Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások
Zach Davies
Yesterday at 6:29 pm

Zach Davies
Yesterday at 12:06 pm

Aleth
Yesterday at 12:05 pm

Lynar
Yesterday at 12:03 pm

Lynar
Vas. Jún. 04, 2023 6:28 pm

Max Benedict
Vas. Jún. 04, 2023 6:26 pm

Zach Davies
Vas. Jún. 04, 2023 6:24 pm

Aleth
Vas. Jún. 04, 2023 6:20 pm

Claire Fuller
Szomb. Jún. 03, 2023 10:31 pm

Josephine Cain
Szer. Május 31, 2023 10:10 pm
Ki van itt?
belépett tagjaink

Nincs


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 1 Bot
Perda térképe
Fedezd fel!
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 3
Polgárok 8 2
Hadsereg 2 8
Ellenállók 2 3
Flotta 3 2
Perdaiak 4 4
Összesen 19 22
A hónap
legaktívabb tagjai
Discord
Regisztrálj az oldalra
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
Fő idővonal
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Kancellária
Kancellária


Fő idővonal  Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
509

☽ :
Fő idővonal  Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Fő idővonal  Empty
Utolsó poszt Kedd Júl. 23, 2019 7:47 pm
Következő oldal
Fő idővonal
Ide kerül kilistázásra minden olyan fontos IC esemény, mely hatással lehet a játékban lévő karakterek életére. Olyan esemény ért, mely hatással lehet a többiekre, a világra? Írj az adminoknak, hogy az idővonalon jelölhessük!

2100-2200-as évek, a Föld pusztulása

2130 - A Földön a jégsapkák elolvadtak, sok területet tenger önt el, míg máshol elsivatagosodik a táj.
2210 - Harmadik világháború, amit az Utolsó világháborúként is emlegetnek. Pár hónapig tartott, az országok felbomlottak, az amúgy is pusztuló Földön még több város vált lakatlanná. Kancelláriák vezette öt nagy városállam maradt fenn, búrák alatt.
2232 - Visszatér a Noah-12-es űrszonda, rajta CQL-mintákkal. A kutatások egyszerre fordulnak az új anyag és az űrkutatás, az űrutazás felé, mint egyetlen menekülési mód.

2300-as évek, az űrkorszak kezdete


2305 - A hibernáció feltalálása, mely lehetővé tette az első hosszabb űrutazás emberekkel a fedélzeten a szomszédos naprendszerbe. A hajó neve Watatsumi volt, 12 évvel később tért vissza, de sajnos életre alkalmas bolygót nem talált.
2329 - Elkészül az öt nagy hajó terve és megkezdődik az építésük: Dominium (közép kontinens), az Alpha (nyugati kontinens), Elektra (keleti kontinens), Black Moon (déli kontinens), Thor (északi kontinens).
2360 - Megszületik a Terv, mely listázza az embereket tudásuk, hasznosságuk és termékenységük szerint, egyúttal elkezdődik a begyűjtésük is a hibernációhoz.
2363 - Az öt hajó elhagyja a Földet, mindegyik fedélzetén több ezer emberrel és tízezernyi Alvóval.
2364 - Az öt hajó öt különböző irányba folytatja útját, mindegyik korábbi, szondák által lehetséges lakhatónak tűnő bolygók felé halad. Pár hónap után a Thor nevű hajó vészjelzést ad le, minimális űrtörmeléket leszámítva nyom nélkül eltűnik.

2400-s évek, az új élet korszaka

2413 - Caligo bolygó és három holdja felfedezése, melyek közül a legfontosabb a Perda hold. Értelmes életet találnak rajta, akik magukat perdaiaknak nevezik, de egy szerencsétlen balesetből fakadó konfliktus hamar háborúvá fajul (első csata július 16.), továbbá mindkét félt járványok tizedelik. Ugyanebben ez évben az Aquillon holdon kitermelés közben történt CQL-robbanás következtében a hold csaknem élhetetlenné vált, nukleáris tél uralja most.
2414 - Nagyobb lázadás tör ki a Dominiumon és a Perdán épülő Városban, melyet a Kancellária ugyan lever, de sokan el tudnak szökni a hegyekben bújva el és onnan szervezik az Ellenállást.
2415 - A Város főbb részeinek kiépítése befejeződik. A Justice League első üzenetének megjelenése.
2416 - Napjaink...
Vissza az elejére Go down

Kancellária
Kancellária


Fő idővonal  Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
509

☽ :
Fő idővonal  Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Fő idővonal  Empty
Utolsó poszt Csüt. Nov. 21, 2019 1:44 pm
Következő oldal
2416 eseményei

- Január: Katrina Gardel hadnagy és Raven Moor tizedes terepi munkáját zavarták meg ellenállók elrabolván őket. Sikeresen le tudtak adni vészjelzést, így a hadsereg ki tudta menekíteni őket, de az ellenállókat nem sikerült elfogni (játék itt). Az akció vélhetően elterelő hadművelet volt, mert ezalatt Simon Greymare hadnagy csapatát is megtámadták és megszereztek egy Scorpion járművet.

- Február: Merénylet Callum Jenkins kancellár és Samantha Lewis hadnagy ellen, melyben az ellenállók eltérítettek egy tehersiklót. A tehersikló lezuhant, a célszemélyeket a flotta az utolsó pillanatban mentette meg. (Játék itt)

- Március: Elorakból a Városba tartó szállítmányt szerzett meg az Ellenállás, ezzel jelentős élelmiszerkészlethez jutva. A hadsereg járműveit támadták meg, de ettől még a készlet eltűnése okozott némi konfliktust a Város és Elorak között.

- Április: Rita Carter őrmester hetekkel korábban eltűnt, őt egy sikeres akció keretében Richard Carter és Stig Wayland hadnagyok mentették ki az ellenállók kezei közül (játék itt). Ugyancsak ebben a hónapban kibertámadás érte a Családügyi Hivatal rendszerét, mely miatt pár napig a hivatal rendszere nem volt elérhető, az esetért a magát Justice League-nek nevezett szervezetet tették felelőssé hivatalosan. (Játék itt és JL hír: itt és itt)

- Május: A Kis kutatóállomás őreit mérgezték meg hallucinálást okozó gombákkal, akik az őrjáratról visszatérve hoztak magukkal négy holdszemű állatkát CQL-kristályoknak képzelve őket, ezalatt az őrponton hagyott fegyvereiket számos más felszereléssel együtt ellopták.

- Június: A Város raktárkészleteit célzó merénylet hiúsult meg a hadsereg sikeres fellépésének és Elorak Danájának közbelépésének köszönhetően. (Perdai titkos akció volt az elrabolt perdai gyógyító kiszabadítására, melyet a béke megőrzése érdekében a Kancellária úgy kommunikált le, és IC ezt tudják az emberek, hogy a magukat perdaiaknak álcázó ellenállók támadtak a Város ellen. (Játék itt és itt))
- Ebben a hónapban a Kancellária társvezetőt nevezett ki William McGrover kancellár mellé a Családügyi Hivatal élére: Ted Williams-et. Valamint ugyanezen az ülésen Callum Jenkins kancellárt bízták meg a perdai tudományos kutatások vezetésével, hogy az információkat a nép javára fordíthassák. (Játék Itt, Hírmondó üzenet Itt és Itt)

- Július: A Kancellária megbízásából egy különleges, katonákból, tudósokból, mérnökökből és bányászokból álló csapat indult az Aquillon holdra Simon Greymare hadnagy vezetésével. A feladatuk a Kancellária által meghatározott mennyiségű CQL hazaszállítása, a korábban berobbant bánya és a környékének a későbbi bányászatokhoz való felmérése, valamint a küldetéssel tartó William McGrover kancellár épségének biztosítása. A küldetés során viszont nem várt akadályok gördültek a különítmény elé: a kommunikáció megszakadt a Dominiummal a holdra érkezést követően és bár a kiszabott feladatoknak nekiláttak, az Aquillon megváltozott élővilága is ellenük fordult, ráadásul nem egy beépült, mások identitását felvevő szabotőrrel is meg kellett küzdenie a csapatnak. A szabotőrök nem csak a küldetést vagy a kancellár épségét, hanem az egész legénység életét és a hajó épségét veszélyeztették. A Kancellária a hősiesen helytálló, saját testi épségüket is kockára tevő katonákat (Simon Greymare-t, Katrina Gardel-t, Shane Gregor-t, Samantha McGrover-t és Nikolai Denisov-ot) kitüntetéssel jutalmazta, de a hírekben eltussolták, hogy a küldetés csak részleges sikert aratott (kevesebb CQL-t tudtak elhozni) és a szabotálási akciókról, a hajóra telepített bombákról sem esett szó, ahogy a hadbírósági döntésekről sem, melyben a fontos pillanatokban rossz döntéseket hozókat visszavetéssel vagy lefokozással sújtották. A szabotálás mindenesetre súlyos biztonsági rést tárt fel, a kiötlő(k) utáni nyomozás azonnal megkezdődött. (Kaland itt, kancellári hír róla Itt)
- Ugyancsak ebben a hónapban jött létre a titkos kommunikációs kapcsolat a JL és az Ellenállás között. (Játék itt, a kommunikációs csatorna itt érhető el)

- Augusztus: Landon Rui flottaparancsnok nyílt levélben vádolta meg a Kancelláriát és kiemelten Victor Terson kancellárt az aquilloni küldetés során történtek eltussolásával és számos kérdésre magyarázatot követelt. (Levél itt olvasható) A küldetést követően titkos nyomozás közben már zajlott, melynek során kiderült, hogy a biztonsági problémák mögött pont a flottaparancsnok áll, a bizonyítékokat Rui próbálta is eltüntetni. (Nyomozási játék itt és itt) Tette nem maradt büntetlenül és következmények nélkül (lásd szeptember)

- Szeptember: - Landon Rui-t a Kancellária árulás vádjával halálra ítélte, a kivégzést szeptember 9-én végrehajtották. A néhai flottaparancsnok családját szintén büntetés sújtja. (Hír róla itt)
- Szeptember 10-én Victor Terson kancellár a történtek fényében a reformokat foganatosított a rangoknál, az átszervezések még ebben a hónapban zökkenőmentesen lezajlottak. (Hír róla itt)

- Október: - A június végén elfogott gyíklény (perdai nevén lacerta) vizsgálatával bebizonyosodott, hogy a Brevius nevű betegséget a lény nyálában lévő baktériumok okozzák, így ezen lények harapása fokozottan kerülendő. (Játék itt, közlemény róla itt)

/folyt. köv./
Vissza az elejére Go down

Kancellária
Kancellária


Fő idővonal  Giphy

Beosztásom :
Admin

Reagok száma :
509

☽ :
Fő idővonal  Tumblr_pkzm1lZTDP1qj6sk2o1_500


Fő idővonal  Empty
Utolsó poszt Vas. Ápr. 04, 2021 8:22 pm
Következő oldal
2417 eseményei

- Január: - Aeron J. Carter, az Ellenállás vezérének beszédét és a Kancellária felé intézett követeléseit játszotta le a Justice League minden kommunikátoron és kijelzőn. Ezt követően bár a nép nem mert hangosan éljenezni - pár bátortól eltekintve -, a suttogás sokáig nem maradt abba, s talán teljesen el sem némul... (Justice Leauge adása itt, a nép reakciója itt és itt)
- A Kancellária nem hagyta sokáig válasz nélkül Carter-t, természetesen minden követelést visszautasítanak és az ellenállókat továbbra is az emberiség ellenségének tekintik. Carter kézre kerítése most kiemelten jutalmazandó cselekedet. Kancellári hír itt, a JL által rá adott felelet pedig itt).

Április -Talán csak véletlen, ahogyan az események követték egymást 2417 márciusában. Ahogy az Imperium a Dominium felé vette az irányt a távoli messzeségből, a sokak otthonául szolgáló űrállomáson ismét változások álltak be, némileg felbolygatva a kancellária életét, a nép között pedig találgatásra adott okot. Rafael Morgenstern kancellár bejelentette a visszavonulását, egészségi állapotára hivatkozva és fiát, Cole-t jelölte meg utódjának. Rafael Morgenstern már március elején, tőle szokatlanul minden munkáját átadta másnak, lakosztályából pedig senki nem látta kijönni ezek után. A bejelentést azonban csak áprilisban tette meg, fiát pedig egyhangúan elfogadta a kancellária. Cole Morgenstern a beiktatását követően azonnal átvette apja feladatait.

- Hivatalos tájékoztatás szerint az Ellenállók megnövekedett támadásai miatt, a katonai erőket átirányították az Ellenállók felkutatására, megsűrűsödtek a járőrözések, és a külső kutatóállomások védelmét megkettőzték. Nem hivatalosan a sivatagi projekt miatt a hadsereg csökkent létszámban működik, ezért a Városon kívüli civil kirándulásokat csökkentették, az Elorakba látogatások számát korlátozták, a kutatásokat pedig helyszínek szerint tömbösítették, összevonták.

Május-Botanikusok egy kisebb csoportja a Cadserin tó környékén talált rá arra a növényre, amit a Kancellária, rövid de annál behatóbb vizsgálat után azonnal be is tiltott. Arra a kérdésre, hogy miért csak most került a figyelme középpontjába ez a növény, egyszerű a válasz. Eddig senki nem keresett a régi földi dohányra hasonlító növényt a Perdán. Sajnálatos módon a keresője pontosan tudta mire használja, ám mivel a botanikusok és az orvosok is egészségkárosítónak találták, mind testre, mind lélekre, mivel függőséget is okoz, a Kancellária a jelentések alapján megtiltotta mind a begyűjtést, mind a felhasználást és értékesítést. Nem sokkal a felfedezés után a területet felperzselték, így ha maradt is belőle valami, már nem volt felhasználható. További lelőhely felkutatására azonban nem küldtek ki kutatókat, úgy vélték csupán azon a helyen él/élt meg a növény, melyet a kezdeti szakaszban Nicotiana tabacumnak neveztek el.

Ezzel egy időben Illidary Manteqru vezetésével egy új állomás került kialakításra a Cadserin tó környékén, amely az Irlian tó felől érkező „vasút” szerelvényeit fogadja. Az állomás nagy része itt is, ahogyan az Irlian tó mellett lévő, a föld alá van süllyesztve, meglétéről csupán az őrzött kerítés adhat gyanúra okot, illetve a homokban látható nyomok, melyeket a nem menetrendszerűen közlekedő antigravitációs, siklószerűen közlekedő vonat hagy maga után.

A játék ITT olvasható.

Június - 2417. Június 5.-én Elorakban nagy ünnepséget tartottak a perdaiak, Istennőjük, Shiennel tiszteletére. Városukba sok ember is érkezett e jeles napon, és szinte kivétel nélkül mindenki az ilyenkor szokásos sárga színt viselte. Az ünnepről már korábban értesültek a Városban, így nem volt akadálya annak, hogy sokan előre megkérjék az utazáshoz szükséges engedélyeket. Azonban sajnálatos módon az ünnep nem zajlott le bonyodalom nélkül. Többen ellenállókat véltek látni a perdai városban, többek között azt a férfit, akit a Tűzvölgyben lévő akció során sem tudtak teljes mértékben azonosítani és csupán egy fantom kép készült róla. A városfalon túlról érkező lövés senkit sem talált el, ám már maga a tett is megsértette a perdaiak szent ünnepét, így Aleth bíra jogosan, azonnal kitette az emberek szűrét Elorakból és további intézkedésig ki is tiltotta őket a városukból. Mivel Elorak az évek folyamán fontos szerepet játszott az emberek életében, ennek a helyzetnek a rendezésére tárgyalásokat folytatnak az eloraki elöljárókkal.

A játék ITT olvasható/folyt. köv./
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalomFő idővonal  Empty
Utolsó poszt
Következő oldal
Vissza az elejére Go down
 
Fő idővonal
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Az idővonal szabályzata

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Információs pult :: Idővonal-
Ugrás: