Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások
Today at 3:19 pm


Today at 10:09 am

Today at 9:11 am


Yesterday at 10:24 pm

Yesterday at 4:26 pmYesterday at 12:42 pm
Ki van itt?
belépett tagjaink

Nincs


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 1 Bot
Perda térképe
Fedezd fel!
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 2
Polgárok 5 2
Hadsereg 0 6
Ellenállók 2 2
Flotta 0 1
Perdaiak 4 2
Összesen 11 15
A hónap
legaktívabb tagjai
Discord
Regisztrálj az oldalra
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
Ellenállók
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Kancellária


Ellenállók Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
410

☽ :
Ellenállók Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Ellenállók Empty
Utolsó poszt Pént. Aug. 16, 2019 1:54 pm
Következő oldal
A lázadás
Bár a Kancellária segít az embereknek életben maradni ebben az új világban, ettől függetlenül még nem ért mindenki egyet a döntéseikkel és a törvényeikkel. Sokáig nem volt lehetőség a lázadásra, hiszen a Dominiumon kívül hová máshová mehettek volna? Az űr veszélyes és ismeretlen, egyetlen siklóval vagy mentőkabinnal lehetetlenség lett volna túlélni, de a Perda hold megtalálása lehetővé tette az Ellenállásnak, hogy végre lépjen. Amíg a Kancellária a perdaiakkal harcolt, a korábbi szervezkedés új szintre lépett, eljött az idő számukra, így 2414-ben lázadás tört ki az űrállomáson és a közben épülő Városban, mely végül természetesen az erősebb hatalom győzelmével végződött. A harc mégse volt teljesen hiábavaló.
Az ellenállás tagjai közül egy nagyobb csapat a Dominiumról sikeresen elérte a Perdát, majd a Kancellária elől menekülve hatoltak be az ismeretlenbe csatlakozva azokhoz, akik a Városból váltak ki. A bolygó rengeteg veszélyt rejtett a lázadó emberek számára, így a csapatuk tovább fogyatkozott, amíg elérték későbbi bázisukat, melynek a Rebellium nevet adták. A főhadiszállásuk egy hegység közepén található, melyek megszűrik az elektromágneses impulzusokat, így a Kancellária számára lehetetlenné válik a jelek bemérése. A barlangrendszerek feltérképezését megnehezítették a jelzavaróként működő ércek, és lelassították a szinte menetrendszerűen fellobbanó járványos megbetegedések és az azok elleni harc, de nagyjából egy év elteltével sikerült berendezkedniük. A barlangokon kívüli területekre a lebukás kockázata miatt nem merészkednek, de a terveik között szerepel, hogy idővel saját termőföldet hozzanak létre és tovább bővítsék városukat.
Sors fintora, hogy bár a Kancellária azon van, hogy leszámoljon az ellenállókkal, az ércek jelzavaró és műszert tönkretevő problémájára mégsem találtak megoldást, ellentétben a Rebelliumban lakókkal.
Életük
Az ellenállók élete nem könnyű: kevés holmit hoztak magukkal, így minden egyes értékükért meg kell harcolniuk. Amit tudtak, azt elloptak a Kancelláriától, átalakították, használhatóvá tették, ezen felül idővel elkezdtek Ők is a perdaiakkal üzletelni. A cserekereskedelem bár veszélyes üzlet, mégis két év alatt egész kellemes életteret alakítottak ki maguknak, bár egyre több konfliktus származik a bezártságból. Az ellenállók száma idővel növekszik, hiszen így, hogy az embereknek lehetőségük van lejutni a Perdára, a szökésre is van remény. Az már más kérdés, hogy ki az, aki élve átjut a hadsereg emberein, túléli az ismeretlen holdat és még rá is talál egy ellenállóra, aki segít neki és nem kémként tekint rá. Az új tag sokszor a börtönben kezd, míg elbírálják megbízhatóságát és döntenek a sorsáról. Akiben megbíznak, azt mindig elviszik a vezérhez, aki bemutatja neki a közvetlen vezetőjét is, akihez kerül tudása, képességei alapján. Az ellenállók bővülő létszáma miatt elkezdtek készíteni egy adatbázist a tagokról, akikről fotóját, nevét, tudását (erősségeit, szakmáját), korábbi szolgálati helyét jegyzik fel az Ellenálláshoz való csatlakozás időpontjával együtt, de a jobb hackerek a dominiumi rendszerben is utánanéznek az új tagnak. Az ellenállók létszáma becslések alapján 1500 fő.
Vezetőik
Ahogy minden közösségnek, úgy az ellenállóknak is szükségük volt vezetőre, aki utat mutat nekik a legnehezebb időkben is, így a társadalmuk hierarchikus. A Vezér (Aeron J. Carter, canon) áll az Ellenállás élén, aki három Alvezérre támaszkodik. Mindegyik alvezér más-más területért felel és így alkotnak egy egészet.
A 3 alvezér területei:
- Sereg, fegyveres erő kiépítése, az emberek kiképzése, fegyverek és járművek készítése
- Élelem beszerzése, kereskedelem, a normális élet biztosítása a Rebelliumban
- Felderítés, kémkedés: új ellenállók keresése, a Kancellária megfigyelése, a perdaiak és képességeik, életük megismerése.
Az alvezérek alá több Parancsnok (kb. századosnak felel meg) és Csapatvezető (kb. zászlósnak felel meg) tartozik.
A rangokról bővebben itt olvashatsz.
Törvények
A Dominiumon érvényben lévő törvények rájuk már nem vonatkoznak, így mindenki szabadon élhet, szabadon szerethet. Nem kötelező a házasság és a gyermekáldás sem, de fontos az összetartás. Nem támadhatnak egymásra, se a perdaiakra, mivel a békés együttélésre szükség van terveik megvalósításához, azaz a Kancellária-rendszer megbuktatásához, átalakításához, így a kancellárok fején vérdíj van - népszerűségi indexük szerint ez személyenként változó lehet -, de van, hogy túszejtéssel próbálkoznak és így próbálnak az ellenállók előnyhöz jutni. Ugyanakkor eddig még sikeres túszejtést nem tudnak maguk mögött, és bánatukra még mindegyik kancellár él és virul. Eddig...
A fentiekből következik, hogy a Kancellária embereivel való szövetkezés halált von maga után, mivel árulásnak minősül. Ha egyszer lebuknak és megtalálják a Rebelliumot, akkor mindenki veszélybe kerül, ezt pedig nem kockáztathatják.
A vezetők irányítják a közösséget, így a parancsmegtagadás büntetést von maga után - amit az adott vezető ró ki a bűnösre -, a büntetés pedig a bűntett súlyosságával egyenértékű.
Minden ellenállónak ki kell vennie a részét a közösség életéből, így még a legfiatalabbak számára is találnak olyan munkát, amivel hasznos tagjai lehetnek a társadalmuknak.
Perdit
Az ellenállók azután, hogy hátrahagyják városi vagy dominiumi életüket, azonnal meg lettek fosztva minden javuktól, így a kreditjeiktől is. Ennek persze a rendszer nélkül egyébként se lenne értéke itt a barlangok mélyén, így pénzérméket alakítottak ki maguknak, aminek talányosan a perdit, azaz perdai kredit nevet adták. Nem virtuális, és aranyból vagy ezüstből van, hanem a hegységben található különös ércből, mely nagy mennyiségben jelzavaróként működik és számos műszer nem működik tőle, de néhány érme nem okoz gondot még akkor sem, ha a Városba vagy a Dominiumra kerül belőle. Mert ezek az érmék nemcsak fizetőeszközök, hanem jelként is funkcionálnak: a feketepiaci kereskedők nem hirdetik magukról, hogy mi a tevékenységük, mi több, lelkesen és ártatlan képpel tagadnak mindent, amíg az ember fel nem mutat egyet ezekből az érmékből. Ekkor rögtön fordulat áll be a tárgyalásban, hiszen tudják, hogy hasonló gondolkodású, Kancellária-ellenes érzelmű személlyel van dolguk.
Az üzlet nagyon egyszerű: A Dominiumon vesz valaki valami legális tárgyat, élelmet kreditért, ami nem kelt feltűnést, de az ellenállóknak érdekes lehet, majd ezt adja át egy ellenállónak perdit érmékért cserébe. Ezen érmékkel később ő is tud más feketepiaci terméket venni anélkül, hogy erről a Kancellária tudomást szerezne, hiszen a kreditjei nem mozognak. Mondani sem kell, hogy perdit birtoklása kimeríti az árulásra vonatkozó törvényt a Kancellária szemében.
A perdaiakkal az Ellenállók ugyanúgy cserekereskedelmet folytatnak, mint a városiak, de ezt igyekeznek minimálisra fogni, vagy Városból származónak kiadni magukat, mert nem tudhatják, hogy akaratlanul is de elárulják-e őket a perdaiak vagy sem.
Vissza az elejére Go down

Kancellária


Ellenállók Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
410

☽ :
Ellenállók Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Ellenállók Empty
Utolsó poszt Pént. Aug. 16, 2019 2:27 pm
Következő oldal
Ellenállók fegyverei
Styx
 

A Styx nem csupán egy feketepiaci kézifegyver, melynek elemei a legkülönbözőbb manufaktúrákból származnak és amelynek előállításához ismeretlen alkatrészeket építenek be a fegyverkészítők, hanem ez a pisztoly az idő előrehaladtával az Ellenállók emblematikus fegyverévé nőtte ki magát. Tiltása az utóbbi időben olyan méreteket öltött a Dominiumon, hogy már az is vét a törvények ellen, aki ilyet birtokol, de semmiféle kapcsolata nincsen az Ellenállókkal.


Khimeira
 

A Khimeira gépkarabély a Központi Fegyverfejlesztési Hivatal (KFH) által elvetettnek nyilvánított, tervezési fázisban ragadt karabélyok elgondolásai alapján született, melyet a KFH azóta Ellenállóvá vált mérnökei juttattak el a feketepiacra. Az önjelölt fegyverkovácsok újra értelmezték és megpróbáltak egy ütőképes automata fegyvert létrehozni, ami többé-kevésbé sikerült is, igaz, megbízhatósága jóval a megfelelőnek mondható szint alatt van.


Revenant
 

A legegyszerűbb és talán az egyik legnagyszerűbb fegyver, mely az egységessé váló Ellenállók sorait erősíti. A kísérletezések miatt rengeteg változata van jelen a feketepiacon, viszont tűzereje okán a Revenant megnevezésű az elfogadott. Felhasználási területe széleskörű, utángyártása és lőszerrel való ellátottsága ennek a típusnak a leginkább biztosított.


Nightfall
 

Az előállítás bonyolultsága, illetve az elkészítéshez szükséges precíziós egységek részleges vagy teljes hiánya miatt a Nightfall mesterlövészpuskával egyelőre csak az ellenállás központi magja rendelkezik. Az elkészült, rendelkezésre álló fegyverek magas minőségűek, megbízhatóak és hajszálpontosan beállítottak.


Fury
 

A Fury névre hallgató lángszóró az ellenállás titkos fegyverfejlesztése, melynek előállítása ugyan nem igényel sem óriási anyagigényt, sem pedig a Nightfall mesterlövészpuskához fogható optikai vagy részegységeken belüli finomhangolást, mégis meghatározó gyújtófegyvere lehet az Ellenállók csoportjainak. Üzemanyaga speciálisan fejlesztett feketepiaci összetételből származik, melynek hatásfoka messze túlmutat a csak fegyverkezési felhasználáson.


Awagren
 


Egy csendes társra vágysz Perda vidékein? Az Awagren-t neked találták ki, nevének jelentése emberi nyelven Suttogó. Az alapja perdai íj, amit hozzáértő emberek alakítanak át egy kezelhetőbb halálos fegyverré: így kap helyet egy célzókereszt, nyílvesszőtartó és széljárást mutató kis kijelző a biztos és sikeres találatért. Nyílvesszők terén teljesen kompatibilis a perdaikéval, ennek megfelelően a perdaiak nyílmérgei is gyakoriak a nyílhegyeken növelve a fegyver veszélyességét. Hatótávolsága 150 méter. A nőknek szükség esetén készítenek csigás változatot a könnyebb feszítés érdekében.


Kígyómarás
 


Az emberi leleményesség határtalan, így született meg használhatatlan fegyverekből s különböző használhatatlanná vált technikai eszközökből. A prototípusa kezdetben igencsak pontatlan volt, de az idő múlásával teljesen kiforrott maga az elképzelés s a gyártási eljárás is, így a mostani darabok büszkén viselik a Kígyómarás nevet. Célkereszt segít a pontosságban, a ravasz pedig könnyedén jár. Maga lőszer érdekes: elején fullánkszerű kialakítású, de a leglényegesebb benne a benne tárolt kevés folyadék. Működési elve egyszerű: olyan mint egy injekciós tű, célt érve nagy sebességgel a véráramba fecskendezi a hatóanyagot. A fegyver további előnye, hogy táras.


Bajhozó
 


Nem veszedelmes fegyver, de aki védőálarc nélkül szív a füstjéből, annak hamarosan kellemes álmai lesznek. A Bajhozó egy füst gránát, amit Alvófa leveleiből gyártanak az ellenállók, s előszeretettel használhatják csoportok ártalmatlanítására, de akár vadállatok ellen is bevethető. Másik gyakori töltőanyaga a fehérfa porított magja, amit csakis kizárólag védőfelszerelésben gyártanak. Mivel avatatlan szemnek külsőleg teljesen ugyanaz a dizájn, az ellenségnek fogalma sem lehet arról, hogy most füst fog kijönni, vagy a fehérfás esetén robbanni fog és a levegőben szórja szét a porított anyagot. Utóbbi esetén belélegzéskor köhögéssel, görcsökkel járó légszomj lép fel.
Ellenállók páncélja
P-Vest-01
 

Újtípusú hadászati mellény, melyet a KFH a hadsereg Perda holdon állomásozó csapatai számára fejlesztett ki, hogy tömeggyártásával folyamatosan el tudja látni a rendvédelmi, személy- és objektumvédelmi, illetve katonai feladatokat is ellátó szerveit.
Súlya könnyű, felépítése és a fémötvözet szerkezete megfelel az S-BPV szabványnak.
Csökkenti a pisztolyokból és a sörétes puskákból származó lövedékek becsapódási erejét, valamint mellkas tájékon viszonylagos védelmet biztosít a gránátrepeszekkel szemben. A CQL fegyverek töltényei gond nélkül hatolnak át rajta, de a különböző szúró és vágófegyverek áttörését megakadályozza.
Az utóbbi időben több szállítmány a hadsereg helyett az Ellenállókhoz került, melynek hála kiváló mellények állnak rendelkezésre a használathoz vagy a további fejlesztéshez.    
Vissza az elejére Go down

Kancellária


Ellenállók Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
410

☽ :
Ellenállók Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Ellenállók Empty
Utolsó poszt Vas. Aug. 18, 2019 5:48 pm
Következő oldal
Ellenállók járművei
Python
 

Elérhetőségéből fakadóan a legelterjedtebb közlekedési eszköz az Ellenállók körében. Előállítási költsége rendkívül alacsony, gyakorlatilag a motorblokkon kívül nincsen egységes gyártási metódus. Keresve sem találnánk két pontosan ugyanolyan szerkezeti felépítésű, ugyanolyan járművet, mivel mindenki abból dolgozik, ami a keze ügyébe kerül.
A készítési folyamatokban az egykori Központi Fegyverfejlesztési Hivatal ellenállóvá lett tagjai vesznek részt, akik az ötletet és a tervek nagy részét a Dominiumról hozták magukkal. Mivel a Perda bővelkedik CQL alapanyagban, ami a motorok működéséhez szükséges, ezért az üzemerő utánpótlása viszonylag folyamatos, igaz sokkal kevesebb és sokkal rosszabb minőségű nyersanyagból készítik a Python-ok üzemanyagát, mint amilyenre a Dominiumnak szüksége van saját eszközeinek a működtetéséhez. A gyenge minőség korlátokat szab, mind sebesség, mind pedig megbízhatóság terén, viszont az óriási mennyiségben jelen lévő kétszemélyes jármű legnagyobb ereje a közösség együttes támadásában, a meglepetésben rejtőzhet.  


Nemesis
 

A hét személyes Nemesis viszonylag kis számban fordul elő az Ellenállok berkein belül, ugyanis előállítása az alapanyag szűkös elérhetőségéhez mérten igen nehézkes, javarészben félkész állapotban, alkatrészhiányban várnak a feketepiaci változásokra. Vagy esetleg arra, hogy egy esetleges rajtaütés után fém és páncélzat álljon a járműkovácsok rendelkezésére, amiből aztán elkészüljön a végleges, használható, de üzemelés tekintetében rendkívül kiszámíthatatlan négykerekű. Motorjának felépítése a Python alapelgondolásán nyugszik, mely továbbfejlesztés után ugyanazzal az üzemanyaggal áll rendelkezésre, mint kétkerekű társa.
Sebesség tekintetében nem éri el a kistestvér tempóját, de a gyorsaság hiányát fegyverekkel és fegyveresekkel tudja ellensúlyozni harchelyzetben. Páncélzata igen erősnek mondható, hiszen a legtöbb elem a Dominiumról származik, vagy ötvözve lett néhány feketepiacon előforduló speciálisan, egyedi körülmények között létrehozott összetevővel. Tömeges megjelenésük nagy tűz és élőerőt biztosít, ezért a csatatéren ütőképes egységnek bizonyulnak.
Vissza az elejére Go down

Kancellária


Ellenállók Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
410

☽ :
Ellenállók Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Ellenállók Empty
Utolsó poszt Vas. Jan. 17, 2021 6:03 pm
Következő oldal
Az Ellenállás követelései
A Rebellium, az emberiség egyetlen önálló, szabad városának lakói ezúton hivatalosan is kijelentik, hogy nem tűrik el többé a Kancellária hatalmát és igazságtalanságait.

Megelégelve a Kancellária hazugságait és túlkapásait, az alábbi követeléseket támasztjuk az elnyomó hatalommal szemben:
- Követeljük a Kancellária jelenlegi rendszerének felszámolását, a kancellári rang családon belüli öröklésének megszüntetését! Követeljük, hogy a vezetőket a nép szabad döntésük, szavazataik alapján választhassák meg!
- Követeljük a Dominium és a Város fogdáiban lévő ellenállók teljes amnesztiáját és szabadon engedését!
- Szólásszabadságot követelünk a népnek, ne csak az álságos, igazságot elferdítő kancellári propaganda hangját hallhassák!
- Követeljük az Ellenálláshoz, Rebelliumhoz való csatlakozás engedélyezését, a hátra hagyott családtagokat a csatlakozás miatt ne érje retorzió!
- Követeljük a családügyi rendszer teljes átalakítását: töröljék el a kötelező házasságot és a kötelező gyermekvállalást! Követeljük a szabad párválasztást termékenységtől függetlenül és a szabad gyermekvállalást!
- Követeljük a Halálcsók néven elhíresült ACX7743 tabletta azonnali visszavonását!
- Követeljük a szabad kereskedelmi lehetőséget a Várossal!
- Követeljük az ellenállók üldözésének felfüggesztését!

Mindaddig, míg a Kancellária nem teljesíti az Ellenállás követeléseit, addig minden lehetséges katonai célpontra le fogunk csapni s vérdíjat tűzünk ki a kancellárok és kijelölt örököseik fejére. Nem lesznek biztonságban fent a Dominiumon sem!

Az igazságos és szabad életet támogatók nevében:
Aeron J. Carter,
az Ellenállás vezére
2417 január, Perda, Rebellium

//Carter hangja csendült fel ugyanekkor a Dominiumon, az Imperiumon és a Városban, a JL révén közvetítve mindenkinek//
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalomEllenállók Empty
Utolsó poszt
Következő oldal
Vissza az elejére Go down
 
Ellenállók
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Információs pult :: Irattár-
Ugrás: