Welcome to Dominium frpg site


 
Lépj be
egy más világba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Kommunikációs hálózatFriss írások
utolsó hozzászólások
Today at 3:19 pm


Today at 10:09 am

Today at 9:11 am


Yesterday at 10:24 pm

Yesterday at 4:26 pmYesterday at 12:42 pm
Ki van itt?
belépett tagjaink

Nincs


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 1 Bot
Perda térképe
Fedezd fel!
Statisztika
Nyilvántartás
Csoportok
Kancellárok - 2
Polgárok 5 2
Hadsereg 0 6
Ellenállók 2 2
Flotta 0 1
Perdaiak 4 2
Összesen 11 15
A hónap
legaktívabb tagjai
Discord
Regisztrálj az oldalra
Facebook
Csatlakozz!

Go down 
 

 
A Tűzkövek nyomában
In all chaos, there is a cosmos, in all disorder a secret order.


Rotemshel

Perdai

A Tűzkövek nyomában 0ca5bbde891a99aa82a5520a51de72b3b1097ad2

Karakterlapom :

Születési idő :
2334, Cadar. (82)

Tartózkodási hely :
Elorak

Beosztásom :
Kovács

Reagok száma :
137

Avatar alanyom :
Charlie Hunnam

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oq3w3hZ8Qv1rh2vpvo4_540


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Csüt. Okt. 01, 2020 5:58 pm
Következő oldal
A Tűzkövek nyomában 54f566881b78d187d3ffe3d91f879ea8
Success without honor is an unseasoned dish; it will satisfy your hunger, but won't taste good.

◦ᵒ·○●·°
Vissza az elejére Go down

Rotemshel

Perdai

A Tűzkövek nyomában 0ca5bbde891a99aa82a5520a51de72b3b1097ad2

Karakterlapom :

Születési idő :
2334, Cadar. (82)

Tartózkodási hely :
Elorak

Beosztásom :
Kovács

Reagok száma :
137

Avatar alanyom :
Charlie Hunnam

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oq3w3hZ8Qv1rh2vpvo4_540


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Csüt. Okt. 01, 2020 7:12 pm
Következő oldal
A Tüzkövek nyomában
Aideen & Rotemshel
Zene: Crimson Blaze  • Credit:
Két napon keresztül csak dolgoztam. Éjjel, és nappal. A harmadik nap felét pihenéssel töltöttem, a másik felét készülődéssel, és a megrendelések leadásában. Sikerült annyi mindent cserélgetnem, hogy végül kitelt egy bogára. Utaztam már ilyenekkel, bár sajátom soha nem volt. Igazából ezt is csak kölcsönbe kértem, mert nem lenne hely, ahol tarthatnám. Időm se lenne rá. Egy boga volt csak elérhető az istállóban. Dork. Kissé... beteg jószágnak hatott, mert a nyelve folyamatosan kilógott a csőre oldalán, és csorgatta lefelé a nyálát. Mint kiderült, ez csak egy hóbortja. Azon az oldalon egy baleset után lett egy kis rés a csőrén, és azóta imádja ezt csinálni, a lyukon kidugni a nyelvét. Mit ne mondjak, butácska név egy butácska állathoz. Illik rá. De egyébként egészséges, és erős, ami fontosabb jelen esetben, mint az, hogy lobogtatni szereti a nyelvét. Így hát kifizettem a foglalót az állatra, és felszerelésére (nagy nyerget kértem két főre, és pántozást, ahova tudjuk rögzíteni az utaztatni kívánt bőrtatyókat), és elmentem vele a műhelyhez. Ott kikötöttem
az épület elé, aztán bementem, még összepakolni a maradék dolgaimat. Pár órát aludtam csak, mielőtt ismét elkezdtem volna készülődni. Megmosakodtam, tiszta ruhát öltöttem, és megreggeliztem. Még javában sötét volt, amikor elkezdtem Dorkra felpakolni. Fejsze, csákány, ásó, kalapács. Egy három méter széles, és 5 méter hosszú barna vászon összetekerve. Hozzá tartó 5db 3 méter széles, vékony farudak. Tűzcsiholáshoz való kellékek. Étel. Váltásruha. A kardom, és ennyi. A boga egyik oldalára helyeztem ezeket a dolgokat, a pántra erősen rögzítve őket, úgy, hogy a mozgásban ne akadályozza az állatot. Aztán álltam még a sötétben, azon gondolkodva, mi a fene kellhet még, elfelejtettem-e bármit.
- A te élelmezésed út közben lesz megoldva. - paskolom meg az állat nyakát, hangosan gondolkodva.
- A bunda. - csettintek, és még visszamegyek azért a faeteas bundáért, amit majd magunk alá tudunk teríteni éjjelente. Amint ezt is felrögzítettem a vászonhoz, és a rudakhoz, már kezdett felemelkedni a nap. Bezártam a műhelyet, és leülve a lépcsőre figyeltem a napfelkeltét. Aideen nemsokára itt lesz.


Success without honor is an unseasoned dish; it will satisfy your hunger, but won't taste good.

◦ᵒ·○●·°
Vissza az elejére Go down

Aideen

Perdai

A Tűzkövek nyomában Tenor

Karakterlapom :

Születési idő :
2391 (25 éves)

Tartózkodási hely :
Perda

Reagok száma :
70

Avatar alanyom :
Ivana Baquero

Keresem :

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oyiabmOTBs1r1guvio1_250


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Pént. Okt. 02, 2020 8:37 am
Következő oldal
A tűzkövek nyomában
Rotem & Aideen
──────────── ────────────
Volt időm átgondolni, hogy mi mindent vigyek magammal erre a hosszú túrára, így beszereztem mindent és persze úgy intézkedtem, hogy az Rodának ne tűnjön fel. Napfelkelte előtt már pár órával felkeltem, átnéztem mindent, majd egy csókot leheltem nővérem homlokára és távoztam. Rotem már vár rám. A tisztálkodást én este elintéztem, hogy ne legyen feltűnő, hajnalban nehéz lett volna úgy, hogy a nővérem ne ébredjen fel.
Két nagyobb zsákkal érkezem meg a kovácsműhely elé és vállamon még egy nagyobb méretű bunda is van, hogyha hidegek lennének az éjszakák, tudjunk mivel takarózni. Nem bíztam semmit se a véletlenre - vagyis Rotemre. A zsákokban van élelem, kötél, tűzgyújtáshoz való kellék, vizes tömlők és víz, és még néhány hasznos holmi. Nem tettem el semmi feleslegeset se. Ahogy már mondtam, nem ez az első hosszú utam, így tisztában vagyok vele, hogy mit kell elpakolnom, hogy semmi se hiányozzon. A műhelyhez közeledve szinte azonnal kiszúrom a botát, majd nemsokára a kovácsot is, aki felé finoman biccentek.
- Shiennel fénye ragyogjon rád! - köszöntöm őt, majd leteszem a boga mellé a cuccokat, majd elkezdem ez után felrögzíteni rá az általam hozottakat és közben felmérem azért, hogy Rotem mi mindennel készült. De pontos volt, ez pedig nagy erény.
- Felkészültél az útra? - pillantok felé, miközben mindent felcsatolok, majd ez után lépek a boga elé és simítom meg nyakát. Ekkor tűnik fel az a fura nyelvnyújtogatás, amire felvonom picit szemöldököm, majd ha a férfi esetleg közelebb jött, kérdőn nézek rá.
- Különös a bogád... - végül nem bírom megállni, hogy ne vigyorogjak rajta. - Illik hozzád! - döntse csak el, hogy miféle bók volt ez. Nem a legkedvesebb, de azért nem is oly gonosz. Úgy tűnik, hogy én teljesen felébredtem.
- Menjünk! - amíg még sokan alszanak, egyszerűbb észrevétlen eltűnnünk. A bogát vezetni is kezdem, ha nincs ellenvetés a kapuk felé, hogy majd odakint üljek fel rá. Öltözetem egyébként nekem a szokásos, ahogy a hajviselésem is. Nincs rajtam semmi különös, talán a több tőr, bár ezt Rotem nem láthatja, hiszen elrejtettem szerelésemben. Hosszú lesz az út és nem árt, ha képesek vagyunk megvédeni magunkat. A kardot is észrevettem ám, remélem forgatni fogja! Szinte vágyom némi izgalomra.
Vissza az elejére Go down

Rotemshel

Perdai

A Tűzkövek nyomában 0ca5bbde891a99aa82a5520a51de72b3b1097ad2

Karakterlapom :

Születési idő :
2334, Cadar. (82)

Tartózkodási hely :
Elorak

Beosztásom :
Kovács

Reagok száma :
137

Avatar alanyom :
Charlie Hunnam

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oq3w3hZ8Qv1rh2vpvo4_540


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Pént. Okt. 02, 2020 9:39 am
Következő oldal
A Tüzkövek nyomában
Aideen & Rotemshel
Zene: Crimson Blaze  • Credit:
Nem kell sokat várnom, és megjön a nő is, kezeiben a dolgokkal.
- Ahogy te rád is. - köszönök én is egy biccentéssel. Azonnal felkelek, és oda lépve, kezemmel a zsákok felé intve jelzek, és - ha engedi akkor - segítek neki, megszabadítom terhének nagy részétől, és magam is elkezdem a boga szabad oldalára rögzíteni a dolgokat. Ha nem akarja, hogy segítsek, úgy nem teszem. A kérdésére rá pillantok.
- Kifelé menet még egy háznál meg kell állnunk, de egyébként igen. - bólintok, aztán amíg Aideen a boka nyakához sétál, én még ellenőrzöm a rögzítést mindenen. Persze észreveszi a boga ... hóbortját ... és hozzám hasonlítja. Halkan elnevetem az orrom alatt, aztán nagy sóhajjal rá tekintek, ajkaimon haloványan játszik még a mosoly.
- Örülök, hogy kipihenten érkeztél. - csipkelődök vissza kicsit, aztán már indulunk is, száron vezetve az állatot. Persze ki más vezetné, mint a Ő? Ráhagyom, vannak olyan dolgok, amik ellen nem érdemes harcolni. Szerintem ez lesz Aideenal és a boga vezetésével is.
- A boga neve Dork. Ja, és... Legközelebb nyugodtan eltolhatod a csereáru leadását. - utalok az egy-két nappal ezelőtti "látogatására", hangomban nincs semmilyen rossz érzés, szemem sarkából letekintek rá. A legtöbben tudják, hogy ezzel lehet az őrületbe kergetni, de ezzel Aideen is tisztában van. Azért voltam vele akkor is ennyire türelmetlen, mert épp egy fontos résznél tartottam. Oké, ennek szinte minden része nagyon fontos. Jó, kicsit kimerült is voltam, ami szintén rá tett a feszültségemre. De hát nem véletlenül kérem a népet, hogy kerüljenek ilyenkor. Néha elgondolkodom azon, hogy bezárjam az ajtót, és leszereljem a csengő-harangot az ajtó mellől, amikor dolgozom, de a saját biztonságom miatt nem zárhatom az ajtót.
Felemelem a kezem, hogy álljunk meg, aztán az egyik házhoz lépek. Ha Aideen nagyjából ismeri a lakosokat, akkor felismerheti, hogy ez a hegymászó laka. Bekopogok. Kell kicsit várni, míg ajtót nyitnak, de a férfi felesége jelenik meg.
- Shiennel mosolyogjon rád. Rodol ébren van? - köszönöm főbiccentve.
- Rád is mosolyogjon. Még nincs, de kikészítette neked a dolgokat. Bejössz?
- Sajnos nincs időm rá. - rázom meg a fejem, mire bólint, és eltűnik az ajtóban. Hátra tett kezekkel várakozok, elpillantok Aideen és Dork felé. Amint visszaér a nő, oda fordulok. Főhajtással elveszem a felém nyújtott zsákot, elbúcsúzom, majd megindulok lefelé. Az utolsó lépcsőnél "megbotlom", és "éppen hogy" nem esek le. Mondjuk úgy szeretem megjátszani a szerencsétlent, de ezt már Aideen ismeri.
- Vigyázz rá. Shazorr őrizze utatok. - szól a nő utastársamnak, kicsit aggodalmasan nézve, ahogy tovább indulunk, aztán visszahúzódik a házba.
- Szóval... Te akarod vezetni? - nézek rá pár lépés után Aideenra. A válaszban szinte biztos vagyok, de jobb most tisztázni mert a kapu fel is tűnik előttünk.Success without honor is an unseasoned dish; it will satisfy your hunger, but won't taste good.

◦ᵒ·○●·°
Vissza az elejére Go down

Aideen

Perdai

A Tűzkövek nyomában Tenor

Karakterlapom :

Születési idő :
2391 (25 éves)

Tartózkodási hely :
Perda

Reagok száma :
70

Avatar alanyom :
Ivana Baquero

Keresem :

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oyiabmOTBs1r1guvio1_250


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Pént. Okt. 02, 2020 11:02 am
Következő oldal
A tűzkövek nyomában
Rotem & Aideen
──────────── ────────────
Miután megérkezem a kovácsműhely elé nem zárkózom el Rotem segítségétől, így az egyik zsákot átnyújtom a férfinek, majd felkötjük mindkettőt a boga oldalára, ez után pedig a puha szőrme is a helyére kerül. Szerintem ne húzzuk az időt, induljunk, hogyha készen áll, de mint hallom, egy helyen még meg kell majd állnunk.
- Rendben van! - biccentek, majd amíg Ő ellenőrzi a rögzítéseket és hogy biztos mindenről gondoskodtunk-e, addig én megnézem magamnak az állatot. Rögtön feltűnik, hogy van valami baja, a megjegyzésem pedig képtelen vagyok magamban tartani.
- Oh igen, én is! - na ná, hogy örülök, hogy ilyen üde vagyok ezen a napon. Mosolygok én is, örülök, hogy nem húzza az orrát szavaimra, ezek szerint Ő is a jó kedvében van ma és nem húzta vissza az ágy. Mivel indulunk, így elkezdem vezetni az állatot, majd a neve hallatán felé pillantok.
- Üdvözöllek Dork. - simítok végig rajta ismét, majd ez után tekintek a gazdájára.
- Nem szerettem volna az adósod maradni. - de nem zavartam sokáig, csak megjelentem, letettem a cuccot, amit jeleztem is felé és már ott is hagytam. Persze morgós kedvében volt, de nem először láttam ilyennek, így nem is foglalkoztam vele. Egyáltalán nem vettem magamra a dolgot. Amikor Rotem jelez, akkor megállok, majd tekintetem kíváncsian vándorol a hegymászó otthonára. Talán most akar beszerezni még pár dolgot az útra? Kötelet mondjuk én is hoztam, de soha se árt a tartalék. Türelmesen várok rá a boga mellett, majd figyelem a nőt, aki ajtót nyit. Finoman biccentek neki, de nem megyek közelebb és nem zavarom meg őket az üzletelésben. Útitársam bénázására viszont csak apró sóhaj mellett csóválom meg a fejem, de inkább nem mondok most semmit, inkább Rodol feleségére tekintek.
- Minden jót! - és már folytatjuk is utunkat. Néhány méter után tekintek a kapott zsákra, majd fejemmel biccentek is felé.
- Mi van benne? - kíváncsi vagyok, ez kétségtelen. És hogy én akarom-e vezetni a bogát?
- Ez nem volt kérdés Rotem, egyértelműen én vezetem. - szélesedik ki mosolyom és amikor elhagyjuk Elorak kapuját, akkor gyakorlott mozdulattal kapaszkodom fel a bogára, méghozzá előre, ahol megfogom az állatot és megvárom, hogy Rotem is csatlakozzon hozzám. Kicsit furcsa lesz, még soha se utaztam mással bogán és Dorknak is többszöri pihenőre lesz majd miattunk szüksége. Jól meg is van pakolva szegény, de szerintem nem lesz gond. Erős állat.
- Kapaszkodj! - szólok még rá a férfire, mert nem szeretném, ha azzal indítanánk, hogy hanyatt esik. Amilyen szerencsétlen simán kinézem belőle. Ha megvan, akkor pedig meg is kezdhetjük utunkat. Dork is örül, hogy végre futhat, érdekes hangot is ad ki, mintha csak ujjongana, én pedig mosolyogva simítom meg nyakát is. A szél belekap hajamba, és hát szegény Rotem lehet, hogy most nem élvezi annyira a mögöttem utazást, néhány barna tincs biztos, hogy útban lesz neki, de ilyen az élet...
Vissza az elejére Go down

Rotemshel

Perdai

A Tűzkövek nyomában 0ca5bbde891a99aa82a5520a51de72b3b1097ad2

Karakterlapom :

Születési idő :
2334, Cadar. (82)

Tartózkodási hely :
Elorak

Beosztásom :
Kovács

Reagok száma :
137

Avatar alanyom :
Charlie Hunnam

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oq3w3hZ8Qv1rh2vpvo4_540


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Pént. Okt. 02, 2020 11:14 pm
Következő oldal
A Tüzkövek nyomában
Aideen & Rotemshel
Zene: Crimson Blaze  • Credit:
Nem szűkölködik a humorával a nő, amikor meglátja Dork fejét, és egyből én jutok eszébe. Majd út közben én is keresek valami furcsán álló faágat, és ... elteszem tüzelőnek. Nem fogok mutogatós harcba kezdeni, mert úgy is én leszek a vesztes. Meg energiám sincs hozzá, úgy igazán. Nem pihentem túl sokat, ezért a mászó felszerelését, amiért még beugrottam, nem is volt időm eljönni. Persze a csereáru említésére a lány ártatlan arcát látva megcsóválom a fejem. Ha elkezdeném magyarázni minden perdainak, miért nem szeretem, hogy zavarnak, akkor beleőszülnének. És én is. És ha annyi sel-ogei kavicsot kapnék, ahányszor megzavarnak, ma már saját bányám lenne. De ezt nem árasztom Aideenra. Ő az egyik -talán egyetlen-, akitől hosszabb ideig elviselem, ha megzavar, mint két lélegzetvétel.
A városból kifelé átveszem a felszerelést, a nő pedig kíváncsiskodik.
- Kesztyűk, biztosítószegek, karabinerek, expresszek, kétszer húsz méter kötél. - sorolom fel neki a zsák tartalmát, kinyitva annak száját bele is kukkanthat, mielőtt összekötöm, és felteszem Dorkra.
A következő kérdésem pedig inkább költői, hiszen azt a választ kapom rá, amit gondoltam.
- Akarod követni az utakat és ösvényeket az Emlékek barlangja felé, vagy.. csak egyenesen neki a vadonnak, mint egy felderítő? - kérdezem kis mosollyal a szám sarkában, míg felülök a nő mögé. Elhelyezkedem a nyeregben, és megkapaszkodok hátul az erre való kiálló részében. Kell is a támasz, mert Dork pofája ellenére rendesen meg is indul Aideen akaratára.
Aideen hajáról meg nem is beszélek. Szép lobonc, kivéve, ha a menetszél az arcomba löki néha-néha, pedig épp arra gondoltam, talán lazítok egy kicsit. Hát most biztos hogy nem. De ha nem fonja össze holnap, majd álmában levágom.
- Milyen ételeket hoztál magaddal? - érdeklődöm, ugyan is pakolás közben erre nem szenteltem időt, hogy megnézzem.Success without honor is an unseasoned dish; it will satisfy your hunger, but won't taste good.

◦ᵒ·○●·°
Vissza az elejére Go down

Aideen

Perdai

A Tűzkövek nyomában Tenor

Karakterlapom :

Születési idő :
2391 (25 éves)

Tartózkodási hely :
Perda

Reagok száma :
70

Avatar alanyom :
Ivana Baquero

Keresem :

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oyiabmOTBs1r1guvio1_250


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Kedd Okt. 06, 2020 10:41 am
Következő oldal
A tűzkövek nyomában
Rotem & Aideen
──────────── ────────────
Nem vagyok egy humoros alkat, de azért néha előtör belőlem, mégse viszem túlzásba, nem kell Rotemnek ez miatt aggodalmaskodnia. Ideje viszont megindulnunk! Menet közben még a hegymászónál megállunk, de csak rövid időre, én pedig kíváncsian kérdezem rá, hogy mit hozott el tőle a férfi. A zsákba pillantok, ha már szétnyitja nekem, majd biccentek.
- Jó ötlet. A tűzvölgyben szeretnél majd hegyet mászni? - kérdezek rá kíváncsian, mert odafelé elvileg nem fognak majd kelleni ezek a holmik és a bogánk is egész jól tud mászni. A túl meredek helyeket pedig megkerüljük majd úgyis. A kapun kijutva felülök az állatra, majd jelzem, hogy természetesen én fogok irányítani. Bár Rotem az idősebb, én mozgok többet odakint. Mostanában biztosan, így bízza csak rám.
- Eleinte követem, majd később letérünk. - amint a férfi is mögöttem van, felé pillantok, de csak ellenőrizve, hogy valóban készen áll-e az útra, majd Dork megindul. Gyors jószág és kedvem van a hangja is, jól megleszünk, ezt már most látom. Amikor Rotem megszólal, akkor felé sandítok némileg, de figyelem az utat is, bár Dork szerintem van annyira intelligens, hogy ne menjen neki egy fának. Az azért kellemetlen lenne.
- Több mindent csomagoltam. Lan aridat, marugo aridat, kni'sa-t, sel'veint, matam aridat, krendot és némi húst, de útközben úgyis vadászunk majd. - számoltam azzal, hogyha gyorsan kell majd étkeznünk és arra is, hogy főzzünk. Esténként nem árt majd laktató ételt ennünk a tűz mellett, hogy bírjuk az iramot és a hosszú utat.
- Ne aggódj, nem fogsz éhen halni. Nem kérdeztél tőled, hogy hová mész? - el kellett tolnia a többi megrendelését, így biztosra veszem, hogy páran rákérdeztek nála, hogy mi az úticélja, esetleg kivel megy. Vajon mit mondott?
Vissza az elejére Go down

Rotemshel

Perdai

A Tűzkövek nyomában 0ca5bbde891a99aa82a5520a51de72b3b1097ad2

Karakterlapom :

Születési idő :
2334, Cadar. (82)

Tartózkodási hely :
Elorak

Beosztásom :
Kovács

Reagok száma :
137

Avatar alanyom :
Charlie Hunnam

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oq3w3hZ8Qv1rh2vpvo4_540


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Szer. Okt. 07, 2020 2:19 pm
Következő oldal
A Tüzkövek nyomában
Aideen & Rotemshel
Zene: Crimson Blaze  • Credit:
Miután elindulunk a városkapu felé, és elkérem a szükséges tárgyakat az egyik házból úton oda, Aideen kérdésekkel foglal le. Nem teher számomra ezek megválaszolása, legalább nem vagyunk csendben.
- Nem feltétlenül, de inkább legyen nálunk, ha szükséges, minthogy ne legyen, amikor azzal szembesülünk, hogy túl meredek egy fal, vagy hasonló. - válaszolom, aztán felszállva Dorkra, el is indulunk. Következő kérdésem az iránnyal kapcsolatban nem kekeckedés akar lenni, inkább csak én is tudni szeretném, hogy nagyjából merre képzeljem el az útvonalat. Erre is választ kapok, és ez viszonylag megnyugtat. Ha csak simán a vadonba csapnánk, a környezeti tényezők lehet hátráltatnának minket egy ideig, így viszont a "kiépített", kijárt úton haladva, legalább egy ideig biztos a haladás. Rá kérdezek arra is, hogy mit hozott magának enni. A felsorolásra bólogatok, majd egy apró mosoly jelenik meg az arcomon.
- Nem tartok attól, hogy éhes maradnék, hoztam étket én is. Inkább csak arra voltam kíváncsi, sósakat hoztál-e. Egyébként azt mondtam, hogy a Nagyszentély mögötti hegység egyik sel-ogei lelőhelyéhez megyünk, és lehet, hogy kellhet. - igazából tényleg arra indultunk el, tényleg van arra lelőhely, és esetemben szükséges is szokott lenni az ilyesmi, szóval nem nagyon érdeklődtek tovább. Az ételekre visszatérve, nagyon finomak tudnak lenni a szárított, sózott húsok, de a tűzföldön nem biztos, hogy jó lenne, ha ilyen ételekkel erősítenénk a szomjúságunkat. Viszont a nő -és nagyrészt én is- gyümölcsöket, és zöldségeket hozott. A vadászat hallatán elmerengek. Lőni nem tudok olyan jól, de csapdákat még feltudok állítani.
- Ügyes vadász vagy? - kérdezem, miközben rá-rá pillantok néha a láthatáron felkelő napra.
- Rodanak, meg a többieknek szóltál, hogy eljössz? - kérdezek rá végül én is arra, közvetetten, hogy mit szóltak a "távozásához".Success without honor is an unseasoned dish; it will satisfy your hunger, but won't taste good.

◦ᵒ·○●·°
Vissza az elejére Go down

Aideen

Perdai

A Tűzkövek nyomában Tenor

Karakterlapom :

Születési idő :
2391 (25 éves)

Tartózkodási hely :
Perda

Reagok száma :
70

Avatar alanyom :
Ivana Baquero

Keresem :

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oyiabmOTBs1r1guvio1_250


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Vas. Nov. 08, 2020 10:42 am
Következő oldal
A tűzkövek nyomában
Rotem & Aideen
──────────── ────────────
Én azért bízom benne, hogy a hegymászást egy ideig elkerülhetjük majd. Nem azért, mert nehézséget okozna, csak a bogánk miatt, aki cipeli a legtöbb terhet. A hegyre nem tudnánk magunkkal húzni, így a Tűzvölgy előtt jobb lesz kerülnünk, bár úgy hiszem, hogy ezt Rotem is hasonlóan gondolja. Pakoltam egyébként mindenféle ételt az útra, de készülök arra, hogy vadásszunk. A friss hús egyébként is laktatóbb és pakolhatunk el magunkra későbbi estékre is.
- Értem. A Nagyszentély mögötti hegység jó úti cél, hasonló távolságra van, mint a Tűzvölgy. - biccentek, hogy ezt tényleg jól kitalálta, bár előbb is megbeszélhettük volna, én is akkor ugyanazt mondtam volna, de nem így történt. Én az igazságot üzentem meg Rodával az egyik fiatal perdaival, aki majd holnap reggel átadja neki az üzenetet. De legalább valaki tisztában lesz vele, hogyha elveszünk, merre keressenek minket. Egyértelmű lesz, hogy én mondtam igazat, Roda biztosan tudni fogja, hogy ne a szentély mögötti hegységhez menjenek. De nem lesz gond, bízom magamban.
- Felderítő vagyok, így sokszor hosszú ideig a vadonban vagyok. Meg kellett tanulnom vadászni. - tehát igen, ügyesnek érzem magam. - Ne aggódj, nem maradsz éhen! - Rhywen még az íjjal is megtanított bánni, bár azt most nem hoztam magammal. A tőröm viszont pontos, de a csapdáim is megfelelnek a célnak.
- Roda reggel tudja meg. Az egyik gyereket megkértem, hogy adja át neki az üzenetemet. Ryhwen tud még arról, hogy veled vagyok, de Ő nem kérdezősködik. - vagy megvárja, amíg én elmondom neki, hogy hova megyünk vagy ha nem teszem, akkor tudja, hogy okkal. Kis ideig most csendben maradok, figyelek az útra, de aztán megszólalok, más témát vetve fel, mint maga az út.
- Te eddig hány quorsával találkoztál? Milyenek a tapasztalataid? - tudom, hogy Ő se kedveli őket, ahogy én se, tehát ennél komolyabb válaszra számítok, esetleg arra, hogy mesél majd. Ha nem teszi, kérdezni fogok...
Vissza az elejére Go down

Rotemshel

Perdai

A Tűzkövek nyomában 0ca5bbde891a99aa82a5520a51de72b3b1097ad2

Karakterlapom :

Születési idő :
2334, Cadar. (82)

Tartózkodási hely :
Elorak

Beosztásom :
Kovács

Reagok száma :
137

Avatar alanyom :
Charlie Hunnam

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oq3w3hZ8Qv1rh2vpvo4_540


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Pént. Nov. 13, 2020 5:39 pm
Következő oldal
A Tüzkövek nyomában
Aideen & Rotemshel
Zene: Crimson Blaze  • Credit:
Kérdéseket válaszok követnek mind a kettőnk részéről. A boga trappolása és az, hogy Aideen előrefelé beszél, kicsit megnehezíti a dolgomat, hogy meghalljam, amit mond, de az, hogy kicsit előrébb hajolok, és hogy a menetszél felém viszi a hangot azért sokat segít, hogy értsem, jó ötletnek tartja, hogy a random elorakiaknak ezt mondtam. Amikor a vadászatra térünk ki, ugyan mondtam, hogy nem aggódok az étel miatt, de azért megnyugtat, hogy éhen veszni nem fogunk.
- Folyók és tavak mellett vezet az utunk, ha elfogyna az élelem, és netán nem esne út közben vad, halászni tudunk. - én legalább is, nagyon jól. Abban jobb vagyok, mint a vadászatban, bár származásom tekintve, azt hiszem ebben semmi meglepő nincs. Víz mellett élve a halászat és a tengeri növények adják az esti vacsora nagy részét. Kicsit el is merengek, hogy milyen rég jártam otthon - noha nem hiányzik -, viszont szívesen ennék majd a közeljövőben halat. Ha visszatértünk Elorakba, biztos azt veszek majd a piacon. Vagy szerzek magamnak a visszaúton. Amikor Ryhwent említi, kicsit ráncolom a homlokom.
- Azt tudja, hogy együtt megyünk valahová, vagy azt is tudja, hová? - szokás mondani, hogy amit már négy fül hallott, az nem titok, de Roda egy dolog. Az említett perdait pedig nem is ismerem, vagy nem igen rémlik, szerintem nem találkoztam még vele.
- Ki ő? - kérdezem érdeklődően, hiszen valaki lehet, ha megosztja vele ezeket a dolgokat. Nem azért, mert nem nézném ki Aideenból, hogy barátkozik, csak... na, hát mondhatnám, hogy Rodaval is miként osztotta meg ezt az információt. Apropó.
- Rodanak miért közvetetten mondtad? Haragban vagytok? - kérdezem, de nem számítok arra, hogy feltétlenül választ kapjak. Ha Aideen akar róla beszélni, akkor fog róla beszélni, ha pedig nem, akkor nem. Remélhetőleg azért nem kapok egy tőrt a combomba, amiért rá mertem kérdezni.
A quorsákkal kapcsolatos kérdése nem lep meg. Egyre többen jönnek a városba, és egyre többet találkozni velük a falakon túl.
- Eddig egyel. Nem igazán tudom az egész népet megítélni a nő alapján. Ő figyelmes volt, és meglepő módon beszélt perdaiul. Illedelmes volt végig, illedelmesebb, mint én, ami azt illeti. Ettől nem mondom valakire, hogy jó, vagy rossz, mert a mindennapi életéről és viselkedéséről vajmi keveset tudok. - felelek, és igazából tényleg nem tudok ennél sokkal többet mondani az esetről. Talán még egy dolgot.
- Meglepően alacsony volt. Úgy értem, nagyon. - nem mintha olyan fontos lenne, de azért maradandó élmény volt mellette állni.


Success without honor is an unseasoned dish; it will satisfy your hunger, but won't taste good.

◦ᵒ·○●·°
Vissza az elejére Go down

Aideen

Perdai

A Tűzkövek nyomában Tenor

Karakterlapom :

Születési idő :
2391 (25 éves)

Tartózkodási hely :
Perda

Reagok száma :
70

Avatar alanyom :
Ivana Baquero

Keresem :

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oyiabmOTBs1r1guvio1_250


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Szer. Dec. 02, 2020 9:12 pm
Következő oldal
A tűzkövek nyomában
Rotem & Aideen
──────────── ────────────
Tény, hogy kicsit jobban is odafigyelhetnék Rotemre magam mögött, hogy könnyebb dolga legyen érteni szavaimat, de úgy gondolom, hogyha valamit nem ért, majd kérdez vagy jelzi, hogy forduljak felé. Nos, amíg nem teszi...
- Bízom benne, hogy lesz zsákmányunk a szárazföldön is, de nincs ellenem a halászat. Kicsit olyan lesz, mint régen, amikor még Cadarban éltünk. - hiszen ott születtünk és onnan jöttünk el Rodával Elorakba, nekem viszont fogalmam sincs arról, hogy Rotem is oda valósi, ahogy arról sincs, hogy Ő tudja-e azt, hogy én is.
- Sokat halásztam kiskoromba. - teszem még hozzá, miközben rövid időre gondolataimba veszek. A szüleim emlékszem olykor még rám is szóltak, hogy fogjam is meg a halat, ne csak ússzak velük. Utóbbi egyik kedvenc tevékenységem volt, a rosszalkodás mellett természetesen.
- Azt is tudja, hogy hová. Valakinek nem árt tudnia és Rhywenben teljesen megbízok. - pillantok most kissé hátra a férfi felé, majd ajkamra apró mosoly költözik kérdése hallatán.
- Egy barátom, aki remekül bánik az íjjal. Ő is Cadarból érkezett Elorakba. - milyen furcsa, de Őt se ismertem korábban. Rhywennel tervezzük, hogy egyszer majd visszatérünk a Vizi városba egy rövid időre, bár ki tudja, hogy erre mikor kerül majd sor. Most itt van ránk szükség. A nővéremet illető kérdésre viszont kissé megfeszül testem, nem válaszolok azonnal, végül mégis nemet intek a fejemmel.
- Nem, csak tudom, hogy feleslegesen aggodalmaskodna, és így, hogy utólag tudja meg, már nem tud megállítani. Tudod... Ő mindig is túlságosan féltett engem, de amióta a szüleinket elveszítettük, ez felerősödött. - Ő még talán mindig kislánynak lát, bár tény, a húga vagyok, mellette más vagyok.
- Mondd csak Rotem, neked van testvéred? - valamennyire ismerem már a férfit, de túlságosan mégse. Meséljen kicsit magáról, erre bátorítom. Ez után kérdezek csak rá a quorsákra, érdekel, hogy milyennek látja Őket, milyenek az eddigi tapasztalatai.
- Nem meglepő, hogy beszélte a nyelvünket... Sokan elkezdték megtanulni és van valami kütyüjük is, ami segít nekik ebben. Fordít vagy mit csinál. - merengek el ezen, de túlságosan nem értek hozzá, még számomra is rejtély mindaz, amiket képesek elkészíteni, de kíváncsi vagyok rá, ahogy arra is, milyen lehet odafent az égben. Egyszer szeretnék feljutni és onnan látni az otthonomat. Csodálatos lehet. Max csodálatosnak írta le...
- Az is lehet, hogy csak megtévesztett az akkori viselkedésével és egyébként teljesen más, nem tudhatod, de értem, ezek szerint pozitív volt a találkozásotok. - én nem mesélek arról a két quorsáról, akiket megismertem. Az egyik rendkívül negatív élmény volt, míg a másik... inkább különös.
- Azért van, aki nagyobbra nő. - nevetek fel végül jókedvűen.
- Olyan furcsa, hogy Ők... Ők nem rendelkeznek azzal az ajándékkal, amiket az Isteneinktől kapunk. - a képességeinkre célzok. Nem is tudom, hogy lehet úgy élni. Talán könnyebb, hiszen amikor nekem megjelent az első képességem, mely pont a nővérem ellentéte volt, mely a pusztításhoz ért, nem pedig a gyógyításhoz nos... kinéztek. Nem csak bajkeverő voltam, de tartottak is tőlem, és hát a második képességem se lett barátságosabb. De ez vagyok én, Roda viszont mindig mellettem állt. Ha nem lenne, szerintem én se tartanék most itt, nem élnék Elorakban, hanem valahol egyedül lennék... vagy talán a sötétség útjára léptem volna. Nem tudhatom, nem is akarok inkább most erre gondolni.
Vissza az elejére Go down

Rotemshel

Perdai

A Tűzkövek nyomában 0ca5bbde891a99aa82a5520a51de72b3b1097ad2

Karakterlapom :

Születési idő :
2334, Cadar. (82)

Tartózkodási hely :
Elorak

Beosztásom :
Kovács

Reagok száma :
137

Avatar alanyom :
Charlie Hunnam

☽ :
A Tűzkövek nyomában Tumblr_oq3w3hZ8Qv1rh2vpvo4_540


A Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt Hétf. Dec. 28, 2020 8:10 pm
Következő oldal
A Tüzkövek nyomában
Aideen & Rotemshel
Zene: Crimson Blaze  • Credit:
Egy pillanatra megáll bennem az ütő, amikor elmondja, hogy Cadarban éltek, de aztán rájövök, hogy ők még nem éltek, amikor én már elköltöztem onnan, mert kivetett a saját családom. Állam megfeszül az emlékekre, és most kifejezetten örülök, hogy Aideen előre figyel, és nem hátra.
- Mi vezetett titeket Elorakba? - kérdezem, miután leküzdöttem a keserűségemet. Habár sokat halásztam magam is, azzal sokkal kevesebb időt töltöttem, mint a kovácsmesterséggel. Néha bele gondolok, lehet azért vagyok annyira megszállottja a munkámnak, mert bizonyítani akarom, hogy a bebarnult hajam ellenére, igen is hasznára vagyok a társadalomnak, és vagyok olyan jó, hogy Shiennel "bajnoka" lehessek.
Kérdezem aztán erről az ismeretlen perdairól, aki végül is tudja, hogy hova megyek Aideennel. Furcsa, hogy mennyire aggódik miattunk, ahhoz képest, hogy mekkora határozottsággal veti magát bele a vadonba minden nap, és erre az útra is. Végül is, ha megbízik benne ennyire, akkor kénytelen leszek én is bízni abban, hogy csak vész esetén fog szólni bárkinek a hollétünkről. Rodáról kérdezve a nő hallgat kicsit, aztán válaszol. Nem tudom, hogy a teljes, vagy csak féligazságot hallom tőle, de azzal kell beérnem, amit kapok.
- Az egyetlen húga vagy. Persze, hogy félt. - mondom, elmerengve a hallottakon. Mint külső szemlélő, megértem Rodát, és valahol Aideent is. Nem akarja feladni a saját autonómiáját, csak azért, mert a nővére aggódik. A merengésből a kérdés ráz vissza.
- Van. Vagy is volt. - ejj... Túl hamar akartam rá vágni a választ, és ki kellett javítanom magam. Most majd kérdezősködni fog róla. Halk sóhajjal hunyom le a szemem. Majd elterelem a szót valahogy.
A quorsákkal való találkozásom röviden mesélem el neki, hiszen semmi különös nem történt, csak a lény aprósága döbbentett meg igazán.
- Mindenre van valami masinájuk, ahogy észre vettem. A repüléstől elkezdve... - amit mondjuk nem irigylek. Nem tudom magamat elképzelni az égben szárnyalni, mint valami madár. Már a gondolattól is rosszul vagyok, hogy a magasban legyek a biztos föld, vagy víz tudta nélkül a lábam alatt.
- Igen, igazad lehet. Egy ilyen találkozóból eldönteni nem tudom, milyenek. Persze, valószínűleg kihasználják a vendégszeretetünket, de ki sem nézném belőlük, ha nem tudnám, mit műveltek eddig a Perdán. - mondom, aztán a nő nevetését hallani a quorsa méretén megmosolyogtat kicsit. Az ajándékra térve megcsóválom a fejem.
- Én egyáltalán nem csodálkozom. Ezek a mi isteneink ajándékai, semmi keresnivalójuk az ő kezeik közt. A saját istenük is elfordult tőlük minden valószínűség szerint, és természetüket látva nem csodálkozom ennek okán. - mondom kissé fintorgó grimasszal. Aztán tekintetem jobban a természetre és annak sűrűjére viszem. Figyelem, merre haladunk, és gondolkodom, hogy a nap mely állása szerint kellene majd pihenőt tartanunk. Bár az még messze lesz.


Success without honor is an unseasoned dish; it will satisfy your hunger, but won't taste good.

◦ᵒ·○●·°
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalomA Tűzkövek nyomában Empty
Utolsó poszt
Következő oldal
Vissza az elejére Go down
 
A Tűzkövek nyomában
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dominium :: Központi könyvtár :: Múlt-
Ugrás: