Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások
Zach Davies
Yesterday at 6:29 pm

Zach Davies
Yesterday at 12:06 pm

Aleth
Yesterday at 12:05 pm

Lynar
Yesterday at 12:03 pm

Lynar
Vas. Jún. 04, 2023 6:28 pm

Max Benedict
Vas. Jún. 04, 2023 6:26 pm

Zach Davies
Vas. Jún. 04, 2023 6:24 pm

Aleth
Vas. Jún. 04, 2023 6:20 pm

Claire Fuller
Szomb. Jún. 03, 2023 10:31 pm

Josephine Cain
Szer. Május 31, 2023 10:10 pm
Ki van itt?
belépett tagjaink

Nincs


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 1 Bot
Perda térképe
Fedezd fel!
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 3
Polgárok 8 2
Hadsereg 2 8
Ellenállók 2 3
Flotta 3 2
Perdaiak 4 4
Összesen 19 22
A hónap
legaktívabb tagjai
Discord
Regisztrálj az oldalra
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
Fogalomtár
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Kancellária
Kancellária


Fogalomtár  Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
509

☽ :
Fogalomtár  Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Fogalomtár  Empty
Utolsó poszt Kedd Júl. 23, 2019 7:47 pm
Következő oldal
Fogalomtár
Alvó: Hibernált személyek összefoglaló neve. A Dominiumon közel 10ezer főt számlálnak. Nevüket a hibernálási eljárásból adódó alváshoz hasonló állapotukról kapták. Bővebb leírás itt.

Aquillon: A Caligo gázbolygó második holdja, kisebb, mint a Perda. Légkörrel rendelkezik és élet is kialakult rajta, noha értelmes élet nem. CQL-ben gazdag lelőhely, de egy bányászati probléma során hatalmas robbanás történt, melynek hatására az élővilága nagy része kipusztult, a megmaradtak pedig mind veszélyesek az emberre, legyen az állat vagy növény, ráadásul erős radiokaktív sugárzással is kell számolni. Egykori zöldes színét most többnyire hamuszürke vette át. A perdaiak hite szerint az istennőjük lakhelye.

Brevius: Perdai baktériumfajta, pár óra alatt légzési nehézségeket okoz, majd napok múltán kómát és légzésleállást. Idejében felismerve gyógyítható oltással, egyébként halálos kimenetelű. Bővebben lásd itt.

Caligo: A Föld elhagyását követően másik naprendszerre talált az emberiség, melynek hatodik bolygója a Caligo. Óriási, zöldes-kék színű gázbolygó, mely három holddal rendelkezik: Perda, Aquillon és Yoruba.

Cardiace: Perdai gomba spórája útján terjedő betegség, hányás-hasmenéssel jár. Bővebben itt.

CQL: Citius quan lux, azaz gyorsabb a fénynél. Az emberi technológia hajtóanyaga, borostyánsárga színű, ereje kis mérete ellenére is hatalmas. Folyékony halmazállapotból légneművé alakulása közben szabadul fel 2210 °C feletti hőmérsékleten a legtöbb energia, szilárd állapotában kristályokká kövesedik. A folyékony halmazállapotot 1000 °C-nál éri el. A perdaiak Sel-ogei-nek (Fény köveinek) nevezik, szilárd és folyékony állapotában csak az egyedi és titkos kovácsolási technikájuk által tudják a fegyvereikhez felhasználni. Ez a módszer az embereknek még ismeretlen.

Családügyi Hivatal (CsH): A Kancellária családokkal, azon belül is főleg a házasodási és gyerekszülési törvények betartatásával foglalkozó hivatala. Mindenki családi állapotáról pontos feljegyzések, akták vannak. A hivatal élén William McGrover Kancellár áll.

Dana: Perdai pap(nő), ők tartják a kapcsolatot a Dann és a perdaiak között. Minden városállamban van egy Dana.

Dann: A perdaik főpapja/főpapnője. Jelenleg Dann Tierran (njk) a főpap. Szellemi, lelki vezető, személye összeköti a városállamokat.

Dominium: A Földet elhagyó öt hajó egyike, mely nyolc gyűrűből áll, és minden gyűrűnek megvan a maga feladata. Jelenleg 19 ezer ember él rajta, és 10 ezer hibernált embernek ad otthont. Leírás itt.

Dwa'woruu: Perdai elnevezés a Dominium űrhajóra, ami Istenek csapását jelenti.

Elorak: Egy tó és az azt tápláló folyó mentén lévő perdai település, mely az egyetlen olyan perdai városállam, akinek lakói és vezetése szóba áll az emberekkel és alkalmanként cserekereskedelem is lehetséges köztük.

Emlékek Őrzője: Perdai tisztség (njk), ő jegyzi a perdaiak történelmét. Két utódot jelöl ki, akik közül az egyik az Emlékek Őrzője lesz, a másik pedig a segítője. A tisztséggel elveszíti egykori személyazonosságát. Bővebben lásd itt.

Halálcsók: Alig egy centi méretű, fényes fekete, kerek tabletta, mely első lépésben pár másodperc alatt elaltatja az embert, majd második lépésben a méreg oldódik ki belőle, ami békés és fájdalommentes, gyors halált hoz. Eredeti neve ACX7743, de a köznyelvben csak Halálcsók néven terjedt el. 80 év fölött minden embernek kötelező bevennie társadalmi vagy egészségügyi állapotra való tekintet nélkül.

Imperium: A Dominium kísérőhajója, egyben hadihajó is. 80 fős állandó legénységgel a fedélzetén. Az Imperium fedezte fel a Perda holdat is. Leírás itt.

Justice League (JL): Ismeretlen szerzőjű, egyelőre lenyomozhatatlan eredetű kalózadás, mely Kancellária-ellenes üzeneteket küld az embereknek felhívva figyelmüket a társadalom igazságtalanságaira, a propaganda hazugságaira és a mögöttük húzódó igazságra. Az üzenetek megtekinthetőek itt.

Kancellária: 7 főből álló vezetői réteg, mely az emberiség élén áll. Teljhatalmú urak, és bár törvény nem tiltja, hogy nő is legyen köztük, mégis mindig férfiakból áll, jellemzően családon belül öröklődik a rang. Nincs köztük vezető, egyenrangú mind a hét kancellár. Vitás helyzetekben szavazással döntik el a kérdést, na meg nem kevés ármánykodással, intrikával, lefizetéssel és minden ehhez hasonló eszközzel. Minden kancellárnak saját testőrsége van, de létszámuk személyenként változó lehet.

Képesség: Avagy különleges képességek azt a tudást foglalja magába, amivel a  CQL hatására a perdaiak rendelkeznek. Minden perdai életkora szerint legfeljebb három képességet birtokol, ezek egyénenként változóak, ki melyikre fogékony. Képességekről bővebben itt.

Központi Fegyverfejlesztési Hivatal (KFH): A Kancellária fegyverfejlesztéssel és azok gyártásával foglalkozó hivatala. Hivatalosan csak az általuk elfogadott fegyvereket lehet használni és azokat is csak engedéllyel. A házi készítésű és illegális fegyverek birtoklása büntetést von maga után.

Kredit: Virtuális pénz, amit az emberek használnak. Mindenki - kivéve a kancellárok - fizetést kapnak a munkájukért, amit ételre, egyéb megvehető holmira költhetnek, beülhetnek az éttermekbe, falatozókba, bárokba, vagy vehetnek valamit, amit később cserekereskedelemmel más árura válthatnak a perdaiaknál.

Oculiatinis: Perdai parazita útján kialakuló betegség, a szemet és azok idegeit támadja, akár vakság is kialakulhat. Bővebben itt.

Perda: A Caligo gázbolygó első és legnagyobb holdja. Légkörrel rendelkezik és értelmes élet is kialakult rajta, őshonos lakói a perdaiak. Bővebben lásd Perda holdról és perdaiakról írt részek.

Perdit: Avagy perdai kredit, mely az Ellenállók pénzérméit takarja. A feketepiacon ezzel lehet fizetni, illetőleg jelként is funkcionál a felmutatása, hogy a rendszer elleni titkos összeesküvők felfedjék magukat egymás előtt. Birtoklása egyet jelent az árulással, lázadással. Bővebben lásd itt.

Quorsa: Perdai elnevezés az emberekre, ami Vészhozót jelent.

Randicies: Perdai vírus, mely dühöngést vagy bénulást tud okozni. Kísérleti oltóanyag szolgál ellenszerül, esetek többségében a betegség halálos. Bővebben lásd itt.

Rebellium: Az Ellenállók települése a Perdán, mely a Havas-hegység déli vonulatai mélyén helyezkedik el. A hegy ércei miatt a műszereknek láthatatlan, és bár számos bejárata van, a labirintus-szerű barlangjáratokban könnyű eltévedni azoknak, akik nem ismerősek arra.

Sel-ogei: Fény kövei, perdai név a CQL-re.

Shaz'or: Perdai isten, a teremtés férfi istene. "Lakhelye" a Yoruba. Bővebben itt.

Shiennel: Perdaiak istennője, a teremtés Fény istennője. "Lakhelye" az Aquillon. Bővebben itt.

Titán: Testpáncélként működő robotok, melyek nevüket méretük miatt kapták, átlagosan 6-8 méteresek. Kizárólag a hadsereg használja őket. Bővebben lásd itt.

Város: A Kancellária megbízásából, emberek létrehozta település a Perdán. Tó mellett épült, elég messze a legnagyobb CQL-lelőhelyként észlelt perdai Nagy Szentélytől, de közel van hozzá Elorak perdai város, mellyel kereskedelmi kapcsolat alakult ki. A Város tudományos és katonai szempontból is fontos bázis. Ami kevés rendes és nem szintetikus élelmet ehetnek a Dominiumon élők, az az itteni munka gyümölcse.

Yoruba: A Caligo gázbolygó harmadik és egyben legkisebb holdja. Teljesen lakatlan, nincs légköre, az élet semmilyen formában nem alakult ki rajta. Ércekben gazdag. A perdaiak hite szerint az istenük lakhelye.
Vissza az elejére Go down
 
Fogalomtár
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Információs pult :: Irattár-
Ugrás: