megfogom Stephen fejét az egyik oldalon, a másikon pedig felkészülök a bökésre. Ekkor ér a következő kérdés, így még mielőtt bármit tennék, akaratlanul is megremeg a kezem és a kancellárra nézek.
- Az anatómiai ismereteim még nem teljesek. Úgy tudom, hogy még pár évig fogunk tanulni anatómiát a későbbiekben is. - hiszen ez a terület eléggé szerteágazó és furcsa is lenne, hogyha ennyi idősen tökéletesen tisztában lennék mindennel, amit e terület magába foglal. A boncolás viszont egy következő szint, ami tudom, hogy vár még rám, de egyelőre még nem volt részem benne, amit nem is bánok. Arra lelkileg még fel kell készülnöm úgy érzem.
- Még nem, uram. - láthatja is rajtam, hogy némileg tartok tőle, de meg fogom állni a helyem, ha oda kerül a sor. Az egy következő lépcsőfok le. Végül felnézek ismét a kijelzőre, majd a tűt szépen lassan, óvatosan elkezdem Stephenbe vezetni a nyakánál. Nagyon vigyázok, hogy minden rendben menjen, de láthatóan izgulok. A kezem viszont nem remeg meg, bár ahogy végzek, utána halkan szusszantva lépek egyet hátrébb, majd törlöm meg kezem a köpenyembe. Egy kicsit izzadt lett a tenyerem. Nem tehetek róla. Ez az éles helyzet tényleg másabb, mint amilyenek a tanórák szoktak lenni és Mr. Jenkins jelenléte se könnyít a dolgon. Zavarba hoz a jelenléte, a megfelelési kényszerem miatt és nem könnyíti meg a megjegyzéseivel se a dolgom.

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Vas. Aug. 25, 2019 9:23 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


- Bízzunk benne. - Mondom ezt úgy, hogy félig-meddig kihallatszódik, hogy nem nagyon bízok benne. Nem a lány képességeivel van a bajom, hanem azzal, hogy lány. Még nem döntött, nem elég eltökélt, céltudatos, viszont nemsokára már férjhez is mehet és jó eséllyel gyereke lesz, két évre kiesik a tanulmányokból, gyakornokságból, ha nem többre, mert jön a következő gyerek. Elég tehetséget láttam már így elkallódni, így önkéntelenül is előre leírom azokat magamban, akikben nem látom a kellő elszántságot. A csalódás okozására így nem is reagálok, inkább magyarázni kezdek neki, mi az, amit még nem tudott. Ha tudnám, hogy az az indoka a tudás hiányára, hogy még nem tartanak ott a tananyagban! Biztosan én vagyok túl maximalista, hogy elvárnám, hogy előre dolgozzon, előrébb járjon már csak a puszta érdeklődés miatt is. De nem tudom, mi járt a fejében, így magyarázok, hátha van remény arra, hogy megszeressen valamit, ami feléleszti benne a céltudatosság tüzét, és ehhez az egyik legjobb mód, ha gyakorlatban is kipróbálhatja. Még jobb, ha sikerélménye is lesz, de ez már nem rajtam múlik, már csak azért sem, mert nem adok neki könnyű feladatot.
- Jó. - Csak ennyit mondok rá, mikor a tű a helyére kerül megfelelő módon a lábnál. Nem mondom, de talán a szavak hiánya is elég beszédes, hogy örömmel láttam, hogy a röntgengép használata nem hiányzik elméleti tudásanyagából.
- Ahogy lesz hozzá alany, Ön is részt fog venni a boncolásában. Majd értesítem a kommunikátorán. - Megint csak nem kérdezem, megint csak nem lehetőséget ajánlok fel, hanem tényt közlök. Hogy ez mikor lesz, azt én sem tudom. Szerencsére nem olyan gyakori a haláleset még az én Halálcsókommal sem, pláne olyan, ami boncolást indokolna. Így ha szerencséje van Shirley-nek, akkor hónapok állnak majd rendelkezésére, hogy a boncolás gondolatával megbarátkozzon. Ha nincs szerencséje, akkor még lehet a héten megy neki az üzenet.
- Műtéteket látott-e már? Kiváltképp mellkasfeltáró műtétet? - Ezzel a kérdéssel megvárom, míg az utolsó tű is bekerül a helyére. Ha rám pillant, akkor kap egy nyugtázó biccentést, ami nálam felér egy dicsérettel. A háttérben maradt orvos nálam sokkal lelkesebb, mosolyog a lányra, még egyik kezén a hüvelykujját is felmutatja alig észrevehetően, mint aki úgy érzi, kompenzálnia kell szigorú ridegségemet. Lehet valahol igaza is van, jelenlétem, jellemem nem biztos, hogy csábítóbbá teszi ezt a pályát a lánynak.
- Minden tű végébe egy vékony cső van bekötve, ezeken keresztül vonjuk ki a testbe juttatott anyagot, ami a folyadék helyére került a sejtekben, hogy azok ne kristályosodjanak hibernálás közben, mert az szétszakítaná a sejteket. Először tehát ezt az anyagot kivonjuk, majd pótoljuk a test vízmennyiségét, miközben lassan emeljük a hőmérsékletét. A legtöbb esetben a folyamat végére a szív is magától beindul. Ha nem... akkor újra kell indítani a szívet, de előfordult már, hogy itt kellett szívműtétet is végrehajtani vagy más belső szervnél életmentő műtéttel közbeavatkozni. Emiatt kérdeztem, hogy találkozott-e már emberrel "belülről" vagy csak a tananyag képein? - Mialatt beszélek a lányhoz, láthatja, ahogy a kapszulán csúszkákat állítok megadott értékekre, emelve a hőmérsékletet fokonként lassan, és egyúttal a beszélt módon a csöveken elkezd kiáramolni a folyadék, mely lehetővé tette, hogy Rackham teste egy napot se öregedjen vagy sérüljön az eltelt több mint ötven év alatt.
- Vannak kérdései? - Úgy teszem fel akaratlanul is a kérdést, hogy lehetetlen megmondani, mi a jó válasz erre: ha nincs kérdés vagy ha felmerültek kérdések.
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Hétf. Aug. 26, 2019 9:49 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
Igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, miközben egyre kisebbnek érzem magam a kancellár szemében. Hol rontottam el mindent? És miért? Én tényleg annyira szeretnék megfelelni, úgy szeretném, ha elégedett lenne velem, mégis azt érzem, hogy egyáltalán nem az. Stephen lábába bekerül a tű, majd ez után léptek a nyakához, de még mielőtt a röntgen segítségével beszúrnám a helyére ezen az oldalon a harmadik, csővel ellátott tűt, ismét egy kérdést kapok a kancellártól, ami semmi jót se ígér. Nem vágyom részt venni egy boncoláson... még nem, mégis, elkerülhetetlen, mivel kijelenti, hogy amint lesz alany, bizony részt fogok venni rajta. Nem kérdez, utasít, ahogy azt eddig is tette. Örülnöm kéne, mivel ez azt jelenti, hogy esélyt ad nekem egy következő alkalommal is, de miért pont egy boncolásra kell elkísérnem? Direkt kínozni akar?
- Értettem, uram! - nem kérdezem meg, hogy miért, mert az újabb rossz pontot jelentene, így csak elfogadom a parancsot és ha hív, hát megjelenek majd. Az utolsó tű is bekerül a helyére, melyet egy újabb nehéz kérdés követ, így csak elkomorodva nézek a másikra, majd felelek.
- Eddig csak kisebb műtéteken vehettem részt uram. - tehát mellkasfeltáró műtéten még nem voltam. Ezt a pályát választottam, ezt szeretném a későbbiekben is folytatni, mégis, mintha el akarna ijeszteni tőle. A határaimat feszegetni, mégis, biccent az előbbiekre, és ahogy nézem, mögötte az orvos lelkesen fel is emeli az ujját, mely más esetben mosolyt csalna az arcomra, de most... A kancellár jelenléte bár eleinte pozitív érzéssel töltött el, most már egyre kevésbé. Igen, Ő a példaképem, de emberileg túlságosan is kemény. Kezdek tartani tőle. További szavait teljes figyelemmel követem és még lassan vissza is sétálok mellé, megnézve, hogy pontosan hol és miket állít egy ébresztés folyamán, de egyetlen aprócska információ se kerüli most el a figyelmemet.
- Értem. Reméljük, hogy most nem lesz erre szükség. - és nem azért mondom ezt, mert nem akarom az előttük lévő férfit belülről is megnézni magamnak, bár tény, részben ez így is van, hanem mert szeretném, hogyha az első Alvóm ébresztése komplikációk nélkül történjen. A csöveken elkezd kiszivárogni az anyag, amit én a nyaknál figyelemmel is kísérek, majd amikor a kérdezhetek, megteszem.
- Úgy tudom, hogy egy ember maximum 150 évig hibernálható. Mit gondol, mikor lesz lehetséges akár több évszázadra is hibernálni valakit? - ez pusztán érdeklődés a részemről, nem is a jelenlegi folyamattal kapcsolatos, de valamilyen szinten mégis. Egyelőre várnunk kell Stephennél, így én miért ne kérdezhetnék, főleg, ha már felajánlották a lehetőségét? Minden más egyébként érthető volt.

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Kedd Aug. 27, 2019 2:31 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


A kisebb műtéteken való részvételt nyugtázom. Annyira nem is rossz. Ha ott nem ájuldozott, nem lett rosszul, nem ment el a kedve az orvosi pályától, akkor egész jó úton halad. Persze más, mikor a belső szerveket érinti az ügy, és megint más, mikor a bordakosarat kell megbontani, pláne a vele járó hangokat később elfelejteni... És megint más egy komolyabb műtét, mert egy kicsi beavatkozás ritkán jár végzetes és sikertelen kimenetellel.
- Akkor a legközelebbi ilyenre bejegyeztetem Önt. Ott nem kell semmit tennie, csak nézni és figyelni. Fél? - Szúrom közbe még ezt a kérdést, ami némileg meglepő lehet az eddigiek után, mert ez az első olyan kérdésem, ami nem a lány tudására vonatkozik, hanem az érzései után érdeklődik. Mondjuk ezt se kérdezem kedvesebben, kevésbé ridegen, ugyanakkor az is érezhető, hogy az érdeklődés őszinte, nemcsak udvariasságból faggatom, miközben a megfelelő értékeket állítom be a kapszulán, hogy a benne lévő férfi szép lassan visszanyerhesse testét. Nem egy rövid folyamat, nem lehet itt sietni, mert az rossz hatással van a sejtekre, úgyhogy marad a fokozatosság elve. Addig is, míg folyamatosan figyelemmel kísérjük a kijelzőkön kiírt adatokat és azoknak megfelelően módosítunk a másik orvossal, ahol szükséges, a lány kérdésére válaszolok. Nem ilyen kérdésre számítottam, de ettől függetlenül tetszik.
- Technikailag lehet egy évtizeden belül meg tudjuk oldani. A 150 évet a hibernálás során a sejtekből kinyert víz pótlására használt folyadék határozza meg. A 150 év egy biztonsági szám, a folyadék körülbelül 160 év körül kezdi mutatni az elöregedés jeleit és romlik a hatásfoka. Ugyanakkor csak szimuláció útján tudjuk vizsgálni ezt. Az Alvók nincsenek olyan régóta hibernálva, és nem is vetnénk őket alá kísérletezésnek. Valamint aligha találunk rá önként jelentkezőt, aki vállalja a hibernációt több száz évre úgy, hogy egyáltalán nem biztos a felébresztése. Ez a technikai oldala. Van viszont mentális oldala is. Azon túl, hogy remélhetőleg nem lesz szükség ilyen hosszú hibernációra, még csak most vizsgáljuk a mentális, pszichikai és biológiai következményeit a hibernációnak. Gondolja el, hogy elalszik és 50 év múlva ébred fel. Minden, amit vagy akit ismert, már nem létezik abban a formában, ahogy emlékszik rá. Most gondolja el ezt több száz évvel... - Itt elakadok és jobban figyelek a kijelzőre, de érezhetően megnőtt a feszültség az Ébredőben, a másik orvossal együtt a mindkét kezünk az érintőképernyő számtalan csúszkája fölött, az ujjak a levegőben, de készen rá, hogy azonnal cselekedjenek...
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Pént. Aug. 30, 2019 10:10 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
Örülnöm kellene a Jenkins kancellár által kapott lehetőségnek, mégse tudok teljesen, nyugodt szívvel így érezni. De miért nem? Orvosnak készülök, nem ijedhetek meg se egy komolyabb műtéttől, se egy halott látványától, se pedig egy boncolástól. Meg kell keményítenem a lelkemet, így talán valóban jó tanulópénz lesz majd ez, még most, még időben, mielőtt komolyabb szakirányok mellett döntenék.
- Rendben van uram! - a kérdése viszont meglep, így felé tekintek, de néhány másodpercnyi ideig váratom csak a válasszal. - Én nem a félelem szót használnám rá. Inkább kicsit izgulok és... kíváncsi leszek, hogy milyen hatással lesz rám. - de meg fogom állni a helyem. Félnem nem kell, hiszen nem egy műtétben kell segédkeznem. Az asztalon fekvő ember halott lesz, és nagyon nem lehet hibázni, viszont megfigyelőként ez a veszély se fenyeget, így nem lesz gond, gyak a szagok és a hangok... A gyomorpróba lesz az igazán durva. De szeretnék helyt állni! Dolgom végeztével a kancellár mellé lépek, majd megfigyelem, hogy pontosan hol és mit állít, miközben egy kérdést is intézek hozzá. Nem éppen a mostani ébresztéssel kapcsolatos, de nagyon kíváncsi lennék a válaszra, Ő pedig nem tagadja meg tőlem, hosszú és szép kifejtést kapok, mely elgondolkodtat.
- Igen, belegondoltam már én is az alvók helyzetébe. Nem lehet egyszerű a számukra megismerni ezt az új világot és beilleszkedni a társadalmunkba. - rátérnék még másra is a válaszomban, de ekkor veszem észre, hogy a férfi félbehagyja a mondatot és mintha mindenki jobban figyelne a kijelzőkre.
- Mi a baj? - testem megfeszül, miközben ide-oda pillantok. Ne, ne legyen gond! Mindennek rendben kell zajlania!

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Szomb. Aug. 31, 2019 10:17 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


- Én is kíváncsi leszek... mert az még a könnyebbik nehézség, amivel szembesülhet. - Felelem neki, de nem azért mondom, hogy letörjem a lelkesedését, vagy tényleg félni kezdjen a még rosszabbra számítva. Gyomorpróba lesz, aminél sokan elvéreznek, pedig kellően elhivatottak, mégis inkább a tudomány olyan ágát választják, ahol véletlenül sem kell emberrel találkozni. Pedig egy holttest látványa vagy egy műtét még a könnyebb falat, amihez hozzá lehet szoktatni mind a gyomrot, mind a lelket. Bízom benne, hogy a lány helytáll majd ott, és hogy sikerül összekapnia magát elhivatottság kérdésében is, még ha igazán sok reményt ne is fűzök hozzá. De hátha csalódom, kellemesen.
Az Alvókkal kapcsolatban feltett kérdésre válaszolok, de ezzel kapcsolatban igazán az ő véleményét, észrevételeit nem tudom meg, legalábbis nem most, mert feszültebb lesz rögtön a hangulat az Ébresztőben, ugrásra készen várunk a másik hibernációs orvossal. A lány kérdését hallom, de mégsem én leszek az, aki felel, hanem a háttérben maradt orvos, aki időközben észrevétlenül közelebb jött pár lépést.
- Most jön a szív. - Ő sem egy szószátyár jelen pillanatban, de ennyi is biztos elég Shirley-nek, hogy értse: elértek az ébresztés azon fázisához és hőmérsékleti pontjához, ahol a szívnek kell újra beindulnia, lehetőség szerint magától, mert ha nem, na akkor baj van, ahogy kérdezte... És fel is villan egy piros figyelmeztetőfény, mire én gyorsan állítok néhány értéken, de a piros fény csak nem alszik ki.
- Emelje tovább azon az oldalon a hibernáló-oldat elvonását, dupla sebesség!
- Uram? - Kérdezi a hibernációs orvos, és most már a másik orvos is szemmel láthatóan ugrásra készen áll.
- Jól hallotta, dupla sebesség, 5 másodpercet várunk utána. Egy... Kettő... - Számolom hangosan az eltelt időt a kijelzőt szuggerálva, mert jelen pillanatban nem tehetek egyebet, és aprót szusszantunk mindannyian, mikor a négynél járva a számolásban a piros fény kialszik és zölddel jelzi a szív működését.
- Pulzus 50, még szabálytalan a szívverés. - Jelentik nekem a számot, amit amúgy is látni a kijelzőn, valószínűleg megerősítésként szolgál csak az információ.
- Jöhet az oxigén. - Mint műtéteknél és azt követően, akiknek plusz oxigénre van szükségük és ezt arcuk elé kapott maszk segítségével pótolták, ahhoz hasonlót kap a férfi is.
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Vas. Szept. 01, 2019 6:49 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
A boncolásra még magam sem tudom, hogy miként fogok reagálni, de bízni akarok a legjobbakban. Én tudós akarok lenni, nem vérezhetek el már a legelején! És mint hallom, a kancellár is kíváncsi lesz, így felé pislogok, majd finoman biccentek. Igen, lesz még ennél nehezebb is, tudom jól, de kezdetnek ez pont elég lesz.
Az ébresztés folyamata még zajlik és akad némi időnk, amit beszélgetéssel töltünk ki Jenkins kancellárral. Ez még engem is meglep, de kíváncsian teszek fel neki egy kérdést, amire hosszú, részletes választ kapok. A beszélgetésünk mégis megszakad, mivel az ébresztés egy olyan folyamatához érünk, amin sok minden múlik. Testem megfeszül, miközben hallom, hogy a szív dobbanására várunk, így hátrébb lépek, hogy még csak véletlenül se legyek útban, majd a feszült másodpercek végül megkönnyebbüléssel végződnek. Halkan sóhajtok fel, Stephen szíve magától beindult, nem kell egyéb beavatkozás.
Ez után kíváncsian pillantok a férfi arca felé, gondolom most már nincs sok idő addig, hogy felébredjen és kinyissa a szemeit, így lassan közelebb lépek, majd megfigyelem azért a műszereket is.
- Eltávolítsuk a tűket, uram? - teszem fel a kérdést, és ha a válasz pozitív, akkor a nyaknál a röntgen segítségével végzem ezt el, majd a többi helyről is eltávolítom a tűket, de ha negatív, akkor várok az újabb utasításra.

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Hétf. Szept. 02, 2019 8:24 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


- Épp kérni akartam. - Mondom a lánynak a tűkre vonatkozóan, és felírok neki egy piros pontot, hogy ez magától eszébe jutott és még ajánlkozik is rá. A kivétel persze nem olyan kényes feladat, mint beleszúrni a tűt, ettől függetlenül el lehet szúrni ezt is, de nem hiszem, hogy ezzel problémája lesz, pláne ha már ilyen magabiztosan kérdezte. Míg a tűket kiveszi Shirley, láthatja, ahogy fokról fokra lassan emelkedik a test hőmérséklete, de még mindig messze van az ideálistól.
- Jöjjön! - Mondom a gyakornoklánynak, miután végzett a tűkkel és a közelben lévő szekrényhez lépve feloldom annak a zárját és speciális takarókat veszek elő, amelyek anyaguknál fogva jobban elősegítik a test felmelegedését. Hasonló azokhoz, mint amit a kihűléssel kezelt betegeknél is alkalmaznak. Shirley kezébe adok párat ezekből.
- Csavarja be a lábait, majd a karjait is ezekbe! A leglassabban a vérkeringés a végtagoknál indul be, ezekkel tudunk segíteni rajta. - Én is hozok takarót, de ezt majd csak a végén fogjuk a férfi testére ráteríteni, ha már a végtagok megvannak. Addig is a másik orvos folyamatos ellenőrzéseket végez a számítógépes rendszer segítségével és közli is az adatokat, így folyamatosan halljuk, ahogy végigmegy az egyes belső szerveken, hogy rendben vannak és időnként a test hőmérsékletét és a pulzusszámot is közli.
- Minden szerv rendben. Testhőmérséklet 34,8 Celsius-fok, pulzus 62, szabályos szívverés. - Eközben láthatóan lassan, de szépen emelkedik és süllyed Rackham mellkasa minden egyes levegővétellel, és bár nem nyitogatja a szemét, de a szemhéj alatti szemmozgást észre-észre lehet venni.
- A pupilla fényreakciójának vizsgálata az Öné, Miss Shirley! - Adom a kezébe az egyszerű kis lámpát, hogy ezt a vizsgálatot elvégezhesse.
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Kedd Szept. 03, 2019 9:42 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
A szívnél kicsit izgulok, nehogy baj legyen már rögtön az első ébresztésemnél, de szerencsére beindul, így nem lesz szükség a beavatkozásra. Talán a tűkre se már, ezért is bátorkodok rákérdezni, amikor pedig az engedélyt megkapom rá, először a nyaknál, majd a karoknál és végül a lábaknál távolítom el a tűket óvatosan, de magabiztosan. Még le is tapasztom a sebeket, majd ez után követem a kancellárt a szekrényhez és tartom neki kezeimet, hogy rá tudja pakolni a takarókat.
- Rendben van! - nem kérdezek, megindokolta és egyébként is egyértelmű, így visszatérek Stephen testéhez, majd leteszem a takarókat a lábaihoz, hogy mindkét kezem szabad legyen. Jöhet először a bal kéz, majd a jobb és végül a két láb is, ha pedig ezek megvannak, segítek Jenkins kancellárnak a testet is betakarni. Az orvos szavaira is figyelek, így időnként felpillantok én is a monitorra, de úgy látom, hogy minden rendben lesz most már, bár azért nem bízom el magam, csak reménykedek. Stephen mellkasa is normálisan mozog, tehát rendesen lélegzik, de a szemvizsgálat még valóban vissza van. Átveszem a kis lámpát a férfitól, majd először az egyik szeméhez lépek, ami normál fénynél 6 mm-esre tágult ki, de ahogy az erős fénnyel belevilágítok, összeszűkül. Ez után jöhet a másik szem is, de hasonlóan zajlik el a vizsgálat és egyben az eredmény is, így elmosolyodva engedem el a férfit, majd kapcsolom ki a lámpát.
- Minden rendben van uram! - végül az egyik kis asztalra leteszem a lámpát, majd ismét feltekintek. A testhőmérséklet szépen nő, akár csak a pulzus.
- Mikor ébred fel? - kérdezek rá kíváncsian. Azt sejtem, hogy nem lesz még teljesen magánál, ahogy egy altatás után sincs egy beteg igazán. Ha ránk is néz majd, emlékezni biztosan nem fog a későbbiekben.

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Csüt. Szept. 05, 2019 12:52 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


Figyelemmel kísérem a lány mozdulatait, és úgy látom, csinált már ilyen szemvizsgálatot korábban is. Rá kellene feküdnie az elméletre is, ha komolyan gondolja, mert egész ügyesnek találom a gyakorlatban, de ez mit sem ér, ha nincs kellő elméleti tudással megtámogatva, na meg ha a gyerekvállalás elvonja majd őt. A szemvizsgálat eredményére bólintok - minthogy a lány mellett álltam, magam is láttam, hogy helyesek a megállapításai, valóban minden rendben van -, és közben rákerül az utolsó takaró is a férfi testére, mely segít a hőmegtartásban neki, valamint lekerül az oxigénmaszk. A kérdésre pillantok csak Shirley-re.
- Ez egyénenként változik, és még nem sikerült kideríteni, min múlik. Van, aki már ilyenkor felpillant, volt, aki már pár szót mondott is, de jellemzően nem emlékeznek a látottakra, álmukban tér vissza képként. Az esetek többségében 2-3 órán belül magukhoz térnek, de a másik végletre is volt példa, aki több mint 19 óra múlva tért magához. Ugyanakkor egyik végletes esetben sem figyeltünk meg semmilyen biológiai vagy pszichikai következményt. - Adok neki ismét bővebb választ, mint amire egyébként rákérdezett, de úgy vélem, nem jár rosszul, ha ezeket is tudja.
- Minthogy részt vett Rackham úr ébresztésében, a karanténszoba főnővérére bízom majd Önt, kísérje végig az Ébresztési-protokoll további fázisaiban is az urat egészen addig, míg nem csatlakozhat a Dominium társadalmához. - Megint csak kijelentés, de mostanra megszokhatta már a lány, és ez legalább kellemesebb programnak ígérkezik, mint a műtét vagy boncolás, amire szintén elküldtem őt.
- Mr. Rackham maradjon 24 órás megfigyelés alatt, de áthelyezhető a karanténszobába! - Utasítom a másik orvost, hogy megkezdheti a férfi átszállítását a megfelelő helyre, itt az elpakolás marad hátra, de ezt is rá hagyom majd, én az ébresztési naplót töltöm ki, de magam mellé hívom a lányt, hogy ő is láthassa.
- Ezeket az adatokat kell megadni minden ébresztés után. Benne vannak az alany adatai, az ébresztésnél résztvevők nevei, a pontos idő, valamint a megjegyzés részben tüntetjük fel, ha komplikáció lépett fel vagy további szükséges kezelést javaslunk. - Magyarázok közben, miközben láthatja, hogy gyorsan viszem fel az adatokat, a résztvevőknél pedig fel lett tüntetve, hogy "Elisabeth Shirley, gyakornok", a megjegyzés résznél meg csak annyi beírva, hogy a férfinak 24 órás megfigyelést írok elő alacsony pulzusszám miatt, egyéb kezelést nem igényel jelenlegi állapota szerint és komplikáció nem lépett fel. Befejezem az adatok felvitelét, majd ekkor fordulok a másik orvoshoz, mielőtt kilépne a terem másik ajtaján, mely folyosóval köti össze az Ébresztőt egy külön lifttel, amivel fel lehet szállítani az alanyt a karanténszobához anélkül, hogy másokkal érintkezne.
- Dr. Wang! Miss Shirley-t hívják legközelebb is ébresztéshez vagy hibernáláshoz. - Az orvos biccent egy "Igen, uram!" kíséretében, de eddigre az én tekintetem már visszatért a lányhoz.
- Ügyes volt Miss Shirley, csak fektessen nagyobb hangsúlyt az elméletre is. - És most először láthat egy halovány félmosolyt az arcomon megjelenni, ami ráadásul csak neki szól.
- Van már hozzáférése a hibernációs szimulációhoz? Mert ha nincs, és szeretne gyakorolni, akkor elintézhetjük most is a hozzáférést Önnek.
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Kedd Szept. 10, 2019 8:52 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
Most már egyre kevésbé izgulok, így egész nyugodtan végzem el a szemvizsgálatot és az se zavar, hogy Jenkins kancellár mellettem áll. Minden rendben zajlott, így ha minden igaz, akkor lassan végzünk.
- Értem! - meglep, hogy milyen szépen kifejtett választ kapok, de elraktározom a hallott információkat. Egyénenként változik tehát az ébredés, de a lényeg az, hogy nem negatív se a korai, se pedig a késői ébredés. A következő utasítás viszont rendkívül meglep, akár csak a boncolás felvetése, amit nem is olyan régen tett nekem a kancellár. Ennyi mindenbe bele akar vonni egyszerre? Nem mintha bánnám, ezt legalábbis egy picit sem, bár a boncolástól azért tartok...
- Rendben van uram és... köszönöm a bizalmat! Jó lesz látni egy alvó teljes ébredését, egészen addig, amíg kijut a Dominiumra. - megtiszteltetésnek érzem és ezt apró mosolyom is jelzi az arcomon. Nem ijedek meg a feladattól, inkább a kihívást látom benne. Az ébresztési napló is hasonlóan érdekel, így rögtön Jenkins kancellár mellé lépek, amikor magához hív és iszom minden egyes szavát, mint valami szomjazó a sivatagban.
- Ehhez csak mi férünk hozzá vagy az adott alany is kikérheti, ha szeretné. - kérdezek rá kíváncsian, majd ez után fordulok magam is dr. Wang felé. Ezek szerint nem fogok unatkozni az elkövetkezendő időkben - na nem mintha eddig ilyesmi veszély fenyegetett volna -, mivel jöhetek legközelebb is. Nem szúrtam el tehát semmit és a következőnél már gyakorlottabb leszek. A kancellár tehátbda09eelégedett velem, ez nekem pedig jelenleg mindennél többet jelent.
- Köszönöm uram! És nem szoktam az elméletet háttérbe szorítani, sajnálom, hogy így vélekedik... - védekezek, mert nem érzem jogosnak a szavait és ennyi most kikívánkozott belőlem. - Nagyon örülök, hogy legközelebb is részt vehetek egy ébresztésben. - most már egyre inkább úgy érzem, hogy az Ő részlegéhez szeretnék kerülni. Talán Callum valóban adott most nekem némi lökést, hogy merre is menjek tovább. Nemrég még eléggé bizonytalan voltam, de éppen ezért is fontosak ezek a gyakorlatok, hogy eldönthessünk, mik legyünk.
- Még nem kaptam, de megköszönném, ha adna! - ilyesmihez azért felsőbb engedély kell, én pedig nem vagyok éppen különleges személy, így eddig senki se gondolt arra, hogy ezt megadják nekem. Csoda, hogy ide eljöttem, de persze ez csak azért történt meg, mert mások nem tudtak jönni és mert elkezdtem már bizonyítani. Nem fogok a későbbiek során se csalódást okozni!
- Kancellár úr, Ön... hány éves volt az első ébresztésénél? - tudom, hogy ez a kérdés már magán jellegűbb, mégis, szeretnék többet megtudni róla. Érezheti, hogy felnézek rá, már a kezdetektől fogva, így tényleg szeretnék több mindent tudni, hogy én is olyan lehessek, mint Ő, hogy minél hasznosabb tagja lehessek a társadalomnak.

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Szer. Szept. 11, 2019 9:40 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


- Tanulságos lesz, az biztos. Ha kérdése lenne, bármelyikünkhöz fordulhat, akár üzenetben is. - Én nem mindig vagyok elérhető személyesen, hogy el tudjon csípni a kérdéseivel, de üzenetben tudok válaszolni, mikor oda jutok. Jó eséllyel az éjszaka közepén fog választ kapni, de legalább tartalmasan indulhat majd a reggele. Vagy hajnala, ha korábban felkelt, hogy kicsit megerősítse az elméleti tudását, amire szerintem rászorul. Ha eddig nem, akkor most majd fog.
- Majd legközelebb bebizonyíthatja. Kikérdezem. - Teszem hozzá, hogy ne hagyjak benne kérdést efelől, ha már ennyire állítja, hogy nem hanyagolja az elméletet. Arra biccentek egyet, hogy köszöni, hogy legközelebb is itt lehet majd. Majd figyelemmel kísérem az eredményeit, de ha beválik és ígéretesnek fog tűnni a lány, akkor kezdhetek drukkolni, hogy leadja inkább a méhét vagy meddő legyen, különben évekre ki fog esni innen, és talán sosem kerül vissza, mint sokan mások sem. Na de majd elválik ez. Inkább kitöltjük közösen az ébresztési naplót, vagyis én mutogatom miket kell beírni hova, majd a kérdésére is válaszolok.
- Ha nincs rajta valamilyen felsőbb utasítás miatt titkosítás, akkor kikérheti a sajátját. Ennek az engedélyeztetése általában gyorsan átfut a rendszeren. Ha hozzátartozóról van szó, akkor kicsit hosszabb idő az orvosi titoktartás miatt és az sem mindegy, hogy az alany életben van-e vagy halála után kéri ki az adatokat a hozzátartozó. - Magyarázom neki nagy vonalakban az elméletét ennek, de ennél bővebben egyébként sem kell tudnia, hiszen ezek engedélyeztetése nem az ő feladatköre lesz még nagyon sokáig. Meglehet soha, ha nem ez a terület fogja érdekelni.
- Akkor jöjjön, kap egy első szintű hozzáférést kezdetnek. - Indulok előre, hogy mutassam az utat és kilépjünk az Ébredőből. Sterilizálás kifelé menet is, biztos, ami biztos, közben kapom a kérdést, mely személyesebb, mégis azért valahol kötődik a munkához.
- Hmmm... Tíz voltam. - Gondolkodom el kicsit, hogy felidézzem. Az esetre pontosan emlékszem, de annak utána kellett gondolnom, hány éves is voltam. Valószínűleg meglepi majd a gyakornokot a nagyon fiatal korom, éppen ezért kis mosollyal kiegészítem a szavaimat, hogy értse, miként volt ez lehetséges, és azért annyira zseni nem voltam, hogy tudásban hat évvel előzzem a kortársaimat. Habár lehet ezt el kellene hallgatni, hogy tényleg jobban ráfeküdjön ő is a tanulmányaira.
- Persze ez csak úgy volt lehetséges, hogy az apám is hibernációs orvos volt na meg kancellár, én meg roppant kíváncsi és inkább engedélyt adott azzal a feltétellel, hogy semmihez sem nyúlok, minthogy megpróbáljak beszökni. - Időközben egy nem messze lévő terembe lépünk aztán be, amit egy üvegfal választ el az Alvók irányítójától, ahonnan kezelni lehet az adott szint hibernáltjainak kapszuláit, mozgatását ide vagy éppen az Ébredőbe. Mint mindig, most is van ott valaki ügyeletben - felénk fordulva én kapok tőle egy enyhe főhajtást, míg Shirley egy kíváncsi tekintettel megtoldott biccentést -, de ebben az első teremben most nincs mozgás rajtunk kívül. Négy nagy munkaállomást alakítottak itt ki, mindegyikhez nagy kijelző jár és a kezelőfelület vegyíti a hagyományos gépek és az Ébredőben látott kezelőfelület sajátosságait.
- Húzzon ide egy széket a másik asztaltól. - Lépek oda az egyik munkaállomáshoz és ülök le a székre, és míg a lány keres magának is egyet, addig belépek a rendszerbe egy gyors azonosítást követően, majd nekilátok beállítani a gyakornok jogosultságait.
- És Ön mikor érezte úgy, hogy orvosi pályára lép? Mindig ez az irány érdekelte, vagy kezdetben más akart lenni... katona, vagy bármi más? - Kérdezek közben tőle, de csak egy pillanatra nézek felé. A képernyő gyorsan villogva váltakozik, ahogy hozzárendelem a megfelelő dolgokat a lány hozzáféréséhez és letiltok néhány dolgot. Ez idő alatt bizonyára a válaszát is megtudom és csak utána húzom kicsit arrébb a székem, hogy ő közelebb jöhessen.
- A kártyájával be tud majd ide lépni ezentúl, és használhatja bármelyik munkaállomást, nincs különbség közöttük. Az azonosítást követően egy adatbázist fog látni. - Közben mutatom is neki, amit mondok és ki is próbálhatja az azonosítást, működik-e, majd belépve a rendszerbe mondom tovább.
- Az adatbázisban korábbi szimulációkat is lekérhet, újra elindíthat megtekintésre vagy előlről kezdheti. Ez a rész most nyilván üres még, de majd teletölti és akkor látja majd melyiket hányszor próbálta. Ha újat akar kezdeni, akkor két opció van: hibernálna vagy ébresztene? Most a példa kedvéért maradjunk az ébresztésnél... - Érintem meg a megfelelő gombokat, de most nem pörögnek úgy az ujjaim, mint az előbb, hiszen most nem árt ha látja a lány, mit kell nyomkodnia majd később.
- ... kérhet egy random beállítást is, de Ön is adhat meg paramétereket az alanyra, mint kor, nem, ismert betegségek, vagy várható komplikációk. Javaslom, eleinte bonyodalmaktól mentesen gyakoroljon, de ezen a szinten még túl nagy komplikációkat nem fog tudni beállítani, ami mondjuk mellkasfelnyitással járhat, de defibrillálással való megoldás lehetséges. - Közben egy alapbeállítást elindítok neki.
- Választhat, hogy vizuális kijelzés legyen vagy csak az adatokat lássa és aszerint koordinálja az eseményeket. - Most a vizuálist választom ki és meg is jelenik a nagy kijelzőn egy az alapbeállításnak megfelelő alany: semmilyen arcvonású, húszas évei elején járó nő. Mint ahogy az előbb az Ébredőben láthatta Shirley, csak most nem kézzel fogható az egész. A vezérlő is átalakul, előtérbe kerül mindaz, amit a kapszulánál látott, kicsit odébb meg az a rész, amit ő állíthatott Rackhamnál, mikor elvontuk a nitrogéngőzt.
- Lehet valós időben is futtatni, vagy gyorsítva, ezeket kedve szerint váltogathatja egy-egy feladat alatt. A tű behelyezése és eltávolítása, a szemvizsgálat és a többi ilyen eszközt igénylő feladat itt csak az eszköz képének egy egyszerű odahúzásával történik. Feltételezi a rendszer, hogy ilyen szintű gyakorlattal már rendelkezünk, így ez nem szerepel hibafaktorként, de úgy láttam Önnél sem lesz ebből gond. Ez a szimuláció inkább a döntéshozatalban segítség, hogy adott helyzetben milyen lehetőségek vannak és meg tudja nézni, hogy melyik lehetőségnek mik a következményei anélkül, hogy valódi emberéletet veszélyeztetne. Ez segítség lehet, ha a valóságban is ilyen helyzetbe kerül. - Magyarázom neki, miközben gyorsított lejátszásra kapcsolok és néhány csúszkát úgy mozgatok el, hogy arról még a lány is meg tudja állapítani az elcsúsztatás pillanatában, hogy túl sok, mondhatni katasztrofálisan sok és néhány használt eszközt szándékosan felejtek el használni szimulációs alanyunknál. Hamar meg is jelenik a képernyőn egy piros keret mint figyelmeztetés, majd a gyorsított mód miatt hamar eljutunk oda, hogy kiírja: sikertelen szimuláció, mely az alany halálával végződött.
- Gyors összefoglalója ennyi lenne a hibernációs szimulációnak. Van-e kérdése? - Fordulok hozzá, mert mindaz, amit most elmondtam neki egyszerre lehet egyértelmű, és egyszerre hirtelen túl sok adat is.
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Vas. Szept. 22, 2019 12:18 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
Egyetértünk, biztosra veszem, hogy tanulságos lesz, ahogy ez a mai nap is az volt a számomra. Arra viszont nem számítok, hogy Jenkins kancellár megengedi, hogy zargassam a kérdéseimmel.
- Köszönöm uram, de nem szeretném Önt zavarni. - főleg akkor nem, ha más is választ tud majd adni nekem. Mégis, nem feledem a lehetőséget. Arcomon ez után lágy mosoly terül szét, amikor meghallom, hogy ki leszek kérdezve, mert nem a félelem az, ami most előtérbe kerül, hanem a lelkesedésem.
- Rendben van, nyugodtan kikérdezhet! - erősítem meg, hogy nem lesz gond, mert bízom magamban és ezek után még jobbá akarok majd válni. Végre esélyt kaptam, nem szalaszthatom el. Követem Callumot az ébresztési napló kitöltéséhez és ha már bíztatott arra, hogy kérdezzek nyugodtan, most is így teszek. Figyelmesen hallgatom végig a magyarázatokat, de mást nem fűzök hozzá, hiszen minden érthető volt, jöhet a szimuláció. Én is sterilizálok, ahogy azt látom a férfinél is, majd utunk közben azért egy személyes kérdés is eszembe jut, amit most nem félek feltenni neki. Ha nem akar válaszolni, akkor úgyse fog.
- Csak tíz? - kérdezek rá rögtön, de ez után megkapom a bővebb magyarázatot is, így mosolyodom el jókedvűen. Hát persze, Ő is ember, akár csak én, ugyanúgy volt gyermek is egykoron, akik kiváncsiak és persze képesek beszökni mindenhová. Az apja pedig ezzel tökéletesen tisztában volt. Biztosan Ő is kedves ember volt, akár csak Jenkins kancellár.
- Kedves emlék lehet. - na de megérkezünk egy újabb terembe idő közben, így az alvók irányítója felé pillantok, majd amikor meglátom a bent lévő dolgozót, köszöntöm is egy halk "Jó napot!"-tal. Körbenézek, így figyelem meg a négy munkaállomást, majd amikor a kancellár jelzi, hogy húzzak egy széket az övé mellé, azonnal így is teszek. Kicsit zavarban vagyok, bár magam sem értem, hogy miért. Nagyon kedves és jól esik, hogy foglalkozik velem, pedig mindezt másra is bízhatná. Nem lesem meg a belépési azonosítóját, semmi olyat nem teszek, amit nem kellene, csak leülök mellé és várom, hogy elkezdje az okításomat. De mielőtt ezt megtenné, most Ő is érdeklődik tőlem, így felé pillantok, és most, hogy ilyen közel van, jobban megfigyelem komoly arcvonásait.
- Édesanyám is orvos, így egyértelmű volt, hogy a nyomdokaiba lépek majd. A bátyám apánk után a hadsereghez ment, én viszont soha se voltam egy harcias típus. Nem bánom, hogy a szüleim ebbe az irányba tereltek. - mosolyodom el, majd amikor odébb húzza a székét, én is igazítok az enyémen, így ülök most még közelebb hozzá, de kék íriszeim a monitort figyelik. Az engedélyt tehát megkaptam, hogy ide bármikor belépjek, most pedig jöhet a rendszer is, ahol elvégzem az azonosítást, majd hátrébb dőlök, hallgatom tovább a magyarázatot. Minden érthetőnek tűnik és teljesen világosnak. Aki leprogramozta ezt a rendszert, az felhasználóbaráttá is tette, így minden egyes lehetőség magától értetődő a számomra. Az apró dicséret azért mosolyt csal arcomra, de nem vágok közbe, csak akkor nézek a férfire, amikor látom, hogy hibázik. Nem értem, hogy miért, és még a rendszer is szól, de bizonyára csak be akarja mutatni nekem, hogy miként figyelmeztet a hibákra a program.
- Nagyon tetszik ez a szimulációs program! Érthető volt minden, köszönöm kancellár úr és alig várom, hogy gyakorolhassak rajta! - ha lenne kérdésem, feltenném, de ha nincs, akkor nem teszem. Egyébként is akad felhasználói kézikönyv is a programhoz, azért azt majd letöltöm este és elolvasom, hogy biztosra menjek.
- Esetleg ezt a mostani bemutatót kitörölné nekem? Csak hogy a későbbiekben ne rontsa a statisztikámat. - széles mosoly, szinte a magabiztosság jele. Nem szeretném, ha a későbbiekben visszanézem majd a régi ébresztéseket és hibernációkat, ez a mostani lehúzza azt. A törlésre viszont lehet, hogy nekem nincs jogosultságom, ugyanis nem látok ilyen opciót, ezért is kérem meg rá a kancellárt.
- Maga is részt vett a program tökéletesítésében? - tényleg sokat segít ez az ébresztő orvosoknak, na meg a hibernálóknak is bizonyára, oly sok beállítási lehetőség van. Amivel találkoznak a valóságban, azt gondolom képesek betáplálni a rendszerbe, így aki ezeket a szimulációkat jól megcsinálja, az talán a valóságban se hibázik, vagy legalábbis minimálisra csökken a hiba faktor.

Vissza az elejére Go down

Callum Jenkins

Kancellár

Hibernáló - Ébredő Ezgif_11

Karakterlapom :

Születési idő :
Dominium, 2381.02.12. (35 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
Alvó-részleg vezetője, vezető hibernációs- és genetikus-orvos, az ember-perdai tudományos kutatások vezetője, a Halálcsók feltalálója

Reagok száma :
798

Avatar alanyom :
Tom Hiddleston

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr15


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Szer. Szept. 25, 2019 8:46 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Shirley és Jenkins


Ha hallanám, mit gondol az apámról meg rólam, biztos jót nevetnék. Nehéz lenne megmondani, melyikünktől állt távolabb a kedvesség.
- Igen, kedves emlék, pláne hogy mégis hozzáérhettem valamihez: a takarókat én vihettem. Rettentő büszke voltam magamra akkor. - Mosolyodom el az emlékre, de nem apám miatt kedves az emlék - nem is tudom, mikor meséltem róla utoljára bárkinek is -, hanem hogy azzal foglalkozhattam már akkor, ami érdekelt, sőt, akkor kezdet csak igazán érdekelni.
- Remélem, soha nem is bánja meg. - Bólintok rá, mikor elmondja, miért ezt a pályát választotta. Szülői minta, ezt sejtettem, de ez persze nem jelenti azt, hogy ő is így érzi majd a legjobbnak, csak mert lehet nem találkozott valami mással, ami igazán szenvedéllyé válhat. De végülis talán mindegy is, nem ő lesz az első ígéretes gyakornok, akinek elvész a tehetsége a gyerekszülések miatt, így kár is azon aggódni, hogy mi lesz. Egyelőre megmutatom neki a szimulációs programot, hátha ezzel is kialakulhat vagy tovább fokozódhat a szenvedélye, az elköteleződése e pálya iránt. Hátha leadja a méhét...
- Egyelőre csak itt tudja használni a programot, ide lesz belépése bármikor. Később, ahogy halad a tanulmányaiban, a hozzáférési szintje is változni fog és akkor már akár a kabinjából vagy a pda-ról is elérheti. - Teszem még neki hozzá magyarázólag, mikor azt mondja, hogy már alig várja, hogy gyakorolhasson. A kérdésére viszont egy féloldalas mosoly jelenik meg a számon.
- Biztos voltam benne, hogy ezt kérni fogja. - Nem rosszallásból mondom, a helyében én is így tettem volna. Helyes, legyen csak ilyen maximalista. Közben törlöm is az eredményt, mely kódot kér a törléshez, hiszen ezen a felhasználói szinten nem lehet eltüntetni a hibanyomokat, de a sajátom azonnal feloldja ezt a problémát és törlődik a csúfos eredmény, tiszta lappal indulhat a lány.
- Igen, részt vettem, de ezek már csak apróságok voltak, tökéletesítések, amelyek főleg az ébresztési részt érintették, mert erről korábban kevesebb információ állt rendelkezésre. Kiváltképp az olyan egyedi esetek, amikor olyan komplikáció lép fel, amire korábban nem volt példa. Dolgozom mellette azon is, hogyan lehet váradós nőket hibernálni, vagyis leginkább felébreszteni úgy, hogy a magzat is túlélje, de egyelőre ez megoldhatatlan problémának tűnik. A rossz statisztika nem feltétlen jelent hozzá nem értést. Nekem e kísérlet mellett kilencszázhatvanhárom kudarc szerepel nulla siker ellenében. - Az más kérdés, hogy ez a szimuláció, amihez csak én férek hozzá, bőven személyes ügy, amivel egy csokor hibernációs szabályt megszegtem, de nem volt már idő másra. Próbálom inkább vidámabban folytatni az előbbi komoly, de szomorú hangvétel után.
- De ha egyszer rájövök a megoldásra, majd én is törlöm a rossz statisztikámat. A publikációban sokkal jobban fog úgy mutatni, Ön pedig biztos megőrzi a titkomat... és én is megőrzöm az Önét. - Bökök a kijelző felé, ahol az előbb még a hibázás ténye látszódott, amit ráadásul nem is a lány követett el. De hamiskás mosolyom jelzi, hogy nem is gondoltam komolyan a szavaimat.
- Most magára hagyom a programmal, nekem még van néhány elintéznivalóm. Sok sikert, Miss Shirley! A műtétet és a boncolást illetően pedig értesíteni fogom, mihelyst esedékes lesz. - Állok fel a székből, biccentek az irányítóban lévő orvosnak, majd távozom.

//Köszönöm a játékot Very Happy Élmény volt és találkozunk a boncasztal mellett! Niko//
Vissza az elejére Go down

Elizabeth Castillo

Polgár

Karakterlapom :

Születési idő :
2400.11.23. (16 éves)

Tartózkodási hely :
Dominium

Beosztásom :
tanuló (genetikus)

Reagok száma :
180

Avatar alanyom :
Gabriella Wilde

Keresem :

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_static_tumblr_inline_mp3upkunr71qz4rgp


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Pént. Szept. 27, 2019 8:36 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next


Callum & Lizi
Meglep, hogy Jenkins kancellár az egyik személyes emlékéről mesél nekem, de jól esik hallani a történetét és most halkan fel is kuncogok, amikor meghallom, hogy Ő vihette a takarókat. Édes kisgyerek lehetett. Én is remélni merem, hogy nem fogom megbánni, hogy ezt az utat választottam, de jelenleg nem érzem így. Szeretnék segíteni a népünknek, így pedig megtehetem, a szimulációs program használata pedig még közelebb visz majd a céljaimhoz. Figyelek mindenre, amit a kancellár mond, néha aprót biccentek is, de nem tűnik bonyolultnak vagy éppen érthetetlennek.
- Rendben van! - nem bánom, hogy itt fogom csak tudni egyelőre használni a programot. Többet járhatok erre és talán máskor is besegíthetek. Viszont a statisztikámat nem szeretném máris negatívan indítani a bemutató miatt, így megkérem rá a férfit, hogy törölje ki, de a válaszára csak lágyan elmosolyodom. Úgy érzem, hogy máris megismert egy kicsit.
- Köszönöm! - figyelem, ahogy a törlést elvégzi, és nemsokára láthatom is, hogy a rendszer szerint még nem végeztem egyetlen ébresztést és hibernációt sem. Akad viszont még kérdésem, mely igazából csak érdeklődés, de a kancellárt nem zavarja, ahogy hallom, szívesen felel, bár meglep azzal, amit mond.
- Úgy tudom, hogyha a terhesség meghaladja a 12. hetet, tilos a hibernáci a magzat védelme érdekében. Ezek szerint szeretné, ha a jövőben 12 hét fölött is lehessen hibernálni? - én nem tartanám jó ötletnek ebbe is belemélyedni, és különösnek hat az, amit mond. 963 próbálkozása lett volna? Ez túl sok egyszerű érdeklődésnél és munkánál, így a háttérben akaratlanul is többet sejtek és a szomorú hangvétel is árulkodónak hat. Mintha személyes érdekeltség fűzné hozzá, mégis érzem, hogy itt van a határ, nem mehetek bele a témába komolyabban. Még nem.
- Természetesen megőrzöm, uram! - apró biccentés, lágy mosoly, de az, hogy Ő is megjegyzi az enyémet némi fejcsóválásra késztet. Mindketten tudjuk, hogy Ő okozta nekem a rossz statisztikát, de ezt már nem jegyzem meg, felesleges lenne és egyébként is távozni akar. Így is több időt szánt rám, mint azt én remélni mertem, így eszem ágában sincs tovább feltartani.
- Minden jót uram és köszönök még egyszer mindent! - felkelek én is, vele együtt, megadva neki a tiszteletet, majd ha távozik, akkor ülök csak vissza a székbe és nyitom meg az új projektet és kezdem el felébreszteni az első virtuális alvómat. Remélem, hogy minden simán fog menni.

//Nagyon szépen köszönöm a játékot, számomra is egy élmény volt! Heart Lizi is közelebb került hozzám, és már alig várom a folytatást! Wink//

Vissza az elejére Go down

Kancellária


Hibernáló - Ébredő Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
311

☽ :
Hibernáló - Ébredő Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Hibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt Pént. Szept. 27, 2019 8:37 pm
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Szabad játéktér
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalomHibernáló - Ébredő Empty
Utolsó poszt
Következő oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Vissza az elejére Go down
 
Hibernáló - Ébredő
Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Caligo öv :: Dominium űrállomás :: 2-1. gyűrű - Rakodótér, raktárak-
Ugrás: