Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások
Today at 5:17 pm


Today at 2:41 pmToday at 10:14 am


Today at 6:23 am

Yesterday at 5:59 pm

Yesterday at 4:33 pm
Ki van itt?
belépett tagjaink

Nincs


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég :: 1 Bot
Perda térképe
Fedezd fel!
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 5
Polgárok 7 5
Hadsereg 4 6
Ellenállók 2 4
Flotta 1 5
Perdaiak 8 5
Összesen 21 31
A hónap
legaktívabb tagjai
Discord
Regisztrálj az oldalra
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
Perda és a többi hold leírása
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Kancellária


Perda és a többi hold leírása Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
311

☽ :
Perda és a többi hold leírása Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Perda és a többi hold leírása Empty
Utolsó poszt Kedd Júl. 23, 2019 7:43 pm
Következő oldal
Perda és a többi hold leírása
A főként gázból és szervetlen szemcsékből álló Caligo nevű óriásbolygó naprendszerének hatodik bolygója és három holddal rendelkezik: Perda, Aquillon és Yoruba.

Perda
A Perda mérete csaknem harmada a Földének, forgási ideje 27 óra, keringési ideje 397 nap. Két kontinens alkotja felszínét, de ebből csak egyik egybefüggő terület, a másik kontinens 4 nagyobb és számos kicsi szigetre tagolódik. A nagy kontinensen 3 beltenger található és számos édes vizű tó, folyó és patak. A két kontinenst mindkét oldalról egy-egy tenger választja el egymástól. Az egyiknél kivételesen aszályos időkben csak kisebb csónakok tudnak átkelni a kontinens és a szigetek között, feltétezhetően az idők során felgyűrődött a víz alatt a tengerfenék a szeizmikus mozgásoknak hála.
Éghajlata két évszakra tagolódik: az év nagy részében meleg, nyári napok (25 °C átlaghőmérséklet), majd azt pár hét alatt váltja négy hónapnyi hideg tél, sok hóval (-8 °C átlaghőmérséklet). A nagyobb, egybefüggő kontinensen van egy állandó hó fedte magas hegylánc is, valamint egy sivatag is található, ahol csak nyolc évenként hullik csapadék. A szigetekre tagolódó kontinenset elhelyezkedéséből adódóan ritkán éri el a hó. Ezeken a szigeteken jellemző a vulkanikus működés és a nagyobb viharok, hurrikánok is.
A fő kontinensen jelentős CQL-lelőhelyet jeleztek a műszerek, de ezek javának elhelyezkedése perdai fennhatóság alá esik. A tengerek mélyén is feltételezhetően van CQL-lelőhely, de ezek kinyerése lényegesen költségesebb megoldás, így a Kancellária inkább a perdaiakkal való megegyezést sürgeti - békével vagy ha kell fegyverrel.

Települések a Perdán
-  Perdai városállamok: A nagyobb kontinensen 3 nagyobb városállam jött létre, melyek körül kisebb falvak találhatóak elszórtan, többnyire a völgyekbe és síkvidékre költöznek, de mindenképpen víz mellé. Létszámukról pontos információ nincs, műholdképes becslés alapján a főbb városok pár tízezres nagyságúak, míg a falvak néhány száz fősek lehetnek.
A szigeteken kisebb települések jöttek létre, melyeknél az egymáshoz közel esőket hidak kötnek össze egymással, így emiatt itt egy laza városláncolatról (Cadar néven) beszélhetünk, mint önálló városállamokról.
A kontinensen Elorak városállam az, mely hajlandó kommunikálni és kereskedni az emberekkel, a többi kérdés nélkül támad a korábbi emberek és perdaiak közti háború miatt, így az ő területeikre be se mehetnek az emberek, ha jót akarnak. Míg a többség úgy véli, hogy hosszú időre terveznek a Perdán az emberek, addig Elorak lakói remélik, hogy az idegenek jelenléte csak átmeneti. Hatalmas, átlagosan 60-80 méter magas fák jellemzik a helyi erdőt, épületeik jelentős része ezekre a fákra épültek. Elhelyezkedése szerint egy folyópart mentén épült, de fél napi járáson belül van a hatalmas vízgyűjtő tava. E hosszan elnyúló tó túlsó végén telepedtek le az emberek.
 - A Város: Kezdetben csak néhány száz fős település volt, de a háborút követő béketárgyalások java időhúzásra ment ki, hogy a számos félkész vagy könnyen elkészíthető elemekből hamar felépítsék a Város alapjait, mely az idő közben eltelt évek alatt csak tovább bővült. Jelenleg 4 ezer embernek ad otthont. Helye a fő kontinensen van vízesésekkel tarkított hegyekkel körbevett tóparton, legközelebb Elorak perdai város áll a tó túlsó végén, a többi városállam területére nem lépnek be az emberek. Legalábbis hivatalosan. A környéken 2 napi járáson belül két kisebb kutatóállomás is kiépült.
- Ellenállók városa: Rebellium nevű kicsi várost a kontinens nagy hegyláncolatának déli szegletének mélyén építették fel. Roppant méretű barlangok alakultak ki az évezredek alatt megannyi járattal befelé, de ezekkel vigyázni kell, sok zsákutcaként végződik. Az ellenállók helyének felderítését nehezíti a hegy furcsa, erős mágneses térrel rendelkező érce, mely működésképtelenné teszi a műszereket. Sors fintora, hogy erre megoldást az Ellenállók már találtak. A település lélekszáma becslések alapján 1500 fő lehet.

Aquillon
Egykor négy évszak váltotta egymást a felszínén, és bár értelmes élet nem alakult ki, ritkás légköre ellenére az élet megtalálható volt rajta. És ami még legalább ennyire fontos volt: hatalmas CQL-lelőhelyet mértek be a műszerek rajta. Sajnos azonban a tudósok ismeretei a CQL-al kapcsolatban hiányosak voltak, a hegységben nagy mennyiségben, tömören jelen lévő CQL a kitermelés közben instabillá vált, szétesése pedig egy hatalmas, pusztító robbanással végződött, mely egy nukleáris robbanáshoz hasonlítható. A felhő mely nem csak port és hamut tartalmazott, hanem CQL szemcséket is, szinte percek alatt burokba vonta a holdat, az automatizált bányász egységeket irányító húsz fős személyzet azonnal életét vesztette, életveszélyes sugárzás alakult ki, így a holdat bizonytalan időre és a kutatások további megszervezésére tiltott területnek nyilvánították. A holdon néhány élőlény alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, de velük csak még kevésbé vendégcsalogató helyszín az Aquillon. A holdon történt változás a Perdáról is látható, az egykor zöldes-kék színű hold most szürkés-fehér és helyenként felfénylik rajta a borostyánsárga CQL, ahol nyílt utat talál magának a felszínre.

Yoruba
A Caligo harmadik holdjánál nem beszélhetünk élővilágról, légkör sem alakult ki az égitesten. Ez a hold az emberek számára ércekben gazdag kőzetei miatt érdekes, a bányászati kitermelésük ugyan még nem kezdődött meg, de előkészítése folyamatban van.
Vissza az elejére Go down
 
Perda és a többi hold leírása
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Információs pult :: Irattár-
Ugrás: