Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások
Today at 5:17 pm


Today at 2:41 pmToday at 10:14 am


Today at 6:23 am

Yesterday at 5:59 pm

Yesterday at 4:33 pm
Ki van itt?
belépett tagjaink●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég
Perda térképe
Fedezd fel!
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 5
Polgárok 7 5
Hadsereg 4 6
Ellenállók 2 4
Flotta 1 5
Perdaiak 8 5
Összesen 21 31
A hónap
legaktívabb tagjai
Discord
Regisztrálj az oldalra
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
Járművek, titánok
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Kancellária


Járművek, titánok Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
311

☽ :
Járművek, titánok Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Járművek, titánok Empty
Utolsó poszt Hétf. Aug. 05, 2019 7:19 pm
Következő oldal
Járművek
A Kancellária felügyelete alatt jelenleg üzemben lévő járművek leírásait találod itt. A játéktéren előfordulhatnak járművek, melyek ebben a listában nem szerepelnek, mert speciális kérésre készültek, és/vagy kísérleti fázisban vannak.

Dominium
 

Az emberiség Földről való kimentésére hivatott óriásflotta öt hajójának egyike, fedélzetén eredetileg több ezernyi civil polgárral, kiszolgáló személyzettel, hadsereggel és 10.000 hibernált, válogatott személlyel indult útnak.
Hosszú űrutazásra tervezett, hatalmas hajó, gyűrűs felépítése a társadalmi rétegek elkülönülését még egyértelműbbé teszi.
Nyolc gyűrűből áll, minden gyűrű felszereltsége és feladata más. A legmagasabb szinteken a Kancellárok lakhelyei kaptak helyet, innen ahogy haladunk lefelé a szinteken, úgy jutunk el az egyre alacsonyabb rangúak szállásaihoz, és kevésbé exkluzív kiszolgáló egységekhez.
Minden megtalálható rajta, amire az emberiségnek szüksége volt a több évtizedes túléléshez a világűrben, és ami azt illeti, még annál is több. Számtalan kényelmi szolgáltatás is megtalálható rajta a praktikus és szükséges egységeken kívül, de ezek látogatását nem mindenki engedheti meg magának.
Kb 8-10 m2-es kabinok állnak rendelkezésre a pároknak, gyerekeseknek 12-15 m2. Az egyedülállóknak viszont 5-7 m2-en kell elférnie, már ha nem a flotta vagy a hadsereg tagja, mert ebben az esetben a különálló kabin csak a magasabb rangú tisztek kiváltsága.
A Perda megtalálása óta követi a hold keringését, de a forgását nem, így a Perdán való Városba való lejutást vagy onnan való feljutást igyekeznek úgy szervezni, hogy akkor menjenek, mikor pont felettük van a Dominium.
Minden további nélkül újra képes útnak indulni a folyamatos ellenőrzéseknek és karbantartásnak köszönhetően.
Feladatának fontosságához mérten komoly páncélzattal, és még komolyabb elhárító pajzsokkal rendelkezik, melyek folyamatos fejlesztés alatt vannak a jelenlegi nyugodt időszakban is.
Minden gyűrűszinten megtalálhatók az elhárító lövegek, a meteorok és sodródó törmelék kiiktatására, valamint komolyabb önvédelmi fegyverek, melyek a lehető legkisebb holtteret hagyják a hajó védelmében. A rendszer szintén folyamatos karbantartás és fejlesztés alatt áll.
A Dominiumon a rendet a kb. 2200 fős hadsereg tartja fenn (további 800 fő lent a Városban szolgál a Perda holdon), egyenruhájuk sötétszürke, de a Városban szolgálók esetén az egyenruha lehet zöldes-barna vagy fehér színű is, a terepviszonyoknak megfelelően. Rajtuk kívül a Kancellárok testőrségei képviselnek még fegyveres erőt.


Imperium
 

Több, mint 100 évig épült még a Földön, folyamatosan áttervezték, modernizálták, hogy tökéletes és ellenálló legyen, így akkor fejeződtek be az utolsó simítások, amikor az emberek begyűjtése megkezdődött. Az űrbe viszont csak a Dominiummal együtt szállt fel, melynek parancsait a mai napig követi.
Az Imperium célja a CQL-kristályok megtalálása és új, élhető bolygók és holdak felderítése. Bár a Perdára 2413-ban rátaláltunk, még nem vagyunk biztosak benne, hogy hosszú távon le is tudunk telepedni. A holdon élő őslakosokat nem olyan egyszerű legyőzni, mint ahogy azt az emberek gondolták, így az Imperium továbbra is időről-időre útra kél. Az utak hosszúak, pár héttől pár hónapig is eltarthatnak, mely után a legénység a Dominiumon, illetve a Perdán megpihenhet. A Flotta kb. 500 fős, egyenruhájuk sötétkék, némi ezüst színnel. Az 500 főből 400 fő állandóan az Imperiumon tartózkodik, a maradék 100 főt az éppen eltávon lévők és egyéb siklók pilótái alkotják. A kabinok szűkösebbek, mint a Dominiumon, a kadétok és közlegények 4 fős kis kabinokon kell osztozkódniuk emeletes ággyal, a tizedeseknek, rajmestereknek és zászlósoknak kb. 5 m2-es kabin jut, a hadnagyoknak és a kapitánynak kb. 8 m2-es kabin jár, de ők legalább egyedül vannak benne vagy a párjukkal, ha ő is a flottánál szolgál.
A hajó természetesen fel van készítve az ismeretlen ellenségekre is, így a legmodernebb páncélzattal és fegyverzettel rendelkezik. Néhány sikló és titán is megtalálható az Imperiumon, melyekhez jól képzett legénység társul.
A Perda holdra érkezés után sajnos az emberiség olyan vírusokkal találkozott, amelyek közül az egyik az Imperium kapitányát támadta meg, Holly Wellsey-t, ki életét vesztette. Körülbelül 10 évig szolgált a fedélzeten. 2416-ban új kapitányt kapott a hajó.


SS Dusk
 

A Dusk típusú felderítő siklókból jelenleg 6 áll rendelkezésre, számozásuk ennek megfelelően 1-6-ig terjed. Pilótafülkéje kétszemélyes, de egy fővel is képes repülni. Két fővel a fülkében a pilóta manőverezi, navigálja a gépet, a mögötte ülő a műszereket, radarokat, letapogatókat, térképrajzoló szoftvereket kezeli, illetve szükség esetén a könnyű, önvédelmi fegyverrendszert.
Könnyű páncélzatú, gyors, mozgékony, fordulékony sikló, fejlett álcázó és jelzavaró rendszerekkel van ellátva, alapvetően lopakodásra, felderítésre tervezték, az ütközeteket a lehetőségekhez mérten a végsőkig próbálják elkerülni vele, de ha rákényszerül, a hajóorrba épített, valamint a hajótest aljára szerelt, 360 fokban fordítható gépágyúval képes megvédeni magát, vagy legalább fedezni a menekülését.
Nehezen megközelíthető bevetési területekre kisebb katonai csapatok beszállítását is ezekkel a gépekkel végzik.
Felderítő rendszerei minden szempontból a legmodernebb technikát alkalmazzák, amit ezzel a géppel nem lehet felderíteni, az talán nem is létezik. (Igaz, a különleges érceket tartalmazó hegység egyelőre ellenáll a Dusk által felvonultatott technikáknak is.)


BS Nomad
 

A Nomad típusú vadászsiklók az emberiség flottájának legmodernebb, legkönnyebb és legkisebb darabjai. Jelenleg 18 darab áll belőle rendelkezésre, számozásuk is eszerint alakul. Gyorsak, fordulékonyak, jól manőverezhetők. Egy fő is elegendő a működtetéséhez – ebben az esetben a pilóta egyedül kezeli valamennyi rendszert, amiben nagy segítséget nyújt neki a fegyverrendszer automata önvédelmi módja, mely aktív állapotban minden nem emberi flottához tartozó hajót vagy járművet célpontként azonosít -, de a benne rejlő lehetőségeket két fővel a fedélzeten lehet igazán kiaknázni, mely esetben a pilóta magát a gépet irányítja, míg a mögötte elhelyezkedő társa a fegyverrendszereket.
Elhárító pajzsai vannak, de távolról sem olyan erősek, mint a szállítóhajóké. A vadászok esetében a pilóta inkább arra törekszik, hogy ne érje találat.
A legkorszerűbb, leghatékonyabb CQL technológiát alkalmazó fegyverekkel vannak felszerelve, majdnem minden szögből képesek fedezni a siklót. Tűzereje lenyűgöző, eszköztárában rakétavető , gépágyú és nagy kaliberű precíziós fegyver is megtalálható.


STS Eternity
 

Közepes teherszállító járművek, a jelenlegi flotta 10 hajóból áll, számozásuk szerint 1, 3, 4, 6-12. A kettes számú Eternity roncsai az Aqullion hamuja alatt, míg az 5-ös roncsai a Perdán találhatók meg.
Mindenféle szállítási feladatra használják őket, amihez nincsen szükség a CS Condor kapacitására. Csapatokat, eszközöket, utánpótlást, gépeket vagy élelmiszerszállítmányt egyaránt hoznak-visznek kisebb távolságokon belül. Állandó legénységük hajónként 4-5 fő, de már 2 fővel is képes repülni. Könnyű páncélzatú, pajzsokkal felszerelt hajók, gépágyú és elhárító lövegek is találhatók rajtuk, lassabbak és kevésbé fordulékonyak, mint a siklók, de egy ügyes pilóta sokkal többet ki tud hozni belőlük, mint sokan gondolnák.
Általában – de nem minden esetben – egy vadászsikló kíséri.


CS Condor
 

A legnagyobb teherszállításra kifejlesztett hajó. Számozásra esetében nincsen szükség, egyetlen egy van belőle, a fedélzete hatalmas, brutális súlyú - 260 tonna - rakománnyal is gond nélkül fel tud szállni. Tehertere 5 X 6 X 43 m. Állandó legénysége 6-7 fő. Alapvetően a Dominium és a Város között közlekedik, az első időszakban az épületek előre gyártott elemeit, valamint a terepre készített járműveket szállította, mostanában már ritkábban repül.
A többi hajóhoz képest lassú és nehezen manőverezhető. Masszív felépítményű gép, a páncélozott hajótest önmagában is nehezen sérül, de pajzsokkal is fel van szerelve. Önvédelmi fegyverei nincsenek, a hajóorrban és a két szárny tövében elhelyezett elhárító lövegeket leszámítva, de ezeket még sosem kellett a hajó vezérlőrendszerének működésbe hoznia, mivel alapvetően meteorok és űrtörmelék kiiktatására tervezték. Amikor felszáll, mindig legalább két vadászsikló kíséri.


Scorpion
 

A támadóegységek gerincét alkotó Scorpion típusjellel ellátott csapatszállító harceszközt a hadsereg és a Központi Fegyverfejlesztési Hivatal (KFH) szorosan együttműködve hívta életre. Ezt a félelmetes támadóeszközt alkotói, aktív frontharcra tervezték, ahová egyszerre maximum 30 főt képes szállítani. Fürgeségét a színtiszta CQL technológiának köszönheti, melyet a KFH a rendelkezésre álló szárazföldi járműpark ütőképességének javítása céljából alkalmazott.
Kezelőszervei maximális kihasználásához a legénység mind a négy tagjának összehangolt munkájára van szükség, de egy fő is képes mozgásba hozni a járművet.
Fegyverzetét tekintve, csak és kizárólag a CQL erőforrással ellátott, csúcsminőségű eszközök vannak jelen. Páncélzata szintén egy előremutató, újkeletű vívmány, melynek élestesztje kimagaslóan jó eredményekkel zárt.  


TT Blizzard  
 

Igazi csapatjátékos hírében áll, amire még a legzordabb körülmények között is számítani lehet. Ez a típus a hadsereg részére gyártott, konstrukciós megoldásait tekintve kizárólag szárazföldi bevetésekre alkalmazható tehergépjármű. Egyedi gyártású motorjában ötvözésre került az utolsó Földi évekből megmaradt műszaki színvonal legjava, a jelenlegi és a jövő fejlesztéseinek alapjául szolgáló CQL technológia, ezen a területen felhasználható moduljai, hogy mindezek együtt adják azt a kiemelkedő gyorsaságot, brutális erőt és tömegbírást, ami mellett a mozgékonyságért felelős alkatrészek egy könnyen manőverezhető kezesbáránnyá tegyék ezt a monstrumot harchelyzetben.
Teherbírását legfeljebb 30 tonnában határozták meg, raktere átalakítható, a szállítandó termék összetételének megfelelően, ezért nem jelent problémát sem a folyadék, sem az ömlesztett, sem pedig a darabáru mozgatása és célba juttatása.
Fegyverzete nincs, viszont páncélzata golyó, repesz és srapnel lövedékálló, kerekei speciális fejlesztésű anyagból készült, tömör összetételű egységek, melyek magasszintű ütés és hőállósággal rendelkeznek. Fülkéje a legmodernebb kommunikációs és elemzőrendszerekkel van ellátva. Háromszemélyes, melyből egy fő kezelőszemélyzet már el tudja látni a jármű mozgatásával járó feladatokat.      


XS Raven
 

A dominiumi járműtechnika egyik legellentmondásosabb típusa a tervezőasztal legszéléről került vissza a fejlesztői köztudatba úgy, hogy még most is sokak által inkább egy megtűrt, mintsem egy mindenki által elismert változat. A hadászati szakma a legnagyobb problémát nem abban látja, hogy nincs létjogosultsága az efféle taktikai járműnek a harctéren, hanem abban, hogy egy olyan fejlesztésről van szó, melynél a gyorsaság, a védelem és a tűzerő egyáltalán nincsenek összhangban. Az egyik oldal érvei azok, hogy felesleges energia és nem kevés pénz ilyen járműveket gyártani, hiszen a jelenlegi hadviselésben semmi sem indokolja a kisméretű négykerekűek jelenlétét. Míg a másik oldal megfontoltabb véleményen van, ők az üss és üsd rendszer helyett, a térképezz és elemezz modern eszmében hisznek és ezt képviselik. Az ő lobbijuknak hála jöhetett létre az XS Raven elnevezésű, kétszemélyes, villámgyors és gyakorlatilag hangtalan felderítőjármű. Könnyű súlya és szerkezete páncélzat nélküli, fegyverből egy leginkább önvédelemre alkalmas CQL-Infinity áll rendelkezésre.
Vissza az elejére Go down

Kancellária


Járművek, titánok Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
311

☽ :
Járművek, titánok Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Járművek, titánok Empty
Utolsó poszt Hétf. Aug. 05, 2019 7:19 pm
Következő oldal
Titánok
A titánok olyan robotok, melyek úgy nevezett exoskeletonként (testpáncél) funkcionálnak emberi irányítás alatt. A hajdani testpáncélokat továbbfejlesztve jutottak el az aktuális alakjukig. Kisebb, egyszerűbb feladatok ellátására önállóan is képesek, de valódi erejük akkor bontakozik ki igazán, ha a hozzájuk rendelt pilótával a fedélzetükön dolgoznak össze.
Nevüket méretükből fakadóan kapták, utalva a mitológia robusztus lényeire. Magasságuk 6-8 méter körüli.
Több típusuk is létezik attól függően, hogy milyen feladatra szánták.
Atlas
 

A leggyakoribb a titánok között, felhasználását tekintve ez a legjobban alkalmazkodó, legrugalmasabb típus, ezért is kedvelik oly sokan. Szinte minden területen közepesen teljesít, így a pilótától függ, hogy hogyan is bánik vele a harcmezőn.
Fegyverzetük – sokoldalúságuknak köszönhetően – igen változatos. Főként nagy távolságú fegyverekkel szerelik fel őket előszeretettel, de szinte bármilyen felszereléssel elláthatóak.


Ogre
 

Az Ogre osztály a nehéz súlyú titánok osztálya. Masszív páncélzat és nagy tűzerő jellemzi őket a mozgékonyság kárára, természetesen. A távoli múltbeli világháborúk vaskos nehéz tankjaira emlékeztetnek.
Fegyverzetük a gyújtóbombától a Vulcan típusú gépágyúkig terjed, a lényeg: a minél nagyobb pusztításra való képesség.


Strider
 

A Striderek a leggyorsabb és legmozgékonyabb titánok, cserébe a páncélzatuk kevésbé ellenálló.
Fegyverzetük két nagy irányzatra bomlik, kihasználva adottságaikat: igen nagy hatótávolságú, precíziós puskákkal, vagy akár a közelharcra alkalmas, közepes, illetve rövid távú fegyverekkel szerelik fel őket.
Vissza az elejére Go down

Kancellária


Járművek, titánok Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
311

☽ :
Járművek, titánok Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Járművek, titánok Empty
Utolsó poszt Vas. Dec. 01, 2019 9:34 pm
Következő oldal
Rövidtávra használható, egyszemélyes közlekedési eszközök
A Dominiumon, a Városban leginkább hasznos közlekedési eszközök, melyet a polgárok rendelkezésére is bocsátottak. Természetesen nem ingyen, az áruk változó, de ha valaki szorgalmasan gyűjtöget, akkor számára elérhető. Többféle fejlesztés létezik, egyszerűbbek, könnyen használhatók, illetve bátrabbaknak valók és hasznosságuk alapján készültek. A rendszerről tölthető akkumulátorokkal működnek.
Monoped
 

A legelterjettebb eszköz. Egy kereke van, de biztonságosan lehet ülni rajta, remek az egyensúly elosztása. Könnyen és gyorsan el lehet jutni vele akár a Dominium, akár a perdai Város, vagy a nagyobb hajók folyosóin bárhova. Felhasználhatósági ideje egyetlen töltéssel kb. 10 óra.


Banyatank
 

Nevével ellentétben, nem csak a „nyugdíjasok” használják, hanem katonák is terepen. Ám tény, hogy a lusták, az egyensúly zavarral küszködők és a Halálcsókra várók körében népszerű, illetve a Dominium és a Város üzleteinek hatósugarában láthatók még, hiszen kisebb csomagok szállítására is alkalmas. Felhasználhatósága egyetlen töltéssel kb. 5 óra.


Surranó
 

Kétségtelen, hogy ez a jármű a bátrabbaké. Egyetlen kereke van, melyen a lábtartó is elhelyezkedik és nincs ülése, sem fogantyúja, kormánya. Nagyfokú egyensúlyérzéket kíván, nem is használják sokan, inkább a gazdagabb családból származó fiatalok körében népszerű. Belőlük persze nincs túl sok. Felhasználhatósága egyetlen töltéssel kb. 3-4 óra.


Görtalp
 

Bátraknak és ügyeseknek való közlekedési eszköz. Csupán egy csúszásmentes szilikon felülettel lehet megkapaszkodni benne a cipő talpával. A test mozdításával lehet irányítani, ez inkább a szórakozás és testedzés funkciót tölti be. Felhasználhatósága egyetlen töltéssel kb. 2-3 óra.
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalomJárművek, titánok Empty
Utolsó poszt
Következő oldal
Vissza az elejére Go down
 
Járművek, titánok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Információs pult :: Irattár-
Ugrás: