Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások
Zach Davies
Yesterday at 6:29 pm

Zach Davies
Yesterday at 12:06 pm

Aleth
Yesterday at 12:05 pm

Lynar
Yesterday at 12:03 pm

Lynar
Vas. Jún. 04, 2023 6:28 pm

Max Benedict
Vas. Jún. 04, 2023 6:26 pm

Zach Davies
Vas. Jún. 04, 2023 6:24 pm

Aleth
Vas. Jún. 04, 2023 6:20 pm

Claire Fuller
Szomb. Jún. 03, 2023 10:31 pm

Josephine Cain
Szer. Május 31, 2023 10:10 pm
Ki van itt?
belépett tagjaink

Nincs


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 1 Bot
Perda térképe
Fedezd fel!
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 3
Polgárok 8 2
Hadsereg 2 8
Ellenállók 2 3
Flotta 3 2
Perdaiak 4 4
Összesen 19 22
A hónap
legaktívabb tagjai
Discord
Regisztrálj az oldalra
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
Szabályzat
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Kancellária
Kancellária


Szabályzat Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
509

☽ :
Szabályzat Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Szabályzat Empty
Utolsó poszt Kedd Júl. 23, 2019 7:40 pm
Következő oldalHass, alkoss, gyarapíts

Gyere, csatlakozz hozzánk és fedezd fel velünk a Dominium világát! Szabályzatunk segítségedre lesz az oldalon található fontos információkkal kapcsolatban. Alkosd meg a karaktered, és légy részese a történetnek!

De ne feledd! Ez egy szerepjátékos oldal, a karaktered nem te vagy, így az Őt érintő negatív hatásokat se vedd magadra! Tudd elkülöníteni a játékot a való élettől!
Regisztráció

- Karakternév: Mindenképpen egy általad kitalált névvel regisztrálj hozzánk, mert a karaktered neve nem lehet könyvszereplő/filmszereplő/valós személy/történelmi személy neve! Ügyelj rá, hogyha ember karaktert hozol, akkor 2-3 tagú névvel regisztrálj, ha pedig perdaival érkezel, akkor mindenképpen 1 tagú legyen a neved - perdai esetén engedd el a fantáziád, és ne csak simán egy ismert keresztnévvel regelj.

- Avatarkép: Mérete: 200x320 px. Ha nem értesz a képvágáshoz, akkor írj a "Minden, ami kép" topicba, ahol segítünk neked méretre vágni az általad kiválasztott képet.
Formátum: az avatar nem lehet mozgókép (gif).
Karakteralkotás

- A fórumon akkor kezdhetsz csak játékba, hogyha elfogadott előtörténettel rendelkezel!

- Előtörténet sablon: mielőtt nekiállnál az előtörténeted megírásának, kérlek nézd meg az előtörténet sablont, majd az alapján készítsd el a karaktered. Ha elkészültél, hozz létre a karaktered nevével egy új topicot a "Begyűjtő" nagytémán belül, majd jelezd nekünk az "Elkészült az előtörténetem!"  topicban, hogy végeztél a karakteralkotással.

- Karakterlap megírásának határideje: saját és canon karakter esetében is maximum 2 hét áll rendelkezésedre, a határidőn túl el nem készült karakterlapok és karakterek előzetes figyelmeztetés nélkül törlésre kerülhetnek!

- Karakterkép: Mindenképpen olyan karakterképet válassz, amelyet még nem használ más az oldalon. Ehhez nézd át az avatarfoglalónkat, melyben megtalálod az oldalon már lefoglalt play by-okat. A te általad választott PB viszont csak akkor kerül majd be az avatarfoglalóba, hogyha elfogadtuk az előtörténetedet (előre nem lehet avatart foglalni)!
A fórumon emberi kinézetű karakterek vannak: színészek, modellek, énekesek, így nem fogadunk el fantasy képeket, ahogy rajzolt képeket és festményeket sem! Cosplay-esek képei csak akkor, ha illeszkednek az oldalhoz és a választott csoporthoz, valamint ismerjük a modell nevét.

- Keresett és canon karakterek: Ha keresett karaktert alkotnál, kérlek vedd fel a kapcsolatot a karakter megalkotása előtt a hirdetővel, ha pedig canon karaktert hoznál, akkor az egyik staff taggal, hogy egyeztessetek a részletekről. Ha a hirdetőnek nem megfelelő, ahogy a keresett karakterét kijátszod, akkor joga van ahhoz, hogy elvegye tőled a kért karaktert, ahogy canon karakter esetén a staffnak is, ezek miatt kérlek törekedj a hirdetésben szereplő kérések betartására.
Kancellár karakterek valamint az Ellenállás vezetőjének megalkotása minimum 3 hónapos, aktív, játékkal eltöltött tagság esetén lehetséges. A megalkotási szándékot, kérjük, előre jelezni, egyeztetni az adminokkal. A visszautasítás, későbbi karaktervisszavonás jogát - amennyiben nem aktív vagy nem a világképnek megfelelően került kijátszásra a kancellár/vezető karakter - fenntartjuk.
Multi karakterek

A fórumon nincsen multi korlát, annyi karaktert regisztrálsz, amennyit jól esik, ehhez csak arra van szükség, hogy az új karaktered előtti karakterrel is meglegyen legalább 5 játéktéri hozzászólásod valamint az előző elfogadását követően teljen el legalább irl 3 hónap. Egyszerre 2 elfogadásra váró karaktered nem lehet! Ezen kívül, ha azt látjuk, hogy folyamatosan hozod az új karaktereket, de a régiekkel nem játszol, akkor jelezni fogjuk feléd, hogy egy ideig nem regisztrálhatsz új karaktert a fórumra.

- Titkos karakterek: Nincs lehetőség az oldalon titkos karakterek létrehozására, minden további karakternél jelölni kell a főkaraktert.
Inaktívvá válás

A fórumon évente pár alkalommal tartunk aktivitás ellenőrzést, mely során az inaktív tagok avatar alanyai felszabadulnak, a Rangok közül pedig kikerülnek. A karaktereket ilyenkor jegeljük, tehát a játékos bármikor visszatérhet hozzánk a későbbiek folyamán (egy játékos reag megírása csak az ára), bár a rangja meglehet, hogy már nem lesz meg (ebben az esetben lefokozást kell kijátszani a karakterrel).

- Keresett és canon karakterek inaktivitása: ha 1 hónapig nincs hír az adott karakterről, akkor a keresett karaktert a hirdető újra hirdetheti, míg a canon karaktert pedig az adminok elvehetik a megalkotótól. Elvett karakter akkor szerezhető vissza, ha más nem alkotja meg addig, amíg az eltűnt user visszatér a fórumra és a hirdető is ad még egy esélyt az illetőnek.

- Hiányzásnapló: ha előre tudod, hogy nem tudsz lenni X ideig, kérlek jelezd nekünk a hiányzásnaplóban, így nem fogunk véletlenül se inaktiválni, ha pont lemaradsz az aktivitás ellenőrzésről, illetve a keresett/canon karaktered is megmarad, ha időben tudunk róla, hogy okkal nem leszel.
- Karakter törlése: Minden esetben valamely adminnak kell pm jelezni. Amennyiben az adott karakterrel már van legalább 20 IC reag, úgy kérésre sem töröljük a karaktert, csak inaktiváljuk.
Játéktér

A fórumon rengeteg helyszín található, de egy helyszínen egyszerre csak egy játék folyhat. Kérlek ügyelj rá, hogy ne kezdj ott játékba, ahol valakik már játszanak. Ha csatlakoznál egy játékhoz, ne jelenj meg meglepetésszerűen, beszéld le előtte a játékosokkal, hogy nem zavarnád-e Őket.

- Ha úgy érzed, hogy nincs olyan helyszín, amire szükséged van, jelezd nekünk a "Helyszínigénylés" topicban, mi pedig létrehozzuk neked. Ha segítenél nekünk, akkor egy rövid leírást + egy képet is tegyél az igénylésed mellé. Te magad véletlenül se hozz létre új helyszínt!
Kivételt képeznek a múltban és az alternatív világban játszódó játékok, ahol minden játékhoz ti magatok hozhattok létre új topicot. Arra figyeljetek, hogy ezeknél a nagytémáknál az új téma 1. hsz-e vagy az adott játéktér leírása + képe legyen vagy *** -al jelöljétek, mivel a topicnyitást nem adja hozzá a fórum a játékos reagok számához.

- Ha lezártál egy játékot, kérlek jelezd nekünk a "lezártam a játékomat" nevű topicban, hogy felszabadíthassuk a játékteret a többi játékos számára. (A múlt és alternatív topicokban zajló játékok végén nem kell zárást kérni!)

- Nincsen kötelező szószám és szám/személy sem a reagoknál, így úgy írsz és olyan hosszan, ahogy neked kényelmes.

- A saját karaktered irányítsd a játéktéren, másét ne, azt hagyd meg a játékostársadnak. Írj feltételes módban a szükséges szituációkban.

- Az éppen futó játékokba bármikor érkezhet Mesélői reag, amennyiben a Mesélő szükségét látja a beavatkozásnak (erről előtte üzenetben tájékoztatva is lesznek a játékosok, hogy a további lehetséges fejleményeket megbeszéljék). Pl.: a hajón, a holdakon is vannak lezárt, vagy kiemelten veszélyes területek, itt mindenképpen lehet számítani Mesélő megjelenésére, illetve a fő eseményvonalat érintő játékoknál. (Az Aquillon Hold ebből a szempontból kiemelten veszélyes terület, sérülésekre, esetleg karakterhalálra fokozottan lehet számítani!)

- A játékban történt következményekre való odafigyelés: ha az egyik játékban megsérült vagy bármi érte a karaktert, azt a következő játékban jelenítse meg (az éppen futó szálakra nem érvényes). Vonatkozik ez az IC megszerzett információkra is. Amennyiben a karakter IC meghal, az éppen akkor aktuálisan futó játékszálakat végig lehet vinni és csak azután inaktiváltatni a karaktert.

- Arra figyelj, hogy a világunktól ne térj el, tartsd be a szabályainkat, leírásainkat! Az oldalt érintő sorsfordító eseményekkel kapcsolatban viszont kérlek előre egyeztess az adminokkal, mielőtt olyasmit játszanál ki, amit később megvétózhatunk (pl. háború kirobbantása a Perdán).

- IC idő szerint 2417-et írunk. Egy IC év két-három IRL évet ölel fel, tehát várhatóan 2024-ben fogunk a játéktéren 2418-ba lépni, de erről előtte előzetesen a Hírekben tájékoztatni fogunk mindenkit.

- 18+-os játékok: a fórumon megengedett az erőszakos és a szexuális játékok kijátszása is, viszont az ilyen játékoknál kérlek jelezzétek a hozzászólásaitok elején egy piros 18+-os jelzéssel, hogy mire számíthat az olvasó.


Továbbá tilos a fórumon bármilyen politikai, közéleti, ideológiai vagy vallási kérdés, illetve uszító, kirekesztő, gyűlöletkeltésre alkalmas témák tárgyalása, vagy ezekkel összefüggő jelképek és szimbólumok használata, valamint másik játékos minősítése, rágalmazása!A szabályzat el nem olvasása nem mentesít a betartása alól!

Vissza az elejére Go down
 
Szabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Szabályzat
» Szabályzat
» Szabályzat

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Információs pult :: Irattár-
Ugrás: